Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc doswiadczone

jadlospis malucha po skonczonym 4 mscu

Polecane posty

Gość prosze o pomoc doswiadczone

Prosze o pomoc... Moja corka skonczyla niedawno 4 miesiace... nie wiem co jej moge wprowadzac...czy poczekac az skonczy 5? karmiona jest sztucznie... zaczelam jej dawac kleik ryzowy (ale na nim pisze,ze tylko jedno karmienie w ciagu dnia)..mysle o kukurydzianym... czy wprowadzac mam pierwsze soki np. z marchwi, a pozniej marchew ugotowana? zaczne od kleikow...ale co dalej :/ lekarz mnie nie zrozumil i powiedzial zebym nic nie wprowadzala...dziwne to, bo przeciez w 5 mscu dziecku sie juz poszerza diete...jejku ja nie wiem...

Gość Pomalu z poczatku
wlasciwie nic sie nie zmienia,poza kleikiem(daj kukurydziany bo po ryzowym zaparcia) i kaszkami roznymi. Dochodza deserki pomalu po 4 mcu, plus marchewka itepe Wszystko co po 4 mcu masz na naklejkach na sloiczkach:) Powodzenia!

Gość Beniaaa.
Moja Mała za parę dni skończy 4 miesiące i też myślę o poszeraniu diety. Zakupiłam po 2 słoiczki z BoboVity: złociste jabłka, marczewka z jabłekiem i zupki marchewkowa z ryżem. Kupiłam też kleik ryżowy i kaszkę z malinami. Zamierzam to wprowadzać w tej kolejności co napisałam i będę obserwować dziecko. Jeśli będzie ok to zakupię jabłuszko w sklepie i podam dziecku, potem ugotuję zupkę, jak urosną w ogrodku babci marchewki i pietruszka. Spróbuje też podawać jakieś soczki po 4 miesiącu. Też jestem pełna obaw i fajnie by było gdyby wypowiedziały się tu mamusie, które już mają ten okres za sobą:)

Gość mloda mamusia
witam :) mam synka polrocznego i od 4 miesiaca wprowadzalam mu to wszystko co napisalas...czyli kleiki, kaszke mleczno ryzowa albo ryzowa, niektore deserki sa juz od 4 miesiaca, zupki z boboity i z gerbera...jest tego naprawde sporo, musisz poszukac :) polecam kaszke z bananami z bobovity bo ta malinowa nie jest juz taka dobra ...:)

Możesz wprowadzać powoli dania jednoskładnikowe: owoce (jabłka, suszone śliwki) lub warzywa (marchew, brokuły). Możesz podać tez pierwszy soczek (ja jako pierwszy podałam właśnie sok jabłkowy Gerbera). Pamiętaj tylko, żeby wprowadzać produkty pojedynczo, i nie częściej niz co 5/7 dni - jeśli dziecko będzie na coś uczulone, to łatwiej znajdziesz sprawcę. Pozdrawiam