Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tego nie pojmuje 23

jak mozna sie cieszyc, albo swiadomie zajsc w ciaze w wieku 20 lat?

Polecane posty

Gość Mgotka
zgadzam sie z ada ale kazdy robi co chce tylko niech potem nie zaluje

martunia2002, to chyba zbyt brutalne.. ja myślę, że autora nie jest 'pomylona' tylko w swoim zapytaniu sama, zawarła swoje frustracje.. może bardzo by chciała już sobie poukładać życie, ale boi się że ja na to nie stać:/

Gość upikkkkkkkkk
posłuchaj kobieto KAŻDEMU CO INNEGO JEST WAŻNE W ŻYCIU prawda stara jak świat o czym tu dyskutować??

ide stad bo sie tylko wkurzam jakie te baby dzisiaj są glupie! pozdrowienia dla wszystkich zdrowo myślących kobietek:) i tych co nie wtykają nosa w cudze sprawy:) buzka!

być moze jestem zbyt brutalna ale jak słysze takie glupoty"jak nie bede mogla miec dzieci plakac nie bede" to bierze mnie wsciekłość i wstyd ze takie kobiety mowia to glosno

Gość a ja mam teraz 24 lata
I sie dziwie, co moi rodzice wyobrazali sobie kiedys. Byli biedni, mieli jakis maly domek, gdzie mieli dwa pokoje, nie mieli nawet jeszcze lazienki w domu tylko jakis WC na dworze!!! i zrobili sobie beztrosko trojke dzieci. I zawsze to bylataka wegetacja w tej ciasnocie, użeranie sie kazdy z kazdym, o swoim pokoju to moglam sobie tylko pomarzyc :( Także niegdy nie zamierzam tego powtarzac, takiej piepszonej wegetacji i skazywania z gory dzieci na taką biedote i w jakims sesnie male perspektywy na jais rozwoj. :O

Mgotka dzieki :) jeszcze jedno.. ile jest kobiet ktore caly czas odkladaja dziecko na pozniej? a bo praca a bo to a bo tamto a gdy przyjdzie co do czego to juz jest za pozno, albo sa znaczne problemy z zajsciem w ciaze. Mozna miec wszystko dzieci kase dom meza szczescie milosc:) tylko trzeba myslec glowa a nie... Tyle sie mowi o tym ze pieniadze szczescia nie daja ze kasa i kariera dla wiekszosci osob to drugoplanowe stanowisko, a tu sie okazuje ze jednak nie... ze najwazniejsza kasa i kariera a dziecko ee po co mi teraz dziecko skoro chce sie wyszalec... glupie podejscie wedlug mnie... a potem wielki placz i lament dlaczego nie staralam sie wczesniej

Gość iwona_sp
Jak mialam 21 lat wyszłam za mąz :) z miłosci, postanowienie nasze było takie ze razem sie teraz dorobimy mieszkania wyszalejemy, spedzimy ze soba czas, podroze itd itp a po jakis 3 latach diecko :) super perspektywa na przyszlosc :) ale co sie okazalo ze studia pokonczone, praca jest, mieszkanie jest a mnie intuicja podpowiadala ze cos bedzie nie tak wiec zaczelismy sie starac o dziecko pol roku po slubie i jestesmy juz 4 lata i dziecka nie ma nadal :( a co by bylo jakbym zaczela sie starac tak jak sobie ustalilismy na pocatku bylabym o 4 lata do tyłu a to baaardzo duzooooo dlatego dzis jakbym mogla cofnac czas i doradzac komus , to jezeli ktos kiedys chce miec dziecko, rodzine to warto dlugo nie czekac /......................................:(

martuniu2002 zgadzam sie z toba"jak nie bede mogla miec dzieci plakac nie bede"szok,nie wchodze tu bo juz mam takie nerwy,ciekawe czy zajdzie w ciaze wtedy kiedy bedzie chciala

iwona_sp : i ta pani wlasnie potwierdzila moje wczesniejsze slowa :)

Gość Mgotka
martunia ja rowniez Cie popieram pozdro dla was dziewczynki:) sama jestem mloda mam zaledwie 20 lat i chce dziecka moze nie teraz za rom 2 ale nie dlatego ze kasa tylko ze boje sie ze bym sobie nie poradzila.moj facet jest 2 lata starszy i tez pragnie dziecka widac nie zawsze najwazniejsza jest kasa.milosc to podstawa. chocbys mial wszystrkie skarby ziemi a milosci bys nie mial bylbys nikim:)

tak kalpek tez jestem tego ciekawa !! i moze autorko nie uwierzysz ale ja mam 20 lat i dziecka nie mam ale bardzo chce miec bo dla mnie to priorytet przeciez taka nasza rola w zyciu bycie matką to najwieksze wyzwanie i najwieksza satysfakcja bo czy jakas praca da ci wiecej niz usmiech twojego dziecka??

a autorka niech sie nie wpieprza w czyjeś życie z butami nie znając sytuacji. Najbardziej mnie wkurza jak ktos zaczyna krytykowac kogoś potwornie uogólniając , a zreszta jakim prawem? Co jej do tego?

Mgotka ja tez cie pozdrawiam i was wszystki moje drogie co macie rodzinne priorytety a nie tylko kase w głowie:*

Gość iwona_sp
ADA >>>> ja wlasnie nie odlozylam , wrecz przeciwnie zmienilam nasze plany i po pol roku malzenstwa zaczelismy sie starac a mielismy dopiero za 3 lata :(

dokładnie żurawinkaa tak jak wczesniej napisałam że nie potrzebnie sie wcina i co ja to interesuje?! widocznie tamta dziewczyna byla gotowa na dziecko a ze jeszcze ma kochajacego chlopaka ktory chce dac jej to dziecko i razem z nia wychowywac to cudownie:)

Gość Mgotka
martunia jestes męzatka?

tak,dziecko piorytet i spelnianie sie w roli matki najwazniejsze :o a moze ktos pomyslaby ze dla niektorych to nie jest najwazniejsze w zyciu? dlaczego akzdy uwaza ze najlepsze co moze sie zdrayzc babie to dziecko? i nie mowie tu o sobie po prostu wkurza mnie jak ktos sie zamyka tylko na to co ogolnie jest przyjete za niby "najlepsze"

Ja mam22lata,mialam poronienie,mialam chore wezly,w styczniu mialam ostre zapalenie jajnikow i miesniaka,a teraz torbiel na jajniku i mam tylko lewy jajnik,bo prawy z jajowodem mi wycieli dwa tyg temu,mam dopiero22latai juz takie problemy,nie wspomne juz o dzidzzi o ktora staram sie z mezem19miesiac i nic nam wychodzi oczywiscie chodze do dobrego lekarza,nie wiem co ta autorka miala na mysli,widac ze w glowie kasa tylko,ja po nocach placze,ze nie moge zajsc w ciaze,mysli ze dziewczyna 20letnia to gowniara,mam meza co ma26lat,dobrze platna prace,nie jestem bogata,ale pieniedzy nie brakuje,a tego co chcemy najbardziej nam nie wychodzi!!!!!!!oby nie bylo dla nie za pozno jak sie zdecyduje

Nie no oczywiście każdy ma prawo decydoac o swoich priorytetach. Jak ktos nie chce dzieci to ok. Grunt tylko zeby respektowac i nie krytykowac innych za to co dla nich najważniejsze

bo tak jest taka prawda że rola kobiety jest urodzić dziecko nikt nie zaprzeczy przeciez prawom natury a teraz moze niektore kobiety mowia ze nie chca dzieci ale co bedzie ze starościa?? jak sobie to wyobrażają???samotna smutna starość..

to po jakiego krytykowac mlodych ludzi ktorzy pragna dziecka ?? Ci co nie chca niech sie zabezpieczja albo wogole nie kochaja, a nas zostawicie w spokoju, bo to nasza sprawa co chcemy osiagnac w naszym zyciu i czy to bedzie dzisiaj czy za 2 lata to gówno was obchodzi

hm, żeby chceć mieć dziecko nie trzeba koniecznie uważać, że dziecko jest najważniejsze dziecko jest jednym z wielu elementów życia, równoległym do innych i skupianie się tylko na dziecku jest chyba tak samo szkodliwe jak skupianie się tylko na karierze itp.

ale to ich wybór jeżeli nie ma sie dzieci to wcale nie znaczy ze bedzie sie samotnym, zreszta jeżeli komus nawet na tym nie zalezy zreszta rózne rzeczy sie zdażaja i nikt nie wie kiedy musie niebo na głowe zawali:)

Martunia idx już, bo nie chce się wdawac w dyskusję z Toba, a palce az mnie świeżbią przeciez taka nasza rola w zyciu bycie matką to najwieksze wyzwanie i najwieksza satysfakcja - jak dla kogo! + brednie o szkodliwości antykoncepcji ogólnie to zgadzam się z autorką tzn. rozumiem co miała na mysli ale zarówno autorka jaki i martusia powinny zając się tym, aby ich własne życie było dla nich satysfakcjonujące a ni zajmowac się tym co i jak robią inni bo tak na koniec to możemy sobie robić plany, a los i tak pokierje naszym zyciem jak chce - jednym zafunduje wpadkę, innym bezplodność...

dziecko to nie jest zabawka wiadomo trzeba sie nim opiekowac ale bez przesady, przeciez nie jest powiedziane ze trzeba skupiac sie tylko wylacznie na dziecku a nawet gdyby to nie sadze zeby to bylo szkodliwe, owszem czasem moze byc to meczace, ale szczesliwe matki powiedzialy by Ci ze to przyjemnosc a nie meczarnia!!