Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leksus

jakie ciasto upiec na festyn szkolny????

Polecane posty

Gość leksus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość urbyrui
sernik,szarlotke :) ja bym upiekła takie ktore najlepiej mi wychodzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leksus
Podajcie jakiś nieskomplikowany przepis i najlepiej niedrogi pliz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leksus
dzięki serdeczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlasnie chcialam napisac to co nożyczki:) absolutnie bez kremu galaretek, a moze jakies ciasteczka ciekawe rogaliki czy inne takie drobne najłatwiej dziecim złapac w garsc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leksus, a co powiesz na ciacho marchewkowe:-)? jest bardzo smaczne, niedrogie i szybko się je robi. piekłam takie ostatnio, tyle, że w wersji stuningowanej:-D przełożyłam kremem z kubusia i polałam glazurką pomarańczową, ale myślę, że na szkolny festyn wystarczyłoby posypać je cukrem pudrem, albo polukrować. pewnie przepis jest na "ciasta palce lizać", ale jeśli chcesz mogę Ci go tutaj wrzucić :-) pozdrawiam🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja poprosze przepis na marchewkowe tylko tak łopatologicznie dla poczatkujacej kucharki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leksus
aaaa pewnie pewnie że poproszę ten przepis na marchewkowe!!! brzmi interesująco....naprawdę jest dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis na marchewkowe: -3 szklanki mąki ( to ciacho ekologiczne, więc powinno być 1,5 pszennej+1,5 razowej, ale jak wiadomo nie każdy ma taką w swojej szafce-ja ostatnio robię tylko z pszennej) - 1 czubata łyżeczka sody -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka cynamonu -1/2 łyżeczki soli -1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej (jak nie ma, to nie ma-bez gałki też jest dobre:-)) -1 szklanka cukru -3/4 szklanki oleju -5 jajek -cukier waniliowy -1/2 kg startej na małych oczkach marchewki (ja zawsze daję troche więcej, bo generalnie robię "na oko":-D jajka+ cukier+cukier waniliowy zmiksować, dodać startą marchewkę, do tego mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem, cynamon i gałkę i na końcu olej jak mam to dodaję kandyzowaną skórkę pomarańczową i posiekane orzechy, ale to wcale nie jest niezbędne:-) aha...piekę w 170-180 stopniach przez 50-60 minut (trzeba kontrolować-jak rumiane i wykałaczka ok to wyciągać) smacznego:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leksus
dzięki, zapowiada się smacznie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ulotne chwile a te drugie
ciacho, którego zdjęcie masz na fotosiku, to co to takiego? ładnie wygląda :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przepis na ciasto z np truskawkami : 3 jaja szkl cukru 1/4 masla lub margaryny 2 lyzeczki proszku do pieczenia szklanka mleka 3 i 1/2 szkl. mąki pół smietany wiejskiej (kwasna gesta smietana 200 ml ) olejek zapachowy to jest na malą brytfanke, na duzą wszystko podwojne, mozna tez bez owocow jako babkę i posypac cukrem pudrem :) pysznye babcine ciasto :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no pięknie zostałam zlustrowana:-D kompletnie nie pamietałam jakie tam mam foty, aż musiałam się zalogować:-) to ciasto "Toffi" w wielkim skrócie- placki o posmaku miodowym nasączone i przełożone bitą śmietaną z niewielką ilością żelatyny, całość oblana masą kajmakową i posypana posiekanymi orzeszkami:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×