Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawia sie

krem delfen - dostępny czy wycofany?

Polecane posty

Gość zastanawia sie

hej czy ktoś stosuje krem Delfen razem z prezerwatywa lub bez, czy jest on w ogóle dostępny?? bo szukam najpierw po aptekach int. z ciekawości i nigdzie nie ma. A skoro go wycofali( chociaż potwierdzonej inf nie bznalazłam jescze) to dlaczego? skoro nawet była mowa o tym że krem jest mniej uczulający czy tam alergiczny od globulek... a ja właśnie mam skłonnośc czasem do jakiś infekcji pochwy więc boje sie tego patentexa stosowac jak może uczulac:/ a tabsy anty na razie odstawiam bo nie było z nich pozytku:/ spadek libido , suchośc pochwy żele nie pomagały,straszny bóle głowy depresje itp itd zobaczymy co będzie dalej, ale czy ktoś może potwierdzic to że rzeczywiscie wycofali ten krem? czy może jest on dostępny i ktoś z was go używa, i jakie wrażenia?

Gość nikt sie nie orientuje
??

Gość bnnbvjnghjhj
jak ja go chcialam kupic w aptece to mi powiedziano ze juz go nie produkuja a ile w tym prawdy to nie wiem

Gość zastanawia sie
aha ok dzięki, to ja nierozumie tego, czemu wycofują coś co jest lepsze, nie pieni się, nie powoduje uczuleń, albo chociaz w mniejszym stopniu od globulek, to w takim razie dostępne są tylko globulki patentex oval no i ich odpowiednik tańszy? nie ma już żadnych innych kremów? bo szukam inf i nic nie moge znaleźc aby coś takiego było...

Gość używałam kilka lat temu Delfen
zawsze w aptece Cefarmu musiałam się dopraszać, żeby go zamówili :-( i mogłam odebrać za kilka dni Byłam z niego zadowolona. Globulek nie znoszę. Delfen produkowała firma Cilag AG, czy produkuje nie wiem. O Delfenie dowiedziałam się w ogóle z książki, bo w aptece go nie było :-( W tej samej książce wyliczone tez są takie podobne środki plemnikobójcze, ale czy u nas dostępne nie wiem, bo książka brytyjska. C Film - tego nie znam co to Nazwa środka ------------------------------ SUBSTANCJA CZYNNA Pianki: Delphen foam (po polsku Delfen pianka) -----------nonoksynol-9 (12,5% procent) chyba nigdy jej do Polski nie sprowadzano :-( bo szukałam Kremy: Delphen cream = Delfen krem---------------nonoksynol-9 (5% procent) Duracreme -------------------------------------nonoksynol-9 (2%) Ortho-creme (Orthocreme)-----------------nonoksynol-9 (2%) Żele: Gynol II ------------------------------------------nonoksynol-9 (2%) Duragel -----------------------------------------nonoksynol-9 (2%) Orthogynol-----------------------------diizobutylfenoksypolietoksyetanol (1%) Staycept-------------------------------------oktoksynol (1%) Dwa ostatnie mogą być stosowane przez uczulonych na nonoksynol-9, ale czy sa dostępne w naszym kraju??? Sama chciałabym wiedzieć :-(

Gość lalala/////
i jak, nikt z was nie odkrył żadnego innegpo kremu oprócz delfen który jest u nas dostępny??

Gość czemu nie ma kremu delfen
czy ktoś wie w ogóle, dlaczego nie ma żadnego z tych kremów u nas??? ( chyba nie ma - zapytałam się kiedyś w aptece to kobieta powiedziała że tylko globulki) . Czy one są jakoś bardziej szkoldliwe czy jak? Z tego co słyszałam to sa o wiele lepsze od globulek no i nie powodują uczuleń jak globulki....więc o co w tym chodzi??????? Niby tak dużo tych środków antykoncepcyjnych a tak na prawde to gówno prawda...

Gość upupupup
podnosze, zadna nie spotkała sie z kremem plemnokobojczym?

Gość czarna carina
Laseczki nigdzie nie można kupić tego Delfenu,bo jak mi farmacetka powiedziała,ze już go nie produkują!!! Pracuę w Niemczech i tutaj też go nie ma...wogóle nie ma żadnych kremów,żeli tylko są te cholerne pieniace sie globulki!!! Jak jakaś z Was znajdzie go gdzieś to dajcie znac!!! Taki dobry produkt i go wogóle nie ma!!!

Gość gość
Czesc jestem facetem ale moje dziewczyna ma ten sam problem. Z rozmów na innych stronach znalazłem jeszcze Controgel green ale nie wiem nic o jego skuteczności i dostępności w internetowych aptekach widziałem że był. Pozdrawiam