Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga-patka19

byłam a chrzcinach, od pijanego kuzyna pupilka rodzinki dowiedzialam sie ze...

Polecane posty

Gość aga-patka19

...mnie nie lubią i obgadują. potem ciocia rzucila "no... agniecha to sie teraz zmienia ciut na lepsze" chodzbym wczesniej byla jakims potworem :( zrobilo mi sie srasznie przykro i smutno. bo bylam poprostu małomowna niesmiałą blondyneczką ktora siedziala zawsze ze spuszczona glowa,ale staram sie zmienic...a tu takie cos,zniszczylo mi humor i wyszlam z sali, pojechalam do domu oczywiscie zegnajac sie ze wszystkimi. co mam myslec? robic? juz sie rodzinie na oczy nie pokaze skoro tak !!

Gość aga-patka19
smutno mi :(

Gość miej ich w dupie
i tyle

Gość aga-patka19
ak fajnie.. Lyliaaa44 zauwazaja,ale do cholery czy to ich sprawa ? ja mam problem z soba... nie oni.

Gość odpuście sobie żelazo
A co sie dziwisz? Jak siedzialaś pod scianą, z opuszczoną głową i milczałaś, to rodzina uważała Cię za naburmuszonego dzikusa i nie lubiła. Też taka byłam jako nastolatka. Chorobliwie nieśmiała, a ludzie postrzegali mnie jako pannę z nadętą miną. Może i w Twoim wypadku jest tak samo?

odpuście sobie żelazo moze tak jest,ale ja nie potrafie byc inna ;/ bardzo sie staram, ale pewe wydarzenia z pzeszlosci przytlaczaja mnie i jstem strasznie niesmiala

dlatego rozumiem ;D dla rodziny sie nie zmienie.... bo moja np.to anda gburow. masz duza rodzine?

ja też nie potrafiłam. Dopiero pod koniec studiów tak naprawdę nabrałam wiary w siebie i nieco odwagi. Po prostu pisze, jak jesteś postrzegana przez rodzinę.

jakbym czytala sama siebie jeszcze niedawno... teraz juz nawet jak do rodziny chodze bo jestem zmuszona to slonce siedze i slcham co mowia nie wlaczaac sie do rozmowy... nie lubili mnie to ja teraz nie bede sie pchac :D

Gość aga-patka19
odpuście sobie żelazo tak pewnie jestem postrzegana i to mnie boli.

wiem :( Ale ... nie wszyscy muszą Cię lubić. Spróbuj moze jeśli masz ochotę to zmienić, znaleźć sobie jakąś jedna, dwie osoby z rodziny, z którymi najlepiej się czujesz i jakoś powoli zbliż do nich?

Gość aga-patka19
moj zyciowy problem:( nie wiem co robic. ludzie biora mnie za gbura bomam problemy...bo jestem niesmiala, bo zle sie czuje w owarzystwie wiekszym:( a ja naprawde nie jestem zla, i bardzo wrazliwa:( docinki innych wyprowadzaja mnie z rownowagi.

Kurczę, rozumiem :o Ale musisz jakoś sie przemóc, bo przecież nie możesz spędzić zycia w izolacji.

odpuście sobie żelazo jak mam sie zmienic? jak sobie pomoc? :(

bo ja to skryta jestem i nie gadatliwa od zawsze chyba na takich spotkankach ;( bleeeee

Żebym miała jakąś jedna skuteczną receptę dla każdego ... :o Mnie pomogła trochę niespodziewanie zona kuzyna, która zdała sobie sprawę, że nie jestem jakimś ponurym dziwolągiem i zaczęła mnie wciągać do rozmowy podczas imprez rodzinnych, doszła jeszcze zmiana otoczenia na studiach, kiedy musiałam jakoś funkcjonować między ludźmi, no i myślę, że w dużej mierze psychoterapia, na którą chodziłam przez 1,5 roku. Tam sobie uświadomiłam, że nie ja jedna sie boję ludzi, że kazdy ma jakieś swoje obawy, a inni uświadomili mi, jak mnie widzą. I to był zupelnie inny obraz mnie, niż sama sobie stworzyłam :o Teraz też nie jestem jakaś super przebojowa, ale jakoś potrafię się odzywać, wychodzić z domu, chociaż czasem jest mi trudno nie przezywać różnych sytuacji społecznych jakby były końcem świata.

Gość aga-patka19
mam ochote sobie odpuścic starania :((((( juz wyhodzilam powoli na dobra droge zeby sie zmienic a tu cios koljny ;/

Hej, ja tu jakiegoś strasznego ciosu nie widzę. Przecież ciotka dostrzegła, że sie trochę zmieniasz, uszy do góry ;)

Gość aga-patka19
mam dosc siebie, jakas wybrakowana jstem ;D