Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tunezja mi sie marzy _________

Podroz samolotem z wysokim cisnieniem, był ktos ????????

Polecane posty

W ogole jakie odczucia panicznie sie boje ale chce leciec do Tunezji w tym roku wszystko juz oplacone :( a ja sie boje do tego mam nadcisnienie czy sa tu osoby z nadcisnieniem latajace samolotem :) ????????/

no prosze prosze proszeeeeeeee nie ma tu nikogo kto lata samolotem ?????????

Jedynie przy starcie i lądowaniu coś czujesz....potem niczym w pociągu, samochodzie...nie myśl o tym, ja piję drinka / własnego/, bo też się boję...i potem lot mija szybko i spokojnie! Przełykaj ślinę lub żuj gumę, cukierki...pomaga

no ale wlasnie dlaczego trzeba przelykac sline lub zuc gume????????? a co dokladnie sie czuje, jakis bol glowy, dusznosci ?????????

Jak żujesz gumę to się uszy nie zatykają. Najlepiej to zadzwoń do lekarza co masz wziąść przed jak lecisz samolotem. A dużo za duże masz to ciśnienie? Latanie to przyjemność. Trzeba tylko skupić się nie na samym locie, tylko wybiec w przyszłość i cieszyc się, ze za 3 godzinki bedziesz w ciepłym kraju i zaraz na plaży. Start jest super, jak samolot się wzbija i wszystko robi się za oknem takie małe, za chwilę samolot łapie poziom, odpinasz pasy i czekasz. Weź książkę, albo najlepiej przewodnik i myśl i o tym co Cię spotka na miejscu.

Paris :) dlugo latasz samolotem ??? nie wiem czy to taka przyjemnosc, ja ogolnie nie mam wysokiego cisnienia biore tabletki ale boje sie o nagly wzrost :( jak w tatmtym roku jechalam na Diabelskim mlynie ktory ma 40 m to nic tylko jak juz bylam na dole to uszy mialam tak zatkane ze szok a samolot na ilu tysiacach metrow leci ???????? aha jak bylam na Olimpie to tez jak zjezdzalam to uszy mialam zatkane ...

Nie latam może jakoś długo, ale 2 razy w roku jestem na wakacjach i zawsze jestem cała podniecona jak już samolot się wzbija i jak ląduje. To są dwa najfajniejsze momenty :) Trzeba zapomniec o strachu a myśleć o przyjemnościach. Nie odczuwa się jakiegoś zwiększonego ciśnienia. A to, że zatykają się uszy to normalne. Mamy małych dzieci wtedy podają im najlepiej coś do picia przez smoczek żeby nie zatykały się uszy, a my wspomagamy się gumą czy cukierkiem. TO jest jednak chwilowe uczucie zazwyczaj, a czasami zostaje dopiero do samego wyjścia z samolotu. To samo wlasnie jest na młynach, w windach, kolejkach górskich. To dlatego, że jest różnica ciśnień i tym samym wysokości. Nie wiem na ilu tysiącach m leci samolot. Myślę, że na ok. 2000 pewnie. DO jakiego miasta lecisz do Tunezji?

Gość _______Tunezja mi sie marzy
hejka ma ktos jeszcze jakies doswiadczenia ????? juz nie dlugo wylot a ja cala w strachu 😭

Gość en
samoloty latają na ok. 10000 m wysokosci.

8 - 10 tys juz sie wywiedziałam w sierpniu będę pierwszy raz lecieć samolotem, ciśnienia się nie boję (chociaż mam chore zatoki i pewnie będzie mnie bolała głowa) tylko tych chopek przy starcie i lądowaniu, bo ja rzygus jestem ;)

Gość Navya
ja nie mam wysokiego ciśnienia ,ale w ogole nie odczuwałam oani bólu głowy ani nic takiego czasem tylko mi zatykało uszy ;) że nie ma sie czego bać chyba ,że masz wyjatkowe problemy z ciśnieniem to zapytaj lekarza

Gość Navya
a latanie jest bezpieczne obojetne czy masz wysokie cisnienie czy nie.. gdyby było groźne to by wymagali badan jakiś

Gość Navya
a jak się boisz to najlepiej idź spać na te 3 godziny

Gość lara.c
moj tata, 55 lat, od lat ma wysokie nadcisnienie, bierze tabletki i bez problemu wytrzymal 9 godzin lotu. To juz ja, mloda znioslam go gorzej, bo nienawidze takiego dlugiego bezruchu:D

Gość klomaziena
ja mam nadciśnienie, leciałam samolotem, nic mi nie było, ssałam cukierki przy starcie i lądowaniu, bo nieprzyjemne uczucie jednak było, ale nic złego mi się nie stało.