Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość an ul ka k r k

czy to prawda że można być w ciąży mając okres?

Polecane posty

Gość an ul ka k r k

koleżanki mi ost opowiadały, że można być w ciąży i jeszcze 3mies mieć okres po zapłodnieniu. Czy to możliwe?

NIE MOŻLIWE!!!!! WBIJCIE TO SOBIE DO GŁOWY! NIE MOŻLIWE! Trochę wiedzy! Przeciez okres oznacza brak ciąży! W ciązy mogą byc tylko plaminia lub wieksze krwawienia (co jest niebezpieczne dl;a ciąży) ale nie jest to okres!!!!!!!!!

Gość an ul ka k r k
no właśnie ja również jestem tego zdania i za bardzo mi się to w wierzyć nie chciało. Ale teraz już inne dziewczyny to też bd wiedzieć gdy usłyszą brednie.

Dziewczyny zwyczajnie nie odróżniają plamienia czy owego krwawienia od...zwykłej miesiaczki! To może być podobne...ale to NIE OKRES!!!

Dr House, gratuluję, bo ja już wymiękłam :D

... ale fakt jest faktem, ze sie to dopiero widzi wtedy, kiedy dluzej sie bawi na tych stronkach :D ale jaja!

Gość Okres Nie... Plamienie - Tak
Okresu nie możesz miec, ale jeszcze przez 3 miesiace mozesz plamic, co czesto wlasnie nie jest odrozniane przez mlode przyszle mamy. :]

Gość oczywiscie ze
mozna.moja bratowa miala okres do 6 miesiaca a ze byla otyla to nie wiedziala zee to ciaza.

Gość mozesz plamic tyle ze
gdy nie wiesz ze jestes w ciazy to naturalne ze traktujesz to jak okres :)

Gość Okres Nie... Plamienie - Tak
Dokladnie. Jak dziewczyna nie dopuszcza do siebie mysli, ze moze byc w ciazy, bo to sie wydaje nierealne, to wlasnie te plamienia nie sa odrozniane od okresu. Po prostu wydaje sie, ze miesiaczka jest mniej intensywna, ale nikt do tego wagi wiekszej nie przywiazuje.

Gość niepewna - yyyyyyyyyyyyyyyy
moja ciocia do 3 miesiąca miała okres, tak miała przy dwóch porodach.

Niepewna, biegusiem zgłaszaj ciocię do czasopism medycznych. To cudo natury - mieć ciążę, której nie ma! I zaciążyć potem od 4. miesiąca :D

Okres --> to, że czegoś nie wiesz, nie oznacza, że to jest/tego nie ma. Pytanie brzmi: czy można być w ciąży, mając okres? Jedynie słuszna odpowiedź: NIE. Bo miesiączka to oczyszczanie macicy po niezapłodnionym cyklu. Nie było zapłodnienia, nie ma gdzie się zarodek zaimplantować - nie ma ciąży. To się nawet Matce Boskiej nie udało!

Gość och wy wszytkowiedzace
a okres przy ciąży pozamacicznej też mit waszym zdaniem?

Niestety mit! Bo jak zrobisz beta HCG to sparwa się wyjaśnia! Ale jak szanowne kobiety jedynie polehgają na testach z moczu lub co gorsza robią sobie tzw pre test to same sobie winne! Jak dbasz o siebie to widzisz, że coż z tym hhha\" okresem\" nie tak...że jest inny. Ale jak ktoś chodzi do ginekologa raz na rok to potem takie efekty!!!! Poczytaj o ilości HCG w ciżązy pozamacicznej! Nie da sie pomylić jak masz badanie z krwi!!!! Nie ma okresu i ciąży jednocześnie!

i skąd się biorą takie plotki. Raz że w ciąży mogą wystąpić plamienia ale ponoć są bardzo rzadko więc skąd tyle tych kobiet w ciąży z okresem. Powiem wam jak częściowo powstają takie ploty, bo się z tym 2 razy spotkałam u mnie. Otóż jedna z moich koleżanek dowiedziała się o ciąży w 3 miesiącu a druga w 4 miesiącu. Takie przypadki są możliwe. Ta pierwsza jak się spytałam jej jak to możliwe ze nie zauważyła to powiedziała że ma normalne cykle od 33 nawet do 50 dni czasem i jeszcze brała wtedy antybiotyki, bo nie wiedziała o ciąży. Natomiast druga właśnie rzuciła tabletki antykoncepcyjne dostała jeden okres a potem przez 4 miesiące nic, to się do lekarza wybrała. A jakie plotki krążyły wśród znajomych, którzy nie wiedzieli o tych faktach: oczywiście to że dziewczyny były w ciąży i miały okres do 3, 4 miesiąca, no bo przecież kobieta przeciętnie w ciągu tych 3 miesięcy powinna mieć trzy 28-dniowe cykle zakończone miesiączką i nie ma bata żeby tego nie zauważyć. I potem koleżanka, koleżance powie że jej koleżanka jej koleżanki była w 3 miesiącu ciąży i nie wiedziała nic bo miała okres. A nikt nie bierze pod uwagę tego, że kobiety mają nieregularne cykle albo bardzo długie i po prostu nie wie.

Gość Cmokus20
BARDZO MOZLIWE... i JA W TO WIERZE DLATGO ZE MOJA MAMA BEDAC W 5 MIESIACU CIAZY ( NA DODATEK ZEMNA) MIALA OKRES... DLATEGO JEST TO MOZLIWE I TO BARDZO... WSZYSTKO ZALEZY OD OGRANIZMU KOBIETY

moja do 3 miesiąca normlanie regularnie krwawiła i dlatego sie pozniej dowiedziała że jest w ciązy....to jak to nie okres to co??

Gość dzizeta
Jakie wy kobiety jestescie pewne.Ja tez bylam w ciazy i mialam 3 miesiace pelny okres.Dopiero po wizycie kontrolnej na badaniu.lekarz mi powiedzial ze jestem w ciazy w 13 tygodniu.Nie mialam zadnych objawow.Wiec nie mowcie jak nie wiecie.Kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze.jedna wymiotuje, druga ma zatwardzenia a trzecia ma okres.

Gość PaulaKreta
CIEMNOGRÓD to wykazuje samozwańczy DR HOUSE. Można być w ciąży mając okres, nazywa się to podwójnym jajeczkowaniem.

Gość sabcia2222
Witam!ja miałam robione BHcg i miałam 357 w 4tyg ciązy ale 3 dni potem zaczełam krwawic obficie 5dni normalny okres,a teraz jest mi niedobrze,bola mnie piersi i wydziela się z nich jakis płyn(siara) w malutkich ilościach... czy to ciąża? staramy się 3 lata więc cieszylibyśmy sie bardzo!!! pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Gość zrób jeszcze raz betę
i powtórz ja po dwuch-trzech dniach....i będziesz wszystko wiedziała

Gość grzenia
Kobiety czy Wy umiecie czytać ze zrozumieniem????!!!!!!!!!!!!!! Tzw. Okres czyli menstruacja to "Menstruacja polega na cyklicznym złuszczaniu się nabłonka macicy na skutek zmian stężenia hormonów płciowych, a w szczególności progesteronu i estrogenu. Dzieje się tak, ponieważ jamie trzonu macicy nie zagnieździła się zapłodniona komórka jajowa." Zgadza sie, że zdarzają sie kobiety które do 3, 5 lub nawet może i do 6 m-ca maja coś co przypomina okres, czyli plamią, krwawią i to jest możliwe bo sama jestem w 4 m-cu i do 3-ego miesiąca miałam co 30 dni krwawienia, ale to nie OKRES!!!!!!!!! Najlepiej jak są jakie niedowiarki jeszcze to zapytajcie swojego lekarza, który rozwieje wszelkie wątpliwości!

Gość martes85
Hej, mam pytanko odnosnie ciazy. Mianowicie mam troszke skaplikowana sytuacje, w Pazdzierniku wykryto mi dos duza cyste na prawym jajniku, w z wiazku z tym mialam zaplanowana operacje, zabieg w szpitalu na 12 Grudnia 2012. Do tego po urodzeniu pierwszego dziecka, zabezpieczylam sie spirala Mirela. Podczas zabiegu lekarz musial wyjac mi spirale aby usunac cyste,, nie wiem jak bylo bo mnie usypiali,, Moje pytanie brzmi tak czy moglabym byc w ciazy maja okres? Nie mam spirali od 12 Grudnia, I dotego lekarze mowia ze usuneli mi cialo obce z organizmu wiec mam uwazac by nie zajsc w ciaze bo jest to bardzo mozliwe. Ostatni okres mialam ok 20 Listopada, potem mialam zabieg i po zabiegu nie dostalam okresu, ale nie odbylam zadnego stosunku az do poczatku Stycznia (zakaz lekarza) Ok 3 Stycznia mielismy z partnerem pierwszy stosunek, i wtedy ok 13 Stycznia dostalam okres,ale od tamtej pory uprawiamy sex dosc regularnie i teraz dostalam kolejny okres a mamy Luty, mam bardzo dziwne objawy, mianowicie mam uczucie jak by mi sie piersi napelnialy mlekiem,, tak mialam przy pierwszej ciazy,, do tego mam regularna zgage, i bolesci brzucha z mocnymi wzdeciami, chodze jak balan, nigdy nie lubialam slodyczy-teraz musze mniec cos czekoladowego, i ciagle jej poznym wieczorem wielkie ilosci, a wczesniej tego nie robilam, do tego przestaly mi rosnac wlosy na nogach i okolic bikini, dziwne bo cale zycie mialam problem z ciezkim twardym zarostem. Dzieja sie dziwne rzeczy, ale mam ten okres wiec to mi miesza, zastanawiam sie czy mam zapytac lekarza czemu mialam taka dlugo przerwe w okresie, nigdy wczeniej nie odnotowalam tego, ale to jednak bylo od konca Listopada az do Stycznia. Moze ktos mial podobny przypadek? Zacznacze ze moja najblizsza ciocia, siostra Taty, miala okres przez 6 miesiecy swojej ciazy i nie wiedziala o tym ze jest w ciazy, bardzo mie sie to wszystko dziwne wydaje, ale logicznie na to patrzac wykluczam ciaze, ,moze to brak tej spirali ktora przez pare lat mi wszystko hamowala, miala 10% hormonow, nie wiem co myslec. Prosze podzielcie sie ze mna czyms podobnym, lub moze czys takim samym??

Gość Uke.
Mam problem. Wspolzylam z chlopakiem 2 miesiace temu, pekla nam gumka (niestety) bylam jakies 3 dni przed okresem i mialam dni nieplodne, jednak zdecydowalismy sie na tabletke PO. na nastepny dzien dostalam krwawienia, chyba poloczonego z okresem bo trwalo to ok. 4-5 dni. Od tego czasu mialam juz dwa okresy, jednakze cos mnie nie pokoi. Mam straszny apetyt, jadlabym wszystko i o kazdej porze, palilam nalogowo teraz wgl. nie mam checi na papierosa, urosly mi piersi, dziwnie zaokraglil mi sie brzuch, lekko lecz na wadze nic sie nie ruszylo. Dretwieja mi nogi i mam zaroty glowy, czasem tez po prostu mnie mdli, choc nigdy nie wymiotowalam. Moje pytanie to CZY JEST PRAWDOPODOBENSTWO , ZE JESTEM W CIAZY?! Wiem, że to malo prawdopodobne i po zazyciu tabletki, dodatkowo ze mialam dni nieplodne bylam pewna, ze nie jestem. Tera zaczynam sie coraz czesciej nad tym zastanawiac. Pomozecie?

Uke- zrob test ciazowy to jest najlepsze rozwiazanie. My Ci tu nie pomozemy niestety. Nie wmawiaj sobie ciazy jak kobieta chce to zauwazy wszystko. sama jestem tego przykladem, ale na szczescie odpuscilam. W ciazy sie nie ma okresu tylko plamienie badz naprawde skape krwawienie wiec jesli takie mialas to zrob test...

Gość katarina1000
witam,,, mam do was bardzo wazne pytanie.. poniewaz po 2 tygodniach od ostatniego okresu dostalam tak jakby miesiaczke ale troche mnie to zdziwilo poniewaz przez pierwsze 3 dni mialam takie male plamienia a przez kolejne 3 dni mialam troche wieksze plamienia. caly czas mam mdlosci nic nie moge jesc nie mam apetytu . jestem slaba i zdenerwowana, staram sie o dziecko juz bardzo dlugo czy moze mi ktos powiedziec o tym... moze ktos mial pdobnie prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje... Katarina