Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurydzak

pytania o prawa stazysty

Polecane posty

Gość kukurydzak

czy moge przerwac staz na studia? staz konczy mi sie w grudniu a ja chcialabym pojs na studia od pazdziernika

Gość wiii
A na dzienne czy zaoczne? Bo idąc na staż podpisujesz dokumenty ze nie będziesz kontynuować nauki dziennie czy jakoś tak...

Gość kleptomankaaa
mozesz przerwac staz ale bedziesz musiał opłacic koszty badan cos ok 50zl , jak beda ci wciskac kit ze bedziesz musial oddac kase ta ktora zarobiles to wiedz ze to sciema :P tak tylko strasza . :)

pytanie z innej beczki... po co zaczynać staż skoro od razu wiadomo, że będzie się go chciało przerwac?! z tego co wiem, to można w wypadku gdy podejmuje się pracę i trzeba przedstawić na to dowód w postaci umowy o pracę, ale nie mam pojęcia czy przez kilka ostatnich lat się to nie zmienilo.... poza tym staże są okresowe, przeważnie trwają ok 4 misięcy... więc co pójdziesz na mięsiąc czy dwa, później zrezygnujesz i tym samym pozbawisz szansy na staż kogoś, kto chciałby odbyć go do końca?! Zastanów się trochę!

Gość kukurydzak
mniam mniam kazdy odpowiada za siebie wiec zachowaj te nmadrosci dla siebie tez slyszalam ze sie zwraca pieniadze a to nie prawda? mialam isc na zaoczne ale chyba jednak za duze koszty

Gość wiii
Jesli idziesz na zaoczne to nie rozumiem po co chcesz rezygnować ze stażu? Przecież pracodawca Cię napewno zwolni w piątek wcześniej żebyś mogła dojechac na uczelnię, a tym bardziej tego nie rozumiem bo przecież zarobisz sobie na opłacenie czesnego na tym stażu... Ja i moje koleżanki studiowałyśmy i byłyśmy na stażu więc wiem co mówię :)