Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliii

kremy przeciwzmarszczkowe

Polecane posty

Gość eliii

Powiedzcie mi od jakiego wieku należy używać kremów przeciwzmarszczkowych? Ja mam 28 lat i do tej pory używałam kremów nawilżających. Wczoraj spotkałam sie z koleżanką, która jest w tym samym wieku i twierdzi, że już teraz należy używać delikatnych kremów przeciwzmarszczkowych, bo skóra już sie starzeje. Dodam, że rzeczywiście zauważyłam juz delikatne zmiany na swojej skórze, zwłaszcza wokół oczu, gdzie zaczynają mi wychodzic drobne zmarszczki mimiczne. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Gość należy uzywać w zależności
od kondycji skóry, bez względu na wiek, jeśli twoja skóra wykazuje oznaki starzenia to uzywaj czegoś mocniejszego, widomo ze np. słońce, solarium wykańcza cerę, jeśli masz sucha, cieńką skórę to tez wczesniej będzie wiotczeć

Jeśli masz tylko zmarszczki pod oczami to używaj kremu pod oczy, ale nie silnie p.zmarszczkowego bo to pewnie tylko mimiczne. Jeśli jednak dużo się opalałaś, Twoja skóra jest podatna na zwiotczenie i jest sucha to kup jakiś krem p.zmarszczkom. Jak nie to dobrze po prostu odżywiaj i nawilżaj i czekaj do 30+ na takie kremy. Sama widzisz czego Twoja skóra potrzebuje. Dobre nawilżanie i brak opalania, kremy z filtrami opóźnią nieco proces starzenia. PO co od razu się katować silnymi kremami. Takie jest moje zdanie.

Gość nivea soft
ja ma 30 uzywam nivea soft bo lubie, nawet po filtry na twarz nie siegam, tylko jak idę na plaze smaruje sie cała balsamam z filtrem, na co dzień chowam sie przed słoncem w cieniu, nie mam problemów ze zmarszczami, nigdy nie miałam tez pryszczy, piegów, wybrałam nivea soft bo mi się podoba zapach, moja skóra jest dla mnie łaskawa, mysle ze rozejrze sie za kremem przeciw zmarszczkowym za jakieś 10 lat

Gość eliii
ja zauważyłam zmiany wokół oczu i pogłębiły mi się sińce pod oczami. Kondycja mojej skóry też jest nieco gorsza, ale to pewnie kwestia diety i ciągłego przemęczenia. Chyba macie rację, nie ma co szaleć. Na początek wystarczy jakiś dobry krem pod oczy :) Możecie coś mi polecić?