Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasadenna

Zrobiłam wczoraj wielkie zakupy i zapłaciłam tylko... 90 zł!

Polecane posty

Gość pasadenna

Kupilam: śpiochy rozmiar 62 (2 sztuki) śpiochy + kaftanik 62 ( 2 sztuki) body krótki rękaw 56 (2 sztuki) body długi rękaw 62 (3 sztuki) a zapłaciłam tak mało, bo sklep należy do mojej znajomej i dała mi bez marży. Wszystko dobrej firmy atut i awa, 100% bawełny.

Gość kamla
a kogo to obchodzi????

Gość hmmmmmmmmmmm
nie rozumiem za bardzo, co to ma wspólnego z zakładaniem nowego tematu. Toż to logiczne - beż marży dużo taniej.

Gość pasadenna
napisalam, bo bardzo sie z tego ciesze, wszystko jest takie drogie, nie stac nas np na wozek za 2000zl wiec ciesze sie, ze przynajmniej ubranka dzidzia bedzie miala fajne.

Gość kochana jak dla mnie
to dalas i tak za duzo za kilka szmatek

Gość Podrozniczka..................
a ja wiem czy tak tanio kupilas... w C&A kazde body kosztuje 9 zlotych, sa rewelacyjne, doskonala miekka bawelna, mysle ze tyle sztuk za 90 zl tez potrafilabym kupic, nawet z marza, i to dobrych rzeczy. W ogole beznadziejny topik...

Gość Chodzik.....NIE
Na allegro Spiochy 9.90 X 2 =19,80 Śpiochy plus kaftanik 15.90 X 2 =31.80 Body kr rękaw po 10zł X 2 =20 Body dł rekaw po 12 zł X3=36 wynik-stówka z groszem.TEŻ CI TANIO POLICZYŁA!!!!!

Gość pasadenna
tanio policzyla, bo to markowe ciuszki a kazde takie body normalnie kosztuje ponad 20 zl, i to nie w jej sklepie ale w kazdym innym.

Gość Chodzik.....NIE
Markowe?tzn jakie?

gnidy- dziewczyna się cieszy to dajcie jej się cieszyć

Gość radzę się nie podniecać
Ubranka dla najmłodszych pociech obłożone są 3% stawką VAT. Około 2-3 roku życia zaczynają się "dorosłe" ceny na dziecięce ubranka. 😠 🖐️

Gość gkbjxd
duzo zapłaciłas ja za 90 zl miałabym przynajmniej 3Xwiecej ubranek z tesco

Gość gkbjxd
ike trzeba ja uswiadomic na przyszłosc ze mozna taniej zakupy zrobic ja pisze to w dobrej wierze

ike trzeba ja uswiadomic na przyszłosc ze mozna taniej zakupy zrobic ja pisze to w dobrej wierze tak tak uwielbiam takie \"życzliwe osoby\" ;)

Ike, a dlaczego gnidy? No to niby co inne osoby miały pisać? Gratulować zakupów, przecież to tylko początek, a właściwie marny wstęp do wyprawki (zakładając że wszystko kupi sama) Dobrze, autorka cieszy się? No to skoro jej dobrze to i mi też :) chociaż wydaje mi się, że to wcale nie były wielkie zakupy

sum- pi chocby i kupiła gówno w papierku i zaplavciła za nie 1000 zł to ma prawo się cieszyć prawda z drugiej strony baby tak maja , że choćby zapłaciła za tą wyprawke 10 zl to albo by i tak powiedziały że to frogo albo zaczęły nadawac, że ją nie stać na dziecko i szmat nakupowała

W sumie to zależy od zasobności portfela, bo jeśli na co dzień ktoś kupuje ciuchy, buty, torebki i inne wg mnie pierdółki, a na dziecko wyda na kila ubrań 90 zł. To wydaje się mało Tak jak pisałam, cieszę się że ona się cieszy :)

hi hi ,do kolezanki-znawczyni vat w Polsce:D:D Mam butik z dziec odzieżą,wiec kochana nie istnieje cos takiego jak 3% vat na odziez dla dzieci,tylko 7% i to do rozmiaru 86 włacznie.Od 92 22% .Zapraszam do Poznania na sanette,odziez i bielizna niemieckiej firmy. www.sanetta.de :)

Gość mądralińska petra
A nie mogłaś poprostu napisać, że to nie 3 a 7%? To by było zbyt grzecznie, nie? To od razu trzeba dowalić? Doskonale rozumiem ike. I pozdrawiam!

w którym miejscu "dowaliłam" ?? :D reklame robie przy okazji,marketing moja droga:) jejku,..."dowaliłam" :D

Gość mądralińska petra
koleżanka-znawczyni ..... ależ milutko :P

Gość serek wiejski
ike 3pack pody z długim rekawem w tesco to koszt 10 zł wiec naprawde mozna taniej

Gość hgkhj
a ja nie wspomne o lumpexach gdzie takie rzeczy nowe kupuje sie za 1 zł ale dla takiego malenstwa lepiej ze sklepu a kolezanka wielkiego upustu naprawde nie dała

a ja uwazam, ze malo zaplacila, mieszkam w malym miescie, jest tu kilka sklepow z ciuszkami dziececymi a ze sama sie spodziewam dziecka i tez zaczelam juz kupowac ubranka to sama wiem jaka jest drozyzna, body ponizej 20 zl to trudno kupic, bo sa znanych firm jak np mariquita czy atut a przeciez kilka sztuk tzreba kupic, spioszki jeszcze drozsze. kilka rzeczy zamowilam przez internet np komplet 5 body i wyszlo tanio, ale i tak musze jeszcze wiele dokupic a ceny w tych sklepach mnie przerazaja :( a tak a propos' - ile potrzeba body w rozm 62 i wiekszym, bo 56 czesto jest za male?

Flamasterka - z ubrankami dziecinnymi to jest tak. Rozmiar rozmiarowi nie równy. W naszym przypadku było tak, że miałam nowe bodziaki na 54 czy 6 cm, dziecko urodziło się 54, a i tak przez miesiąc jeszcze były dobre. W większości gazet i poradników sugerują po 6 sztuk w każdym rozmiarze ale uważam, że 8-10 to minimum. Zależy też na kiedy masz termin, żeby kupić odpowiednio z długim czy z krótkim rękawem.

mam termin na 23. sierpnia wiec musze raczej z dlugimi, z krotkimi rekawkami kupilam tylko po dwie sztuki 56 i 62, czyli musze miec po 10 sztuk 56 i 62, zeby wystarczylo? uff :( ale chyba najgorszy problem bede miala co na co ubrac, bo tyle jest rodzajow ciuszkow :( wiadomo body na pieluszke, potem spiochy i kaftanik albo same spiochy jak bedzie cieplej? chyba sie w tym pogubie :(

Gość bebe c.
a coz to niby za znane firmy :mariquita czy atut ?? :D

Widzisz, nie znam ciebie. Jak wysoka jesteś, z resztą i wzrost rodziców nie koniecznie powie, że dziecko będzie długie po urodzeniu. Tych mniejszych to i te dwie sztuki wystarczy. Ja bym na twoim miejscu więcej kupiła większych 62-68. Lepiej jak będzie dziecko miało luźno (ale nie za wielkie) niż ciasne ubranko.