Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie numer 83028510844

Pytanie o chrzestnych.

Polecane posty

czy to chrzestni kupuja swiece i szatke czy rodzice? i jeszcze pytanie z drugiej beczki: jesli dziecko zacznie plakac podczas chrztu to mozna isc do zakrystii i dac mu cycka? :(

Gość bvbb
POwiem Ci, że ja się pytałam czy coś kupić, ale moje siostra powiedziaała że już wszystko mają. Ja chrzestną zostałam napocztaku maja. A co do tego że dziecko płacze to owszem, można iść do zachrystii, nam sam ksiądz to zaproponował. :)

Gość nflbnlxkgnbkgmclmbl
chrzestna kupuje szatne chrzestny swiece mozna wyjsc do zakrystii

Gość LILJA WODNA
hahah a to dobre,ja tez niedlugo chszest robie,faktycznie trzeba bedzie gdzies przeciez cyca wywalic

Gość nflbnlxkgnbkgmclmbl
moje dziecko wytrzymało bez cyca koscielie-dzieki Bogu

Mój maluch całą msze spał :) Teraz przysżło mi do głowy że nawet się nad tym nie zastanawiałam :) Ale uy mnie problemu nie było,tuż przed wyjściem nakarmiłam małego więc tą godzinke wytrzymał :) U mnie chrześni się pytali :) chrzesna kupiła szatke chrzesny świece.

a jak chrzestni sie nie zapytaja?

Gość jakksa
moze poprostu nie wiedza o takim zwyczaju .... moja kolezanka nie wiedziala byla matka i sie niezle zdziwila ze chrzestna spytala sie czzzy kupic szatke ..... a u mnie w rodzinie zawsze bylo odwrotnie chrzestna kupowala swiece a chrzestny szatke

Gość ladnie czy nie
kupno szatki i swiecy nalezy do tradycji i to chrzestni powinni to kupic, bez dwoch zdan!

najlepiej to zrobic male zebranie z chrzestnymi i omowic cala sprawe, nie bedzie potem zaskoczenia i podwojnych szatek i swiec, albo wcale nikt nic nie kupi ogladajac sie na innych...