Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompleks

Strefa T - cera mieszana

Polecane posty

Gość kompleks

Czego używacie żeby nie mieć tłusteej cery. Mój nos strasznie jest zawsze tłusty, a jak użyje pianki do cery tłuustej to schodzi z niego skóra, ale dalej jest tłusty.

Jesli sie takie cos dzieje tzn ze nie powinnas juz uzywać tej pianki ani zadnych kosmetyków zawierających alkohol!!! twoja skora jest wtedy poprostu odwodniona i tlusta i zamiast jej pomagać tylko pogarszasz jej stan!!! a jakiej pianki używasz? spróbuj kupić zel do mycia twarzy z bilendy, mysle ze on ci pomoże! a na swiecącą partie skóry polecam kupić takie specjalne bibułki w inglocie one kosztują 9 zl, ale jak widzisz że swieci Ci sie skóra wtedy wyciagasz taką jedna bibułkę i i dociskajac przecierasz nią sobie buzie i skóra juz sie nie swieci!!! Taka bibułka pochłania nadmiar sebum i mozesz jej uzyc kiedy ci sie podoba, a na dodatek nie sciera makijażu, jest poprostu rewelacyjna!!! tylko nie wiem czy kupisz ja w zwykłych drogeriach czy tylko w sklepach inglota, ale radze zebyś ja sobie kupiła!!!

mozesz rownież robić sobie domowe maseczki -> oto kilka z nich Maseczka na rozszerzone pory -> Pod wpływem soku z ogórka zwężają się pory, w tym celu obkładamy twarz plasterkami ogórka. Najwięcej witamin występuje tuż pod skórką, warto więc je również wykorzystać do pielęgnacji cery. Poza tym sok z ogórka wygładza szorstką skórę dłoni, rozjaśnia plamy barwnikowe i piegi. Maseczka z zielonego groszku -> Maseczka o działaniu wygładzającym. Przeznaczona dla cery tłustej nadając jej matowość.Kilka ugotowanych ziarenek zielonego groszku ugnieść na mączkę, dodać 2 łyżki świeżej śmietany i po wymieszaniu nałożyć na twarz i szyję Maseczka z rzodkwi do cery tłustej Maseczka ta doskonale oczyszcza i zmniejsza pory, pomaga także przy łojotoku. Umyty korzeń rzodkwi, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj z serem. Nałóż otrzymaną papkę na twarz na 15 minut, a następnie zmyj przegotowaną wodą Maseczka oczyszczająca dla cery tłustej z zaskórnikamiWymieszać po łyżce stołowej utartego owocu dzikiej rózy, kwiatu rumianku, kwiatu lawendy, kwiaty czarnego bzu i ziela mięty. Zalej to wszystko szklanką wody i zagotuj. Po dokładnym wymieszaniu nałóż na twarz. Przykryj kilkakrotnie złożonym kawałkiem gazy i gorącym ręcznikiem. Po 15 minutach spłucz twarz letnią, a następnie zimną wodą.

Gość komleks
Pure pore fection AVON taką używam ale mam też żęl do mycia twarzy równiż z avonu, jak mam jakieś zaskorniki wtety wysuszam je pianka ale wtedy luszczy mi sie skora

Gość vgfdgdfsg
przecieram twarz moczem i jestem zadowolona trzeba się przemóc, ale efekty są ok :)

Gość tylko kosmetyki
PURE T SKIN firmy Germaine de capuccini! Kocham je!