Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widelczyk

czy mam isc na to wesele?

Polecane posty

Gość widelczyk

zacznę od początku 4 lata temu wyjechałam do Anglii, tam poznałam chłopaka, po jakimś czasie zamieszkaliśmy razem a oprócz nas mieszkał tez jego dobry kumpel Adam. Mieszkaliśmy tak w trójkę cały rok, po czym Adam wrócił do kraju. W tym czasie ja ze swoim chłopakiem zaszłam w ciążę, niestety mój chłopak nie za bardzo był szczęśliwy z tego powodu wiec postanowiłam wrócić do Polski i wychować dziecko sama. W Polsce nadal kontaktowałam sie z Adamem ponieważ zawsze dobrze sie dogadywaliśmy, w całej tej sprawie z moim byłym stanął po mojej stronie i odwrócił sie od niego, przestali sie kontaktował, stwierdził ze z takim człowiekiem który porzuca własne dziecko nie chce mieć nic wspólnego. Adam ma dziewczynę z która ja również sie zaprzyjaźniłam no i teraz dostałam właśnie zaproszenie na ich ślub. Wszystko pięknie ładnie tylko że po pierwsze obecnie jestem sama, nie mam nikogo wiec nie mam z kim iść, mój najlepszy przyjaciel wyjechał do wawy i nie będzie go w tym czasie wiec odpada, druga sprawa to nikogo absolutnie nikogo nie będę znać na tym weselu. Naprawdę nie wiem co robić, głupio isc samej, będę czuć sie jak kolek. Jeszcze jedno, wybierając sie na wesele zawsze trzeba liczyc sie z kosztami, tu kreacja, fryzjer itp do tego wesele jest daleko od mojego miejsca zamieszkania wiec trzeba dojechac i wrócic, mam gdzie spac ale to tez u obcych ludzi ktorych nie znam. Jako samotna matka nie mam tyle zeby na siebie wydac. Jest duzo przeciw mało za - co byscie zrobili na moim miejscu, doradzcie prosze.

Gość alojza
Idz a noz kogos poznasz a przynajmniej ogolnie poznasz nowych ludzi i sie zabawisz.

Gość jak to taki problem
to kup kartkę i wyslij zyczenia.... raczej zrozumieją.... ale z drugiej strony, wesele to okazja do relaksu, zabawy, a może nawet do poznania kogoś... i wcale nie trzeba oą tyle wydawac- np. kieckę mozna pożyczyć od koleżanki, fryzjera też nie jest konieczny, mozna iść w naturalnych włosach- jedyna co tak wydatek na prezent i dojazd....

Gość nic Ci nie poradzę
Powinnaś iść :)) jeśli on zachował się wobec Ciebie jak przyjaciel nie powinnaś odmawiać... Koszty, wiadomo ale nie ma ceny na przyjaźń :)) Takce gesty są w życiu ważniejsze, nie możesz tego tak sobie olać :O to by było nie fair... Baw się dobrze :))

Gość widelczyk
to juz nawet nie chodzi o te wydatki w każdym bądź razie da sie przeżyć najbardziej głupio mi będzie iśc samej, siedzieć tam sama jak kołek, no bo na bank każdy pójdzie w parze.

Gość jak to taki problem
a skad ty to możesz wiedzieć, czy bedą same pary i czy bedziesz siedzieć jak kołek.... więcej wiary w ludzi.... pewnie będzie bardzo fajnie!

ale jak ktos zobaczy ze sama siedzisz to na pewno ktos zagada do ciebie:) czym sie martwisz?:) w domu chcesz siedziec bo nikogo nie znasz kochana?:) ale pojdziesz i poznasz:D idz i sie baw dobrze!:)

Gość widelczyk
ja bym bardzo nawet chciała iśc, naprawdę tylko przeraza mnie mysl ze jak wszyscy pojda tańczyc to ja zostanę sama przy stole - a raczej to dobra zabawa nie bedzie

Gość widelczyk
naprawdę byście poszli?

Gość jak to taki problem
kiedy ty ostatnio byłaś na weselu? teraz raczej są kółka, wężyki tudzież różne inne formacje, owszem czesem jakiś wolny puszczą- ale dlaczego od razu zakładasz, że nikt cię nie poprosi do tańca?

Gość alojza
Ja raz bylam sama na weselu ale bawilam sie super z dalszym kuzynem i bardzo milo wspominam tamto wesele. Spytaj sie pana mlodego czy beda jacys single i ewentualnie daj mu pomyl by singli posadzic przy jednym stoliku. Jak nie, wez ze soba kogos znajomego.

Gość widelczyk
nie mam z kim isc naprawde, nie chce isc z byle kim byleby byl bo uwazam ze tak tez jest do kitu. A ostatni raz na weselu byłam rzeczywiscie baaaaaardzo dawno temu, nie wiem jak teraz to wygladam. Nie wiem czy ktos mnie poprosi do tanca czy nie po prostu wiem ze nikogo nie znam bede tam sama, nie bedzie zadnych dalszych kuzynow

Gość widelczyk
zamiast wygladam powinno byc wyglada