Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intuicja.

Majowie, rok 2012 i...kosmos.

Polecane posty

Gość intuicja.

Chciałam napisać, że przed chwilą przeczytałam artykuł o temacie jak powyżej i... tak mi się zamyśliło jaką ci starożytni Egipcjanie i majowie mieli INTUICJĘ, że badali właśnie katastrofy w tym kosmosie. Sami powiedzcie. Obecnie bada się czy istnieje życie poza Ziemią - oni umieli odczytywać katastrofy. Ciekawe czy przyszło im do głowy szukać ludzi z gwiazd. Pewnie tak, ale nie to było najważniejsze. Jak na Majów Hiszpanie napadli to oni też myśleli - byli święcie przekonani, że to UFO. A co byście zrobili jakbyście zobaczyli jakieś UFO? Ja bym zaczęła wzywać Boga na pomoc i uciekałabym. Z rozsądku :(

Gość intuicja.
Mnie się wydaje, że ci Majowie mieli taką intuicję bo byli blisko przyrody, rozumieli to, że świat jest okrutny, pełen niezrozumiałych rzeczy - ten obok nich, jedynie jeszcze słońce i księżyc miały jakąś jednoznaczną logikę. A katastrofa towarzyszyła ludziom od początku ich istnienia. Kosmiczna katastrofa w istocie. Później ludzie już rozumieli wiele rzeczy np. wiedzieli, że Bóg umarł na krzyżu i już nie szukali katastrof na niebie. Może to dlatego?

Gość świętainkwizycja
No. Właśnie przeczytałam artykuł, że strach nie ogarnął. Kataklizm ma się wydarzyć w ciągu kilku godzin. Wszystko się zgadza z moimi snami sprzed lat. Miałam raz 2 sny o końcu świata. Teraz tak myślę o tym 2012 - co prawda jeszcze daleko, ale ostatnio tak się zmieniłam strasznie jakoś - nie z mojej woli...nie, nie wyję i nie rzucam się w konwulsjach - po prostu mam takie nowe myśli w głowie... kiedyś ich nie miałam. Jakiś miesiąc temu.

Gość świętainkwizycja
No to były sny prorocze. I tyle mogę napisać. Tak mi się wydaje. Ach wreszcie mnie dziś serce przestało boleć. Cały dzień mnie już serce dziś boli.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość pipi_z_afruki
No chyba was popieprzyło?! Jak możecie wierzyć jakimś śmierdzącym indianom? Kiedy ludzie w Europie wiedzieli juz że ziemia jest kula, i znali zaawansowany rachunek różnoczkowo-całkowy, tamci jeszcze latali z gołymi dupami! I wy się opieraci na ich wierzeniach?