Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociara z problemem

Bardzo agresywny kot...

Polecane posty

Gość Kociara z problemem

Mam małego kota, ma ok. 9-10 tygodni, zrobił sie strasznie agresywny, rzuca sie na nogi, rece... Nie byl taki. Ostatnio zostawal troche sam, a wiem ze male koty nie powinny.... Jak go nauczyć by tak nie robil, bawimy się z nim, by sie wyladowal, ale nie pomaga....

sprobuj nawiazac z nim wiez poprzez zabawe :) on sie potrzebuje bawic jeszcze :)

Gość hej ja myśle
że kotek może faktycznie czuje się samotny, póki jest mały możesz pomyśleć o drugim do towarzystwa, dla Ciebie to nie będzie aż taka różnica, a dla kotka lepiej, wiem co mówię bo ja niestety tak nie zrobiłam i teraz moja kicia trochę samotna jest. Za późno na jakieś zmiany bo moja kotka nie toleruje towarzystwa. Pomyśl o tym póki kotek jest mały, to jest jakieś wyjście. Pozdrawiam.

Gość jaksiemilorobi
ja tez mam taki problem ma kocie ADHD

Gość ta najgorsza..
tylko nie rób niczego bez zastanowienia, skorzystaj z porady tzw behawiorysty od zachowań zwierząt, zeby nie popsuc calej sprawy, mozesz też poszukac takich porad w necie

Gość Kociara z problemem
hej ja mysle--> wlasnie jest 2 kot, ktory mial byc z nim, ale... on jest dla niego ZA agresywny. Wiem ze koty sie bawia, ale on go tak mocno gryzie ze tamtem piszczy i ucieka. I nie wyglada to na zabawe.... Staramy si ejak mozemy by z nim byc, ale czasem jest tak ze kociak siedzi sam, bo jestesmy w pracy. A nawet nie moge go zostawic sam na sam z tym drugim bo bedzie tragedia.

Gość Kociara z problemem
hej ja mysle. Powiem Ci ze ten drugi maly byl u mnie pare dni. Mam juz wiekowa kocice, niechetna do kociego towarzystwa, tydzien chodzila i fukała na malego, a teraz :D ... przytula go, lize, miauczy jak go nie ma.. Nie wierzylam po prostu, ona naprawde go polubila i sie przyzwyczaila....

Gość hej ja myśle
to faktycznie masz problem, w takim razie ja na twoim miejscu poszłabym do weterynarza, nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. To fajnie,że twój kot zaakceptował małego, ciekawe czy moja kicia by tak samo reagowała, bo pierwsza reakcja była okropna, straszny ryk i próba ataku...