Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LADY LAIK

Do Pań Ekspertek- FARBUJĄCYCH WŁOSY

Polecane posty

Gość ja odpowiem
jak kupisz farbe, to zobaczysz w istrukcji ;) czasem nawet jest specjalne zastrzezenie, zeby nie uzywac szamponu. i wlasnie najczesciej na nieumyte trzeba, szampony raczej po umyciu albo te farby-maseczki, a czy to mozna uznac za umycie? sama kiedys o tym myslalam. no w sumie wody sie uzywa, ja po myciu zawsze mam puszyste, no i po farbowanu tak samo :)

Gość ja odpowiem
szampony koloryzyjace raczej po umyciu, powtarzam zdanie, zeby nie wyszlo bez sensu, ze o zwyklych szamponach.

Gość ja odpowiem
a co do trwalej, to sama mialam taki dylemat, tym bardziej, ze ja mam i cienkie i rzadkie, jennak postawilam na pielegnacje i nie niszczenie trwala, jesli Ty inna masz tylko cienkie, to o niebo lepiej, sa specjalne pianki i odzywki i juz wlosy lepiej wygladaja.

Gość szalonamorwa
Lady Laik - jesli to ma byc pierwsze farbowanie wlosow to zrob to u fryzjera, tymbardziej jesli masz mgliste pojecie o tych rzeczach - za pierwszym razem trudno dobrac kolor (bo nie licz na to, ze bedziesz miec taki sam jak na opakowaniu), kolejne farbowanie mozesz juz robic sama

Gość LADY LAIK
w mojej instrukcji nie ma tego podanego :. tylko spłukać włosy, zastosować odżywkę... co mam zrobić?:)(

Lady Laik-masz dlugie wlosy,to w sam raz,nie musisz miec grzywki ale jesli juz to na skos,farbe splukuje sie sama woda i uzywa sie odzywki zamieszczonej do farby,wlosow przed farbowaniem sie nie myje,aby mialy naturalna ochrone podczas farbowania,najlepiej dobrze wyszczotkowac wlosy z lakieru i innych kosmetykow, kolor chwyta bez wzgledu na to czy sa czyste czy nie:)lepiej rozpuszczone niz kucyk,chociaz jak jest wysoko to wydluzy sylwetke Inna-masz cienkie z natury wloski?czy po jakis zabiegach?faktycznie trwala niszczy wlosy,bedziesz musiala potem tez robic caly czas,bo takie odrosniete beda nie elegancko wygladac,jesli chodzi o doczepianie czy zageszczanie to tez nie jest takie obojetne dla wlosow.Sztuczne pasma beda doczepiane lub przyklejane do tych naturalnych,co je obciazy:(Z tego co wiem po 3miesiacach sie je odczepia,no i kosztowne jest takie cos

Gość LADY LAIK
to czy w końcu mam myć włosy szamponem, gdy zmywam farbę? przed farbowaniem nie myję włosów...

Gość LADY LAIK
farbuję palette deluxe czekoladowy brąz

Gość LADY LAIK
już wcześniej farbowałam włosy, ale zawsze robiłam tak: farba na brudne włosy, potem jak mzywałam farbę wodą od razu nakładałam szampon... ale juz nie wiem, czy powinnam myć włosy od razu po farbowaniu czy też nie :/

Gość LADY LAIK
Totalna, będę czekać na Twoją odpowiedź... Jeżeli ktoś ejszcze zna się na takich włosowych kwestiach to bardzo proszę pomóc.

Gość mam radę taką
jezu tylko nie Palette to totalne dziadostwo...Lepiej uzyj Garnier, Loreal-Casting np-bez amoniaku. A szamponuy dla dzieci jak sama nazwa wskazuje sądla dzieci-dzieci czyli istot które nie spędzaja tyle czasu poza domem, ich gruczoły łojowe nie sątak aktywne, ich organizmy nie ażtak zanieczyszczone konserwantami i innymi świństwami, dlatego ich włosy nie wymagają oczyszczenia tak mocnego jak włosy dorosłego. Ponadto dodaj jescze farbowanie, środki do stylizacji...

Gość LADY LAIK
Już kupiłam palette deluxe :/ Kurczę. Spróbuję już... Droga Mam taką radę- a poradzisz coś w kwestii mycia włosów szamponem bezpośrednio po koloryzacji?

Gość mam radę taką
hmm, No ja używam Elseve czerwonego albo Pantene do wł. farbowanych, one są dosć mocno nawilżajace wiec no niestety możesz mieć wrażenie że się mocniej przetłuszczaja... Ale farba ciut wysusza to moze sie zbilansuje.... Z własnego doswiadczenia wiem ze takie 'kremowe' szampony typu Dove, Elseve to super nawilżaja i do wł. farbowanych są extra ale mogą sie bardziej przetłuszczać. Swego czasu używałam Herbal Essences do farbowanych-on nie jest 'kremowy' więc nie nawilżał i nie oblepiał tak mocno włosów. Musisz wypróbować na sobie....

Gość LADY LAIK
Mam taką radę- ale mi chodzi o to, czy w ogóle zmywając farbę trzeba wtedy myć włosy czy już nie? I dopiero za dwa dni po farbwoaniu umyć? O to mi chodzi :)

Gość mam radę taką
aha, sorry, no ja po farbowaniu zawsze myję normlanie 2 razy tak jak zwykle (2 mydlenia), plus odżywka bo mam dosć długie włosy noi zawsze farbuje na takie niezbyt świeże (bo na świeże niewskazane) wiec tym bardziej muszę umyć.

Gość LADY LAIK
O to mi chodziło :) kurczę, chyba chciałam usłyszeć, ze nie trzeba już myć szamponem :) hi hi :) ale jednak farba nie równa sie umycie włosów :)

Gość LADY LAIK
jestem ciekawa, jak włosy zachowują się po rafbowaniu jeśli się je tylko psłcuze wodą, nie umyje w szamponie, czy są brudne czy nie... :)

Gość ja odpowiem
nie myj wlosow szamponem! skoro masz napisane, zeby splukac, o samo w sobie splukanie nie jest myciem szamponem! plukanie = uzycie wody przeciez, aha, i lepiej nie uzywaj palette...

Gość ja odpowiem
i napisalam, ze moje wlosy po farbowaniu wygladaja tak samo jak po myciu, no poza kolorem oczywiscie :P a nie wiem, co z Ty z tym szampomen... po farbowaniu sie go nie uzywa, to norma. i przed tez nie, chyba ze jest tak zastrzezone przy nielicznych farbach.

Gość LADY LAIK
oooo :) spróbuję... ale ile wody trzeba użyć żeby zmyć całą farbę?:) chyba ciut lepiej nałożyć szampon :)

Gość ja odpowiem
palette cholernie niszczy wlosy, a ile wody? az bedzie leciala czysta. co Wy z tymi szamponami? jakie ryzyko? skoro w instrukcji jest mowa tylko o splukaniu, to trzeba splukac, proste :-)

Gość LADY LAIK
Kurczę:) kupiłam już tą pallette deluxe:) szczeze mówiąc to ja nawet zniszczonych włosów nie potrafię rozpoznac...

Gość ja odpowiem
no ale widzisz, ile osob odradza... o czyms to swiadczy. a autorko, skoro kupilas, to zafarbuj, ale na przyszlosc raczej lepiej wybieraj inne.

Gość ja odpowiem
a farby niszcza, bo wysuszaja, przy tlustych czasem moze to byc zaleta ;) oczywiscie bez przesady...\gdyz poza tym robia sie lamliwe.

lady-splukojac farbe nie vuzywaj szamponu,splukaj obficie woda,palette sa faktycznie kiepskie,bo maja duzo amoniaku,natomias wychodza po niej piekne,soczyste kolory,garnier szybko sie splukuje i matowieje,dobre sa farby z londy,nie obawiaj sie,ze palette zniszczyCi teraz wlosy,co innego gdybys rozjasniala na jakis blond

Gość LADY LAIK
Oj, jak ja Ci dziękuję :) Jeszcze jedno pytanie- myślisz,że dam radę sama sobie położyć farbę?