Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desiree9

Slub- pomocyyy!!

Polecane posty

Gość desiree9

Planuje z moim nazeczony slub za rok a ze nie zarabiamy wiele i bedziemy muszieli wziasc pozyczke to juz dzis chcemy mniej wiecej liste potrzebnych rzeczy do slubu.Błagam pomóżcie!!

Gość paula13-09-2008
Zespol-1300 Kamerzysta-1200 Zdjecia-500 Suknia wypozyczenie 1000 zl+welon 140 Za osobe 120 zl Sala 1000 Ksiadz??? jeszcze nie wiem dolicz samochod jesli chcecie wynajac, wystroj sali, wiazanke slubna, buty, bielizna, zaproszenia, zapowioedzi:)

Gość paula13-09-2008
no i alkohol

Gość desiree9
dzieki wielkie:) w sumie to ja suknie kupuje:) musze wszystko policzyc o na slubie bedzie kolo 200 osob:)

mozna jak się z rozmysłem planuje trochę zaoszczedzić

Gość desiree9
nom planuje zaoszczedzic ale chce zeby wszyscy sie dobrze bawili i zrobie wszystko zeby tak bylo nie wiem ile mniej wiecej pozyczki wziasc.. bo to bedzie piekny dzien i na pewno nie bede oszczedzac kosztem gosci

Gość małajaja
dokładnie nie ma co oszczedzac kosztam gosci ...ale mozna szukac skoro macie troszke czasu bo my np. znalezlismy super zespól za 1000zl a moj kuzyn zapłacil 2 tys ale grali przecietnie i w ogóle nie zachecali do zabawy

Gość desiree9
a ja wlasnie chce zeby bylo wesolo i szyscy sie bawili. I dlatego zajmujemy sie tym juz teraz zeby miec czas na przygotowanie wszystkiego bez pospiechu

kamerzysta 1200 fotograf1300 zespol 2100 suknia 2300 welon 300 bolerko 350 buty 150 sala 3500 kucharki 2700 samochod (my pozyczamy od kuzynki).. jedzenie jeszcze nie wiemy ile bo dopiero slub w pazdzierniku.. alkohol dopiero bedziemy kupowac zaproszenia 100 zl wiazanka slubna okolo 150-200zl plus dla swiadkowej i kwiat dla narzeczonego do butonierki. garnitur...jeszcze nie kupiony ale z butami okolo 1500 nie wiem co jeszcze hmm jak sie przypomni to napisze..

Gość a my mamy tak wesele na 2 dni
- suknia ze wszystkimi dodatkami (suknia uzywana herm's, welon uzywany, reszta dodatkow nowa) - 1200 zl. - sukienka na drugi dzien (szyta u krawcowej) - 250 zl. - kamerzysta + fotograf - 2000 zł. - auto wiozące do slubu rodziców więc gratisowe :D - dekoracje i zaproszenia itp. (winietki na stół, menu, dekoracje sali na 2 dni, dekoracja samochodu, podziękowania dla gości - wszystko robie sama bo lubie mam czas i umie) 600 zł. - kwiaty dla mnie i druhny - 200 zł. - za osobe w pierwszy dzien wesela płacimy 160 zł. w cenie już jest wszystko, nawet różne rodzaje alkoholu i wszystko bez ograniczeń - zespół na 2 dni - 1600 zł. - za osobe na 2 dzień już ze wszystkim w cenie 60 zł. - no i jakieś podziękowania dla rodziców, jeszcze nie mam ale mysle ze wydamy na to z 200 zl. - no i bielizna na noc poślubną jakieś 100 zł.

Gość a my mamy tak wesele na 2 dni
acha no i ten ksiadz. mamy zamiar dac gora 300 zl. choc slyszalam, ze on wola po 800-1000 zl.

wszystko zalezy gdzie to wesele robisz i ile tak na prawde chcesz wydac :D:D my mielismy dwudniowe i tak: suknia uzywana z dodatkami ok. 300zl garnitur meza z dodatkami ok 200zl welon plus cylinder ok 120zl kwiaty ok 130zl samochod wlasny od osoby z noclegiem na dwa dni w gorach w zeszlym roku 135zl plus ciasto i alkohol wyszlo ok plus 40zl ksiadz 350zl plus organista 100zl fotograf plus kamerzysta 1200zl zaproszenia, dekoracje itp drobiazgi ok 300zl dj 450zl acxha sukienka na drugi dzien 25zl uzywana :D

Gość desiree9
dziekuje za pomoc mniej wiecej sobie zapisoje na kartce ile i na co wydac jestescie bardzo pomocni

Gość u mnie stanowczo drożej
suknia - jeszcze nie wiem, ale liczę 2 tys. sala - za osobę 150 zł (w sumie 18000) alkohol - pół litra na głowę a osób mamy 120 fotograf - 2000 kamerzysta - 700 opłaty kościelne - jeszcze nie wiem auto - 1000 zł obrączki - 4000 zł garnitur - 1500 zł fryzjer i kosmetyczka - jeszcze nie wiem buty - jeszcze nie wiem ciasta - jeszcze nie wiem zaproszenia, winietki - robimy sami, materiały na zaproszenia około 150 zł wiązanka - kupujemy kwiaty i robię sama dj - 1500 zł podziekowania dla rodziców - jeszcze nie wiem usc - 80 zł noclegi dla gości - 1800 zł szacujemy, że jakieś 35 do 40 tys będzie w sumie

Gość desiree9
no ja wlasnie mysle zebu wziac 50 tys kredytu a reszte jakos z pracy wziasc z wyplat jesli nie starczy

desiree glupota jest dla mnie branie 50 tys na wesele, skoro nei stac Cie na takie duze to zrob mniejsze, zrobisz wesle a potem bediesz splacała 5 lat? wolałabym za te 50 tys wyzkonczyc mieszkanie, kupic meble i cała reszte

lilia nad stawem wlasnie mialam to samo napisac! po jaka cholere zapozyczac sie po uszy? aaa to taka polska przypadałość - zastaw sie a postaw sie. paranoja

50 tałzenów? Rany......5, 10 to sie tam jakoś w niedługim czasie i w miarę bezboleśnie spłaci, ale taka kwota....ja bym po nocach nie spała :) p.s. tyle kosztowała działka pod Wrocławiem, którą o mały włos kupilibyśmy :)

Gość dla jednego to dużo
dla innego mniej. jeden ma trzy ciotki a inny ma dwanaście. a wesele niech każda para ma wymarzone. część się zwróci z prezentów.

kurde 50 tys to jak dla mnie astronomiczna kwota jak na wesele :/ zwlaszcza jak nie spie na pieniadzaach, w zyciu bym sie nei zapozyczyla na tyle a juz na pewno nei na wesele :/ wogole to neiw yobrazam sobie wesela na 150-czy 200 osob :/ mozna miec duze rodziny ale bez pzresady ...

Gość dla jednego to dużo
jak bez przesady? ktoś ma wpływ na wielkość swojej rodziny? no, chyba że zapraszacie wybiórczo: ta ciocia bogata to zapraszamy a ta biedna emerytka to niech siedzi w domu... mając alternatywę: huczne wesele albo skromne przyjęcie wybraliśmy huczne wesele.

50.000 kredytu na wesele ?????? no to co piszesz ze cie nie stac, ojj stac cie jak widac i to bardzo :P

heheh wielkosc rodziny... tylko ze jesli z jedna ciocia widuje sie co tydzien z druga co kilka mcy to ok fajnie jak bedzie na weseleu , ale jesli mam poza tymi dwoma jeszcze trzy ktore osttanio widzialam jak mialam lat trzy czy wogole ich nie pamietam to po co mi takie osoby na weselu tylko dlatego ze sa rodzina ?? tylko jaka rodzina? tak samo znajomych, zaprosic ok ale tych najlepszych a nei wszystkich oczywiscie ze jakby mnie bylo stac to wszystkich ale jak mama brac kredyt to sorry ale wole bawic sie z tymi ktorych znam, lubie i wzajemnie a nie z polowa przypadkowej rodziny

Gość desiree9
hmmm widze ze temat sie kreci:) w sumie mysle zeby zaoszczedzic tylko wzielam pod uwage te 50.000 bo u mnie w rodzinie nie bylo mniejszych.. ani w rodzinie mojego chlopaka... ostatnie na jakim byl wczoraj( dziasiaj jest na poprawinach) kosztowalo 85.000 na 290 osob... a z ta rodzina to w sumie z mojej strony bedzie kolo 50 osob bo nie jestem jakos spesjalnie zrzyta( no coz taka rodzina) ale rodzina nazeczonego to inna sprawa. Bo jak sie tą zaprosi a tego nie to zaraz skandal...

85 tys na slub? przeciez za to moge kupic 1/3 mieszkania w bloku, dziewczyno zrozum zawsze znajdzie sie ktos kto Ciebie obgada, a to jedzenie bylo za slone, a to zespol falszowal, a to msza za dluga, po prsotu sa tacy ludzie ktorzy zawsze beda krytykowali, olej to zapros tego kogo lubisz, u mnie bedzie ok 100 z mojej strony dorosłych plus ok 20 dzieci, z tym ze zapraszamy tylko rodzenstwo rodzicow, ich dzieci z osobami towarzyszacymi, sasiadow z 4 domow ale to dlatego ze rodzice sa uparli ja bym tylko z 2 zaprosiła i kilkoror znajomych, gdybym miala zapraszac ciotki jakies dalsze to wyszloby ok 500 osob z mojej strony bo rodzine mam duza

Gość DJ_LEPSZY
Witam, jestem Dj'em, wraz z kolegą konferansjerem prowadzimy imprezy okolicznosciowe, wesela, studniowki, bale, 18 - stki, imprezy urodzinowe, wieczory kawalerskie... Zadzwoń, dogadamy się co do ceny :) Zapraszam: 606403797 gg 807557 Pozdrawiam DJ LEPSZY