Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatianunia

imię Marek Wam się podoba dla chłopca?

Polecane posty

Gość Tatianunia

Zastanawiam się nad imieniem. Nie bardzo chcę nazwać dziecko tak jak połowa Polski- Mateusz, Stanisław, Patryk, Michał,Franciszek, Kuba. Pomyślałam o Marku. Maruś, Mareczku, Marek. Czy to imie jest na czasie?osobiście nie znam Marka- no może jednego.

imię bardzo fajne i dla małego i dla dużego znam wielu marków i wszyscy są świetni, spokojni i rozsądni

Gość Tatianunia
Takie bezpretensjonalne prawda? nie udziwnione, nie popularne tak bardzo, miękkie, i zdrobnienia nie ma,ale można sobie ładnie zdrabniac. Przychylam się do Mareckiego:)

Gość Tatianunia
Natan, Tymon,Igor,Karol to chyba nie bardzo prawda?twarde Miłosz, Tobiasz Mateusz....takie jakies...hmmmmniby ładne ale ten Marek chyba jest naspokojniejszy. Nikodem,Cyprian, Konrad tez ładne ,ale rzadkie, i nie wie wiem czy nie lepszy Marek.

Gość ryba z dziobem
jest OK z twoich propozycji jeszcze bardziej podoba mi sieTymon

a mnie sie nie podoba...znam jednego Marka i jest jakis dziwny...oddalony w ogole od rzeczywistości:)moze taki egzemplarz mi sie trafił:D

Gość Tatianunia
Tymon tos jeszcze jak Szymon. Szymyś, Tymuś, szymek, tymek.....Szymon się przyjęło zauwazyłam, a zTymon raczej nie. Chyba sie nie podoba kobietom ta twardosc Tymona.

Gość śledcza
ja znam jednego.... hmmm fajny facet, dobrze wróży na przyszłość:p

Gość Tatianunia
ale ja nie wybieram imiona "bo ktos mi sie podobał bądz nie" Znałam marka co kozy zjadał, znałam tez marka przystojniaka..to nie ma znaczenia. Mi chodzi o imię. Aczkolwiek jak juz kogos nienawidzę np kobiety która mnie skrzywdziła to choćby nazywała sie ślicznie to nigdy bym imienia córce nie dała takiego.

Gość Tymek = Tymoteusz

Gość Tatianunia
połowa polski faktyczniema tych kubysiów, patryków,michałków,antków, franków, . No ale zauwazam ze pojawiają sie Krzysie, Grzesie, maćki nawet, piotrki.

a mnie sie nie podoba...znam jednego Marka i jest jakis dziwny...oddalony w ogole od rzeczywistości:)moze taki egzemplarz mi sie trafił:D

Gość Tatianunia
cukierkowa juz mówiłas. Dobrze masz prawo nie lubić:)

samo sie wczytalo jakos dwa razy, jak nie mam pojecia jak to sie stało:D:D:D bez przesady, nie jest tak zenie lubie...po prostu wole inne:)

mój synek ma na imię Nataniel i mówimy do niego Natanek i bardzo wszystkim się podoba - aha sama wybierałam

w sumie jest extra,na mojego kube jak strasznie wariuje to mówie "istny mareczek" :D:D mam na mysli karwowskiego:D

fajne fajne,dogłebnie to przemyslałam:D:D Marko.....fajnie.....

agnes-a---> a jak się pisze imię twojego syna?...mój chcrześniak też ma na imię Natanael ale jesgo imię pisze się Natanael...jak kuzyn był go zarejestrować w urzędzie to chciał z pisownią Nataniel i tak go zarejestrowali a po dwóch godzinach pani z urzędu do nich zadzwoniła ze trzeba to imię przepisać bo dzwoniła do jakiegoś znawcy od imion i on powiedział że to imię pisze się Natanael

do yhy : imię Nathanael lub jak inni podają Natanael to imię pojawiające się w piśmie świetym - wiem to od księdza, a imie Nataniel to takie spolszczenie - akurat mąż i ja nie mieliśmy najmniejszych problemów z UC

ale podobno z UC to zależy od ich dobrej woli bo moja znajoma ma córkę i dała jej na imię Vanessa i tak jest wpisana w UC

no widzisz a kuzynka miała problem...bo w urzędzie powiedzieli ze nie ma takiego spolszczonego imienia...według mnie to bez sensu że jeden urząd rejestruje a drugi nie...nie wiem czy wiesz ale to imię w ''przetłumaczeniu na polski'' oznacza Bartłomiej

nie wiedziałam!!! to mam małego bartusia?? jak to miło dowiedziec się czegoś nowego....

Mój chłopak ma na imię Marek :) Ja mówię na niego zazwyczaj Mareczek albo Maruś jak wyżej wymieniłaś. Jest naprawdę świetnym facetem :P Gratuluję wyboru :)

Gość ALE WIESNIACTWO Z WAS
podajcie jeszcze nazwiska do tych waszych natanielow, patrykow, kewinow i brajanow, to tym bardziej polejemy ze smiechu. im bardziej wymyslne imie, tym wieksze wiesniactwo i ignorancja calej rodzinki. ale smutek :-0

Ja też nie jestem za takimi `wymyślnymi` imionami, ale każdy ma inny gust i należy go uszanować. I to prawda, że takie imiona są jeszcze śmieszniejsze w połaczeniu z polskim nazwiskiem. To po prostu nie pasuje, ale to jest moje zdanie :P

Gość poczytaj
dziewczyny żaden bartuś czy inne takie, co wy to piszecie, po 1 to nie zadne polskie znaczenia bo po polsku to jest dar od boga a po drugie to jest one powrownywane do naszego teodora czy bozydara ale na bank nie do bartka :(:( wszystkie te imiona Nataniel, Natanael, mają jedno znaczenie a tylko inna pisownie i wymowe jednak wszystkie znaczą to samo. Natomiast natan to nie to samo co nataniel - bo natan znaczy dany od boga, czyli inaczej i nie powinno sie na nataniela wolac natan .

do: ALE WIESNIACTWO Z WAS też niektórych imion bym nie wybrała dla synka ale od mojego Natanka się odwal !!! aha i mojego szkraba imię bardzo ładnie brzmi w połączeniu z nazwiskiem!