Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mardelonka

UBEZPIECZENIE NA ŻYCIE ???

Polecane posty

Gość mardelonka

Jakie proponujecie ubezpieczenie na życie?takie z tymi wszystkimi..w razie wypadku,urodzenia dziecka,choroby,śmierci członka rodziny itp...w jakiej firmie i jaki jest najbardziej korzystny?

Gość bo ja to wiem i już
tez jestem tym zainteresowana

Gość judyta-28
Ja mam podstawowe, czyli na wypadek śmierci, a dodatkowo od inwalidztwa, pobytu w szpitalu, nagłego zachorowania. Dla kobiet są lepsze warunki, ale tylko do końca roku, później już będą takie same zasady dla kobiet i mężczyzn.

Gość ElciaP
Ubezpieczenie jest bardzo ważne zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Myślę, że nawet jak zostaną wprowadzone jednakowe warunki, to nie będą dużo wyższe.

Gość Borynka_K
Szczerze mówiąc, to standardowa umowa ubezpieczeniowa nie obejmuje kazdego ze wspomnianych zdarzeń, takich jak urodzenie dziecka, śmierć członka rodziny itp. To raczej kwestia doboru umów dodatkowych, a co za tym idzie dodatkowych płatności. Ja mam ochronę podstawową, czyli śmierć i inwalidztwo całkowite trwałe, a także przejęcie opłacania składek przez ubezpieczyciela w razie inwalidztwa spowodowanego nieszczęśliwymi wypadkami.

Gość bozenna23
Ubezpieczenie od urodzenia dziecka to z tego co się orientuję występuje głównie w ubezpieczeniach grupowych. Pytanie tylko czy się to opłaca, bo przeważnie jest okres karencji i czasami wychodzi, że za składki zapłacimy więcej niż dostaniemy odszkodowania. Ale to zależy od oferty. Samo ubezpieczenie jest potrzebne, bo jest obecnie najlepszym zabezpieczeniem dla nas czy bliskich, a jednocześnie najtańszym.

Gość mardelonka
Czy Getin Bank jest w tym dobry?

Gość Nineczka01
To zależy jaka opcja by Ci odpowiadała. Mnie zainteresowała oferta ING, mają naprawdę ciekawe produkty do zaoferowania. Trzeba dopasować je do własnych potrzeb.

Może zastanów się po co chcesz się ubezpieczyć? Ubezpieczenie "na życie" nie ubezpiecza życia tak naprawdę. Życie jest bezcenne. Ubezpieczenia na życie zawiera się najczęściej aby zabezpieczyć najbliższych przed utratą dochodów. Zobacz, jeśli jest małżeństwo, 2 dzieci, on zarabia 5tys, ona 2.5tys to sensowne jest wyższe ubezpieczenie na życie jego. Bo jeśli on umrze, to żonie będzie cieżko za 2.5tys. Ubezpieczenie żony nie jest krytyczne albo można niżej ją ubezpieczyć bo to będzie mniejsza dziura. Ubezpiecza się w sumie źródło dochodów a nie człowieka ;)

Gość Tosia_K
W życiu może wydarzyć się wiele niespodziewanych sytuacji. Dopiero w momencie nieszczęśliwego zdarzenia zdajemy sobie sprawę jak ważne jest zabezpieczenie siebie i swoich najbliższych. Dlatego myślę, że warto się ubezpieczyć.

Gość kuku łeczka
my z mężem nie mamy żadnego jakoś głupio tak planować smierć

Gość Tosia_K
To nie o to chodzi, żeby planować śmierć. Nikt z pewnością tego nie planuje, ale życie pisze różne scenariusze. Nigdy bym sobie nie darowała, że nie zabezpieczyłam dzieci a np. na skutek wypadku znalazłabym się na wózku tracąc pracę i główne źródło utrzymania. To raczej głupio, się nie ubezpieczyć.

Gość gość
Ja właśnie jestem na etapie wyboru ubezpieczenia i powiem wam, że to masakra jakaś, tyle tego jest, że ciężko się połapać. Znajoma mi poleciła brokera http://www.ptdfinanse.pl/ubezpieczenia - może on mi pomoże, bo te ubezpieczenia często różnią się tylko detalami.