Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joellla82

jak dobrze zmywać twarz?

Polecane posty

Gość joellla82

hej, mam pewien dylemat, bardzo zwracam uwagę na demakijaż i stąd moje pytanie, mam cere mieszaną, ale używam kosmetykow do cery wrażliwej i suchej bo są dla mnie lepsze niż wszystkie matujące i regulujące sebum. Jak najlepiej robic demakijaż? Ja najpierw oczy i twarz zmywam mleczkiem na waciku, a potem doczyszczam żelem z ciepłą wodą. Toniku nie używam bo nie widzę po nim żadnych rezultatów, a zdaje mi się że nawet bardziej mnie po nim wysypuje. No i po żelu nakładam krem na noc.Rano myje twarz żelem i wodą i nakładam krem na dzień z filtrami. Czy tak jest ok? jak myslicie? mam 26 lat.

Gość joellla82
upup

Gość nie masz innych problemów

Gość A SIKAMI I TO WŁASNYMI

Gość CHYBA ZA PÓŻNO W TYM WIEKU

Gość robinhoodka
napiszcie, bo mnie też ciekawi jak dobrze zmywać twarz..

Gość SAE
ja za to: mleczkiem przy pomocy waty potem tonikiem i na końcu kremem crealasil (jak to sie pisze??) na miejsca, które są zagrożone wypryskami i czasami kremem całą twarz a rano tonik po chwili znów troche kremu i po chwili puder. 20lat

ja nie używam toniku, bo mi chyba szkodzi, a na pewno nie pomaga. Tylko żel i krem.

Gość a ja tylko woda
;)

Gość a ja tylko woda
tyle, ze sie nie maluje...

Gość tonik najlepszy
mozliwe, ze masz po prostu kiepski tonik:D Ja zawsze przecieram mleczkiem na płatkach kosmetycznych, apozniej tonikiem. Teraz wlasnie mi sie skonczyl i już nie powoli zaczyna wysypywac:/ (Uzywam toniku z avonu)

Gość do sae
w ogóle nie myjesz twarzy wodą? Tylko mleczko i tonik? Nie masz po tym wyprysków?

Myślę, że dobrze robisz. Ja robię podobnie: zmywam makijaż oczu (do twarzy nie używam płynu do demakijażu), następnie myję twarz żelem, przecieram tonikiem i wklepuję krem. Co do samego toniku: moim zdaniem ma on spory wpływ na wygląd skóry. Moja twarz po myciu jest wysuszona, ściągnięta, a po toniku- świeża, nawilżona i przede wszystkim dobrze oczyszczona. Używam toniku do cery wrażliwej z AA, mimo że moja skóra jest bardzo tłusta, miejscami sucha i skłonna do wyprysków.

Gość SAE
robią mi sie czasem wypryski na czole. Niestety ;( Ale czasem myje wodą np jak robie peeling, a czasem myję twarz też żelem. A jak sie nie maluje (bo codziennie sie nie maluje) to tylko tonik i krem (creasil ... do cery trądzikowej na czoło), a policzki to rzadko kremuje.

Gość niebieskoooookaa22
ja nakładam palcami mleckzo(Garnier różany) do demakijażu(czasami wacikiem płyn micelarny Vichy), potem wacikiem zmoczonym woda przecieram twarz i oczy następnie myje albo emulsją(Cetaphil) albo żelem(Provegol) twarz przy użyciu wody i wycieram papierowym ręcznikiem czasami nakładam krem, toniku tez nie używam, ewentualnie w ciągu dnia dla odświeżenia gdy siedze w domu myślę, że użycie wody podczas demakijazu jest ważne i dzięki niej jest dorbze zmywalny makijaż

ja sobie nie wyobrażam umycia twarzy bez wody. Po tych mleczkach czuje sie tłusta! Używam mleczka tylko do zmycia tuszu do rzęs a buzie myje super żelem Avene. I potem krem, żadnych tonikow, bo sie po nich świecę. I tyle.

Gość blackcat
ja też: mleczko do zmycia tuszu, żel do twarzy+woda, tonik, krem. Kiedyś też nie stosowałam toniku bo myślałam że mi szkodzi - teraz znalazłam odpowiedni i niewyobrazam sobie go nie stosować :O Po za tym nie dziwie sie że wysypuje Cie po toniku skoro twierdzisz że masz skóre mieszaną a używasz kosmetyków do ... suchej :o

Gość ciaral
a ja najpierw zel do mycia loreal pure zone potem tonik garniera mam i na to krem loreal pure zone tez!!! rano myje znowu tym zelem nakladam krem i podkłąd i tak co dzinnie 21 lat

Gość ciaral
aha no i oczysicie tusz zmywam hujsteczkami takimi specjalnymi 1

Gość ciaral
hehehe mialo byc napisane hujsteczkami hahaha

Gość ciaral
ej kurde :) husteczkami !!! a wiecie ze nie moge napisac słowa kura!!! bo zawsze poisze kurwa zawsze chyba ze na spkojnie bo nawet jesli chce napisac kurwa to pisze kurwa

Gość a ja robie to tak
wieczorem: zmywam makijaz przy pomocy wlatkow do demakijazu i mleczka firmy Lirene. dla mnie najlepszy bo jest dosyc gesty. pozniej myje twarz żelem oczyszczającym pory PURE ZONE L'OREAL albo zelem ziaja z serii nuno. Albo żelem z GARNIER czysta skóra. Ale pure zone narazie najlepszy. Potem daje tonik, teraz mam z NIVEI odświeżający czy jakos tak, ostatnio mialam z OLAY na 7 objawow starzenia sie skory chociaz mam 17 lat ale super byl ten tonik, wzielam go mamie bo go nie uzywala. I krem na noc z avonu. A rano myje znowu zelem, tonik i krem z ziaji bionawilżający z białą herbatą albo z soraya z filrem 30 gdy wychodze na dwór. Powiem wam że od roku leczyłam sie aktybiotykami na tradzik bo to bylo cos strasznego (witamina PP, tetracyklina i amotaks) i od tego czasu nie mam problemu w ogole z cera, tylko blizny mi zostały i nos sie strasznie przetłuszcza. Kiedys nie lubialam tonikow bo mialam po nich wiecej pryszczy ale odkad zaczelam uzywac tego toniku z Olay to nie mam zadnych problemow :) i z tonikami sie nie rozstaje. Slyszalam tez ze aby krem w twarz sie wchlonal nalezy przed tym posmarowac twarz tonikiem ktore przywraca naturalne pH skory bo inaczej krem nie zadziala. I nie rozumiem osob ktore myja twarz wycierajac mleczkiem do demakijazu a potem od razu tonik.