Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfgh

moj pies ma chore ucho

Polecane posty

Gość hfgh

tzn znajduje sie w nim cos...brazowego,jakby nie myl ich od urodzenia.nie drapie sie,normalie sie zachowuje-jutro ide do wet ale tak po prosrtu zastaawiam sie co to...czyzbym zalala mu ucho woda podczas kapieli?(to shih-tzu wiec czesto go kapie)

Gość szo
a patrzylas do srodka?

Gość ja to samo zrobilam w sobote
ma poprostu brudne ucho a nie chore ajkby bylo chore trzepalby glowa i drapal sie po tym uchu.

Gość hfgh
nieeee,brudne na pewo nie jest!to nie brud...to cos sie sączy i na dodatek brzydko pachnie delikatnie mowiac..poza tym drugie ucho jest normalne.

Gość szo
idz do weterynarza i nie dygaj

Gość fbfgd
Twoj pies ma zapalenie ucha.. i ucho to jest czerowne strasznie i z takim 'brudem' ... zasuwaj jutro do apteki weterynaryjnej i kup 'Otosol'... moja amstaff'ka czesto miewa taki stan zapaleniowy..

Gość wetka
to co jest w uchu jest maziste i brązowe czy czarno-brunatne i suche jak fusy kawy?

Gość hfgh
hmm...podszyw jak podszyw ale...jak patrze na to cos to faktycznie mam takie skojarzenia:O(tylko to nie jest zaschniete;))

Gość szo
moze zwykly wosk. moj pies mial podobnie, taka jasna wydzielina, ale zamieniala sie w coraz ciemniejsza. no czlowiek jak nie myje uszu to tez by tak mial :p a pies nie ma jak myc wiec samo sie oczyszcza.

Gość hfgh
jest maziste i brazowe. zapalenie ucha?juz sie ubieram do apteki..dzieki:(

Gość hfgh
no wlasnie...dlaczefgo weterynaryjnej apteki?w normelej tego nie ma?

Gość fbfgd
bo to jest specjalny preparat do pielegnacji uszu psow i kotow..

Gość hfgh
no tak..wyczytalam w google ze to dla zwierzat.dzieki wielkie za pomoc,naprawde WIELKIE! i zainteresowanie...

Gość fbfgd
kocham psiaki :)

Gość wetka
najprawdopodobniej to malasesia w takim razie....idz do lekarza niech zrobi wymaz z ucha i zobaczy pod mikroskopem. Są swietne srodki ktore szybko działają.

Wygląda mi to na zapalenie ucha. Mam spanielkę i ostatnio też na to chorowała a objawy były podobne. Potrząsa głową i ociera się o meble? Tak Otosol jest dobry do przemywania, ale konieczny będzie antybiotyk (mój piesek miał zastrzyki i doustny). Pędź jak najszybciej do weterynarza, bo nieleczone może spowodować śmierć psa :O Aha i najczęściej występuje u psów często kąpanych, gdzie woda dostaje się do uszu. Należy je zatykać podczas kąpieli.

Gość vvvvpoiuygtfd
ja mam spaniela rzez pierwszy rok czyscilam mu uszy ale teraz to juz nie da rady srasznie tego nie lubi.....a ostatnio drapie sie bez przerwy w prawe ucho....i wtedy smierdzi normalnie skarpetkami wrecz:P co to moze byc?? aha i zawsze jak rano sie obudzi to wyciera sie o dywan tymi uszami

Gość gość
To jest stan zapalny ucha...Idz szybko do weta, przepisze Ci antybiotyk... Powinno minac po 3 tyg... Ale jak juz raz bedzie ten stan zapalny... to bedzie sie juz powtarzal. Nalecialo pewnie wody podczas kapieli