Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemogąca sobie poradzić

Jak zbudować w sobie poczucie bezpieczeństwa ???

Polecane posty

Może i zadałam niby głupie pytanie i pewnie nic sensownego nie usłyszę ,ale nie moge sobie poradzić z sobą jak zbudować w sobie to poczucie bezpieczeństwa które sprawi że przestane sie ciągle bać że znajdę w końcu jakieś miejsce gdzie będę czuła sie bezpieczna i spokojna a takowego miejsca nie ma :( :( :( .Nie potrafie zaufać sobie a co dopiero komuś obcemu ja nikomu nie ufam bo nikt nie wznudza we mnie zaufania .

Mnie poczucie bezpieczeństwa zapewniają ludzie,którzy są od lat ,lubią mnie ,pomogą,przytulą.Jak ich brakuje to się niepewnie czuję.

Gość a to peszek
Ja będziesz miała poczucie własnej wartości to będziesz mogła budować zaufanie, z odpowiednim człowiekiem oczywiście ...

nie mam nikogo kto by mnie wspierał ani misia który przytulał naprawde nie ma osób w których towarzystwie czułam sie bezpiecznie przyjaciół też niedobór jeżeli nikt nie zapewnia bezpieczeństwa to można w ogóle takie uczucie posiadać wasze wypowiedzi stwierdzają że nie można .Nie mam poczucia własnej wartości nikt nie mówił że jestem ładna i mądra .Nie wiem co zrobić z tym fantem nie czuje sie dobrze we własnym ciele .Moze znacie jakieś ciekawe książki (psychologiczne) .Pozostaje mi chyba czekać aż spotkam odpowiednie osoby (o ile takie kiedyś spotkam).

Gość a to peszek
Louise L. Hay - Mozesz uzdrowic swoje zycie.zip zacznij od tej :)

Gość ona bez ogona
to sama sobie mów: "jestem ładna i mądra". JA mam aufanie do siebie, wiem, że nie poddaję się łatwo i że radzę sobie w trudnych sytuacjach. Mam roxzum, są życzliwi ludzie wokół, którym się czasem poradzę. Nie mam nikogo kto dawałby mi poczucie bezpieczeństwa: brak rodziców i rodzeństwa, brak partnera czy męża, nawet czasem kłócę się z przyjaciółką czy z kuzynostwem. Bo mam charakter i swoje zdanie, nie zawsze takie jak inni. Bo JA daję poczucie bezpieczeństwa, ja działam, ja na to pracuję, ja dodaję otuchy inny, jeśli trzeba i wierzę w siebie i innych,w rozwój, w siłę dobra w człowieku :) A uwierz , że nieraz czuję strach i nerwy. Trzeba to pokonać i być silnym. Aby inni mogli się oprzeć. A jak upadnę, to szybko wstaję, otrzepuję się i idę dalej:)

nie opieraj sie na innych, najpierw w sobie zbuduj odpowiedni system obronny, trochę poczytaj i naprawdę próbuj w zycie wdrozyc rady z ksiązek albo idz na psychoterapie, innego wyjscia nie ma. Zmiana siebie trwa troszkę, nic nie zdziałasz od razu, ale jesli naprawdę chcesz cos zmienic napewno ci sie to uda :-)

dzięki za stronkę rzeczywiście dużo do czytania będe mieć co robić macie racje praca nad sobą .