Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kratykatatra

czy ktoś zwas samodzielnie wyleczyl sobie hemoroidy?

Polecane posty

Gość kratykatatra

wstydze/ boje sie isc do lekarza :( mam 23 lata, jestem kobieta, od ponad roku mam krew na papierze toaletowym a od 3 miesiecy zaczal mnie bardzo bolec odbyt w trakcie robienia kupy i nawet do kilku godz. po wypróżnieniu :( juz nawet z zewnatrz leciutko widac te guzki :( boje sie uzywalam masci i czopkow ale najwyrazniej nic nie pomoglo, najgorzej, ze to tak boli.. ehhh

No, to masz jakby III stopień zaawansowania choroby, poczekaj na IV a pozostanie Ci tylko operacja :o

Gość podstawowy błąd
puknij sie w głowe i idz do lekarza :( albo poczekaj jeszcze ze 2 lata, może wtedy już nie bedziesz mogła siadać :(

Gość kratykatatra
Morgaine- a ten III stopien da sie wyleczyc u lekarza? bezoperacyjnie? Wiem, ze musze isc w koncu :( Jak wyglada takie badanie? moglby mi ktos opisac?

Da się, na przyklad zakladajac pierścienie Barrona, czy laserowo. Musisz iść do proktologa i to jak najszybciej, on zadecyduje o dalszym leczeniu. Ja hemoroidów nie mialam, ale owszem zdarzyła mi sie wizyta u lekarza tej specjalności i jesli ktoś bywał u ginekologa, to i to zniesie. A podstawowe badanie polega na włożeniu palca w rękawiczce do pupy, a potem jeszcze rektoskopu, czyli takiego a'la wziernika.

Gość podstawowy błąd
idz to sie przekonasz :)

Gość kratykatatra
Morgaine- ale lezy sie na takim samym fotelu jak ginekologiczny czy na stojaco lekarz wklada ten palec? sorry za pytanie ale chce sie psychicznie przygotowac :(

Gość ja też tak miałam
byłam rok temu u proktologa strasznie się denerwowałam,ale naprawdę nie ma czym się stresować.Leżało się na takim jakby foteliku ginekologicznym,badanie jest bezbolesne,jedyne co jest nieprzyjemne to to,jak czujesz,ze powietrze zaczyna ci nachodzić do jelit,ale tak to naprawdę ok:)

Gość ja też tak miałam
p.s myślałam,że mam nie wiem jakie hemoroidy,a okzało się,ze to guzki pozakrzepowe,z którymi narazie nie trzeba nic robić:)

Gość kratykatatra
ja tez tak mialam- dzieki, pocieszylas mnie :) ale rozumiem, ze cos z tymi guzkami musialas jednak zrobic? a nie "nic" jak napisalas?

Gość jak będziesz rodziła to zobacz