Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna

Badania w ciąży... Jakie są konieczne?

Polecane posty

Gość ciężarna

dodam że jestem w 24 tc i mialam jak na razie robione tylko podstawowe badania krwi, moczu, na toksoplazmozę oraz USG, też jak na razie jedno i to kilka dni temu... Pytam bo mam wrażenie że moja gin jakos olewa sprawę... Ale może mi się wydaje... Jakie badania?

nie wiem czy wszystkie ci podam ale : usg minimum 3 - 12 tyg, po 20 tyg, w okolicach 30 -32 na pewno bedziesz za pare tygodni musiala zrobic test na glukoze co miesiac krew i mocz, chyba ze morfologia jest ok to raz na 2 miesiace, mocz co miesiac - potem przy kazdej wizycie, powinien przy kazdej wizycie mierzyc ci cisnienie, wazyc ja od 34 tyg mialam co wizyte rowniez ktg - ale to juz zalezy od lekarza

ja jestem w 25 tygodniu i kazdego miesiąca mam robione badanie moczu i morfologie teraz robiłam na żółtaczke i glukoze.i wasermana ale w zeszłym miesiącu.

włąsnie wasermann bedzie ci potrzebny do szpitala, ja jeszcze robilam do szpitala posiew na jakies bakterie (jakas odmiana paciorkowca?), niestety pamiec mnie zawodzi na jakie i grupa krwi potrzebna jest do szpitala

Gość ciężarna
No to jednak mnie olewa ta Pani Doktor... Pewnie nie jest to dobre, ale w związku z tym musze zmienić lekarza...

Gość hgv
jeszcze przeciwciała, jeżeli masz krew Rh minus

no dziwne,że ich nie masz zrobione przecierz takie badania są bardzo ważne,najlepiej zmienic sobie lekarza:)

Gość ciężarna
Tak, musze zmienić lekarza, choć to pewnie nie wskazane... Bo jednak zostalo mi mniej niz niz więcej... :) No ale nie będe ryzykować... choć wszystko jest w porządku, tak wyszlo z Usg... Dzięki za opinie!