Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakręciłam ale zrozumiecie

czy na początku ciązy mozna jeszcze robic brzuszki i wciągc brzuch?

Polecane posty

Gość zakręciłam ale zrozumiecie

czy raczej pozwolic by swobonie tam wszystkie się rozwijało? chciałabym od początku chodzic na wciągnietym brzuszki, czasami zrobic brzuszki ,aby nie utyc.Nie chciałabym,aby w zaawansowanej ciązy wyglądac jak kulka,ale aby brzuch był ładnie ukształtowany z przodu a nie po bokach też.

Gość mózg sobie wciągnij...

Gość hihihahahehehuhu
cwicz ćwicz ale z umiarem!! najlepiej porozmawiaj o tym z lekarzem prowadzacym

co do wciągania to lepiej tego nie rób, zreszta zobaczysz że po chwili nie da się go wciągnąć :P ja brzuszki przestałam robić od razu jak się dowieziałam o dzidziusiu. ale za to na basen możesz chodzić, na gimnastykę dla ciążarnych. joga to świetny sposób na rozciągnięcie całego ciała, przygotowanie do porodu i zrelksowanie się. ale oczywiście ZANIM ZACZNIESZ POROZMAWIAJ Z LEKARZEM! moja pani dr zdecydowanie poleciła te wszystkie formy aktywności. możesz jeździć na rowerze stacjonarnym (ja do niedawna jeszcze na zwykłym pomykałam, ale teraz chyba przestanę). nie bój się jak będziesz aktywna to nie przytyjesz za bardzo. oczywiście, jeszcze raz podkreślam - po konsultacji z lekarzem. :)

Po to, ze im bardziej wzmocnione sa miesnie brzucha tym szybciej wraca on po porodzie do poprzedniego stanu. Ja cwiczylam brzuszki na poczatku ciazy i bylo ok.