Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Bezsens kobiecego orgazmu.

Polecane posty

retro i kolorowa Ten penis obrazuje jedynie atrakcyjny fizyczny wygląd faceta. Która - wbrew kokieterii - jest tak samo ważna jak dla faceta wygląd kobiety. O, właśnie! "mężczyzna moze duuuzo nadrobić osobowoscią....a kobieta już niestety nie." Woody Allen mógł doprowadzić do odlotu samym swoim scenariuszem, a potem minuta ping-ponga i już. Nie wszystkim paniom się to podoba i już. Może na odwrót? Minuta filzofii i dwie godziny czytania podczas seksu znaków w glowie "czy już dochodzę"? A kobieta też może. Jak w docipie o przykrywaniu twarzy gazetą.

Gość to ja chyba tez jestem dziwna
"Fizyczność kobiety wystarczy jedynie na początek." owszem...i mam przyjaciołkę, która nijak nie moze wystartować...ot zwyczajnie nie dostaje szansy:o

Szukanie --- to raczej panowie sa wzrokowcami, dla wielu kobiet facet musi miec tylko to cos --- często tym czyms jest własnie intelekt, natomiast kobieta musi byc w miarę atrakcyjna, zeby wogole miała szanse :-) Jak jest tylko mądra to i tak jest poza sexem Uogolniając oczywiscie, bo wiadomo ze bywają wyjątki od reguły Są w koncu gusta i gusciki Wiadomo, ze facet inetelktualnie niczego sobie, z wyglądu taki sobie, jak jest fleja, to odpada i nie ma szans

Gość Słuchajcie hmm...czytajcie
A jeśli wziąc pod uwage fakt,że ten mężczyzna i ta kobieta mają być ze sobą długie lata,mają się zestarzeć ze soba...to w zdrowych relacjach powinni fascynować się sobą do póznej starości,bo jak im seksu zabraknie (siły nie te ,sprawnośc tez),zostaje jednak fascynacja ,nie tylko ciałem ,ale rozumem też.Umyslowoscia tej drugiej osoby,szacunek. Moim zdaniem więc kobieta tez moze pociagac,uwodzic i byc seksowna dzieki swemu intelektowi...

poza tym mowilismy o preferencjach partnera na sex a nie na zycie na zycie to musi wiele wiele wiele innych naszych oczeiwan spełniac,a my jego..:-)

Intelekt czy inteligencja? Intelekt i inteligencja ;-) Ty Smoczyco!;-) Nie łap mnie za slowa! Tak,to jest wazne,ale wlasnie z roznych powodow ludzie dobieraja sie w pary ,sa ze soba,bo jest im dobrze. Niektorzy kieruja sie w tych wyborach wlasnie szukaniem partnerki (bo o kobiety mi chodzi) ,ktora posiada intelekt i inteligencje! :-)

Dobrze,ja tylko wyrazilam swoje zdanie,bo myslalam,ze wolno W koncu krazy ten topik wokol seksu,preferencji itd. Mam isc precz?

kolorowa "kobieta musi byc w miarę atrakcyjna, zeby wogole miała szanse Jak jest tylko mądra to i tak jest poza sexem" Dokładnie tak! Daję do zrozumienia - w kontekście facetow-wzrokowców - że jak jest nieatrakcyjna, ale za to inteligentna - to może sama sobie założyć kolorowe pismo z Jennifer Lopez na głowę, a facet i tak nie zauważy,pochłonięty czynnościami. :D:D:D:D btw. czy od mówienia o orgazmach nie chce wam się pić?:):):)

;) ja się dziwię jak retro tyle czasu wytrzymuje na orgazmach:) nawet ja się juz wypaliłam w tym temacie.................... ;)

Szukanie hahahahaha--- dobre z tym pismem, powinienes udzielac rad hahahahaha:-D słuchajcie a pisz sobie, toc nikt cie nie wygania :-)

Gość To ide precz

swego czasu na arte a później w telewizji polskiej był program Łechtaczka piękna nieznajoma, wszystko o łechtaczce, a także mechaniźmie powstawania orgazmów łechtaczkowego i pochwowego. Był taki lekarz , które zalecał , takie drastyczne operacje z łechtaczką , ale bidulek zakończył swój marny żywot w zakładzie zamkniętym.

tak się bardzo miły blondynie kończy pogoń za przyjemnościami :P

ta końcówka dyskusji, gdzieś tak od godz. 17:53 była the best :-D :-D liczę teraz na relacje dotyczące źródła, podstaw, poziomu, przebiegu i innych szczegółów wczorajszych orgazmów uczestników rozmowy, naprawdę spełniacie dobry uczynek względem niektórych forumowiczów, którzy potem mają dużo ---> :-D

malutka, w tym fimie pokazano historię badań nad łechtaczką i był taki lekarz, który zalecał usuwanie łechtaczki, ale on zakończył żywot w zakładzie psychiatrycznym. A autorka retro, jak zwykle prowokuje, gdyż napisać bezsens kobiecego orgazmu, to trzeba albo prowokowac albo na głowę upaść. Wystarczy obejrzeć sobie na filmach z krajów arabskich jak zachowuja się kobiety pozbawione orgazmów , poprzez jakieś rytuały, a Naomo Cambel, z żalu chciała służącą telefon komórkowym zabić, z braku orgazmu

Usuwanie to okaleczanie, coś było z nim nie tak. Retro nie znamy siebie, moze się okazać, że nie tak całkiem bezsensowny ;) \"Odkrycie sugeruje, że niemożność odczuwania orgazmu przez niektóre kobiety nie jest zaburzeniem, ale wyszukaną strategią selekcji partnerów, która rozwijała się od czasów prehistorycznych. - Nie wykluczam, że kobiety, które łatwo szczytowały, miały problemy z dokonywaniem właściwych wyborów - powiedział profesor Spector. - Nasze badania pokazały, że warto być wybrednym. Nie trzeba badać genomu, żeby się przekonać, że wiązanie się z pierwszym lepszym partnerem niezbyt dobrze rokuje. Niemniej badania zespołu Spectora mogą przekonać, że kobiecy orgazm jest narzędziem selektywnego działania doboru naturalnego. Ponadto spełniają one metodologiczne standardy, co w dotychczasowych studiach nad kobiecym orgazmem było rzadkością. Ich dodatkowym atutem jest to, że zostały przeprowadzone na dużej próbie. Zatem naukowy spór jest w toku, choć znów pojawiła się nadzieja na ostateczne rozstrzygnięcie. Przyniosły ją najnowsze badania nad oksytocyną, hormonem odpowiedzialnym za laktację oraz wywoływanie skurczów podczas porodu, ale także wzmagającym popęd seksualny u kobiet. Doświadczenia pokazały bowiem, że niewielki zastrzyk oksytocyny zwiększa możliwości absorpcyjne płynów, w tym spermy. A to może oznaczać, że dzięki orgazmowi - gdy organizm produkuje więcej hormonu miłości - kobiety rzeczywiście mogą łatwiej zachodzić w ciążę. \" http://www.newsweek.pl/kobieta/artykul.asp?Artykul=25196&Strona=3

maalutka Wynurzając się zza łechtaczki in spe dotknełaś samego jej centrum: "Nie trzeba badać genomu, żeby się przekonać, że wiązanie się z pierwszym lepszym partnerem niezbyt dobrze rokuje." Sprawczyni rozkoszy sama ci podpowie, czy to ten w "tych sprawach". A badanie genomu tego nieodpowiedniego faceta w praktyce - może niejako przy okazji zaowocować odkryciem brakującego ogniwa ewolucyjnego:) Orgazm z brutalem to nic w porównaniu z bezbrzeżną satysfakcją odczuwaną podaczas odbierania Nobla z medycyny. Niezbadany jest los Matki Natury w sprawach orgazmu swoich córek... :)

Niejako przy okazji? wcale nie :) od jabłuszka się zaczęło, teraz trzeba zjeść całe drzewo :) Nie na darmo na świątyni Apollina widnieje -Fides et ratio.

próbuję i próbuję, ale nie jestem w stanie zaskoczyć i zrozumieć, o co chodziło temu profesorowi Sprctorowi :-D

"Nie wykluczam, że kobiety, które łatwo szczytowały, miały problemy z dokonywaniem właściwych wyborów - powiedział profesor Spector." a dalej "Niemniej badania zespołu Spectora mogą przekonać, że kobiecy orgazm jest narzędziem selektywnego działania doboru naturalnego." to szczytować, czy nie szczytować, żeby się z kimś związać? :-D

Justyna, tyle to ja wiem i bez opinii tych potencjalnych noblistów :-P

Justyna, i teraz wreszcie dobrze mówisz cos się musiało ostatnio u Ciebie wydarzyć, że takie rewolucyjne zmiany poglądowe obserwujemy ;-) ;-)

Japończycy zaproponowali już technologię pozwalającą uprawiać seks zdalnie, na przykład przez internet. Partnerka stymuluje elektronicznego penisa rękami, a specjalne urządzenie - wirtualna vagina - po drugiej stronie kabla (czy świata, bo to przecież ogólnoświatowa sieć), odtwarza tę stymulację na prawdziwym organie partnera. Jak piszą na stronie, to zestaw do “wirtualnych stosunków seksualnych w czasie rzeczywistym”. Można sobie nawet zarejestrować obraz partnerki wraz danymi o stymulacji i odtwarzać w dowolnej chwili. Jak przystało na seksistowskich Azjatów, na razie beneficjentami systemu, przynajmniej jeśli chodzi o przyjemność seksualną są faceci, choć ten “motylek” na dole strony sugeruje, że i kobiety mogą coś skorzystać. http://www.miasik.net/archive/tag/sex/ :classic_cool:

po przeczytaniu o Azjatach wciąż i niezmiennie dochodzę do wniosku, że jestem tradycjonalistką :classic_cool: