Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elenasss

W SAMOLOCIE Z NIEMOWLAKIEM

Polecane posty

Mam pytanko, za tydz lece samolotem, ale wiem ze w bagazu podrecznym nie mozna miec zadnego jedzenia, a ja mam 3 mies dziecko jak mam zabrac termos z woda, butelke i mleko w proszku?? Mozna to przewozic jak miałyście? Bo jak ja lecialam to mi soczek kazali wyzucic.

lecac samolotem mozesz miec jedzenie dla dziecka ( na czas podrózy) tylko musisz spróbowac go przy celnikach podczas odprawy

a jakimi liniami lecialas? ja lecialam Lotem i Lufthansa wiele razy; w torbie podrecznej mialam zawsze: butelki z woda, puszke mleka, podgrzewacz do butelek; nie mialam nigdy problemu poza tym ze kazali mi sprobowac wody z kazdej butli, lecac z dzieckiem masz prawo do posiadania w bagazu podrecznym pokarmu dla dziecka, ale trzeba to zglosic przy kontroli

a ostatnio lecialam w kwietniu i cos sobie odpuscili bo nie kazali mi probowac :P

qrka wodna-bede miec wode w termosie takze nie musz mi podgrzewać:) zanim by to podgrzali on by rzobudził cały pokład bo jest bardzo niecierpliwy:)

to jeszcze jedno: a przysługuje jakiś bagaż dla niemowlaka np 5kg?

przysluguje ale waga chyba zalezy od przewoznika tak ze dobrze sie dowiedziec, ja moglam wziac 10 kg bagazu dla dziecka, wozka nie liczac

lecac z wizzairem nie mozesz zabrac osobnego bagazu dla dziecka ponizej 2-go roku zycia. Musisz zapakowac rzeczy maluszka razem ze swoimi i zmiescic sie w 20 kilo. Wozek przewoza za darmo.

tak wada, kiedys niemowlaka przewozili za darmo teraz 12 f, a bagazu zero. Ale coz... dziekuje Wam

No niestety, cos za cos :) qrka wodna, Twoja Zosia ma super date urodzin!

Tak placi sie 12f a dziecko nie dostaje nawet wlasnego miejsca w samolocie tylko siedzi na kolanach rodzica! Malo tego prawie zawsze bilet malego jest drozszy niz nasze bo my trafimy na promocje za np. 49 pensow a jego bilet nadal 12 f :O

labutek, wiem zdziercy niemozliwi, była za darmo, ale widzieli ile dzieci lata to przeciez mozna skasowac i tak miejsca nie zajmuje ani bagazu nie ma.

Ja leciałam 07.05 z Balic w Krakowie i wracałam 14.05 z Alanyi do Krakowa. Torbę dla Maluszków miałam jako swój bagaż podręczny. Zapakowane miałam 2 butelki z rozrobioną kaszką i 4 z proszkiem. Butelkę wody min. niegazowanej, 2 słoiki obiadków i deserki w słoiczkach, krem do pupy, pieluszki i chusteczki, ubranka na ewentualną zmianę. Nikt mi nic nie kazał próbować, niczego się nie przyczepili. Mój Tato w podręcznym swoim miał moje kaszki dla Maluszków (14 opakowań) i całą furę pieluch jednorazowych - również bagaż przeszedł bez zastrzeżeń żadnych. Wózki nie były wliczane w limit bagażowy. Limit 20 kg nie był co do grama przestrzegany - jedna z walizek ważyła prawie 22 kg i również przeszła bez żadnych dopłat. Nie płaciłam za Dzieci (1,5 roku) ani grosza. W samolocie Stewardessa przesadziła mnie z jednym z Maluszków do pustego rzędu siedzeń, dała podusię (Mąż z drugim Maluszkiem siedział w osobnym rzędzie - również dostał poduszkę, i każdy rodzic z Maluszkiem na pokładzie również ją otrzymał, tych z najmniejszymi Bąblami przesadzano do wolnych rzędów) i Mała spała położona na siedzeniach, a ja mogłam swobodnie wyłożyć nóżki na fotele. Leciałam tanimi liniami lotniczymi Sun Express.