Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodziuktaaaaa

jedno czy dwu??? bardzo prosze o odp...

Polecane posty

Gość mlodziuktaaaaa

Biore tabletki mercilon- jednoskladnikowe (juz od roku), czy powinnam wymienic je na dwuskladnikowe ktora sa podobno skuteczniejsze???? Bardzo prosze o odpowiedz!!!!

Gość mlodziuktaaaaa
bardzo prosze o odpowiedz.. przeciez nie chce jeszcze dziecka..

Gość mlodziuktaaaaa
jakie Wy bierzecie tabsy? jedno (minipigułki) czy dwuskaldnikowe??

Mercilon jest dwuskładnikowy, ale jednofazowy. Jeśli dobrze się czujesz, nie ma potrzeby zmieniać.

Gość mlodaaaaa
Co to znaczy ze jest duwfazowy ale jednoskladnikowy??

tzn ze jest dwuskladnikowy ale jednofazowy. Kochana, poczytaj o tabletkach jak zamierzasz je brac, lub jesli je bierzesz. Wiedza wzbogaca, niewiedza rujnuje.

Gość mlodaaaaa
No wlasnie szukałam czegos o tym ale nie moge znalezc, liczylam na Wasza pomoc..

jednofazowe ze maja taka sama ilosc przez cale opakowanie, a nie jak w przypadku tabletek wielofazowych ktore maja tak rozlozone hormony ze nasladuja prawdziwy cykl kobiety. W skrocie, przy tabletkach jednofazowych nie ma roznicy czy wezmiesz tabletke z konca, srodka czy poczatku opakowania. Natomiast w przypadku dwu lub trzy fazowych trzeba na to zwracac uwage.

Gość mlodaaaaa
ok, dziekuje :) a dwuskladnikowa czyli ze sa 2 rodzaje hormonow?? Czy te tabletk mimo ze maja najmniejsza dawke hormonow sa pewne na 100%??

sa tak samo pewne jak te wielofazowe. Sa rozne wersje, niektorzy twierdza ze to yasminelle ma najmniejsza. Tak, dwuskladnikowa ze dwa rodzaje hormonow. Mi lekarz jako pierwsze tabletki przepisal wlasnie Merclion i juz mialam je brac kiedy ... po wpisaniu w google nazwy tych lekow ( przewrazliwiona jestem , zawsze tak robie :P) pierwszy link jaki mi wysokczyl byl o tym ze dziewczyna zazyajac je zaszla w ciaze :) nie wnikam czy porpostu polaczyla to z antybiotykami czy cos innego, ale sila sugestii i te sprawy. Poszlam do lekarza i dostalam inne :P