Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Jaka książka dla 13-letniej dziewczynki?

Polecane posty

Gość upalalala
Ania zZielnoego wzgórza,HArry poterr,lub sagę rodziny Bojerko autorstwa Małgorzaty Musierowicz:) Pierwsza ksiazka od której wszystko sie zaczyna to K łamczucha. Goraco polecam:) A i ksiązki są luźno ze sobą powiązane wiec jesli chces kupic jedną nic sie nie stanie.

ja w tym wieku zaczytywalam sie w wielu ksiazkach autorstwa Lucy M. Montgomery, akurat \"Ania z Zielonego Wzgorza\" jest najbardziej znana i obcykana, jest tez chyba lektura szkolna, wiec moze warto siegnac po jakies inne, mniej znane tytuly?

Gość upalalala
Ja ostatnio kupiłam swojej 12 letniej córce "Malowany Ptak" Kosińskiego . Bardzo miła i radosna książka , wsam raz dla 12 , 13-latki

Gość Agniesssssssszzzzzka
tak szczerze to sama mam 14 lat i gdyby ktoś mi książkę kupił to jakoś bym się nie cieszyła... i jeszcze taką...

Harry Potter :) A jesteś pewna, że ta dziewczynka lubi czytać?:) Bo jest tyle fajnych rzeczy, które można podarować 13 letniej dziewczynce. Książka to bardzo dobry pomysł, o ile lubi czytać :)

To ma być prezent dla mojej siostry. Z tego co wiem Anię z Zielonego wzgórze, Pottera, Opowieści z Narnii i coś tam Musierowicz czytała. Mikołajek wydaje mi się trochę zbyt dziecinny dla niej. Sama nie wiem co jej kupić. Naprawdę chciałabym, żeby się ucoieszyła. Tajemniczy ogród też odpada :)

Uwielbia czytać :) A co myślicie o Buszującym w zbożu? Czy to jeszcze za wcześnie na taką książkę?

Gość dominiquee
Pomyłka - \"Jeżycjada\" zaczyna się \"Szóstą Klepką\", \"Kłamczucha jest druga\". Ale zdecydowanie polecam tą serię, jest świetna dla 13latki :)

Gość upalalala
Mówię wam nie znacie się , "Malowany Ptak" Kosińskiego najlepszy! "Anię z Zielonego Wzgórza?" 13-latce? Wątpię czy komuś się to spodoba .

Gość upalalala
Rzadko kto lubi czytać lektury szkolne

Gość ja lubiłam czytać

Gość misiija
buszujący w zbozy myślę że będzie za trudny. To jest książka psychologiczna o nastolatku z zaburzeniami psychicznymi, jest tam dużo symboliki, generalnie trudna. więc ja raczej nie. Ja bym jednak coś Musierowiczowej kupiła..

Gość ......a
no ja kraine chichów chyba nieco pózniej czytałam. Średnio mi sie widzi ten pomysł, buszujacy w zbożu tez nie bardzo, musierowicz jest fajna no i czesci jest mnóstwo a co do mikołajka to ja dostałam gruby tom na dwudzieste któres urodziny i to i tak był fantastyczny prezent bo jak byłam mala to sie zaczytywałam. A co ona lubi?

Świat Zofii !!! W przyjemny i praktyczny sposób można poznać filozofów i filozozfię :)

upalalala Ja ostatnio kupiłam swojej 12 letniej córce "Malowany Ptak" Kosińskiego . Bardzo miła i radosna książka , wsam raz dla 12 , 13-latki No i co , zadowolony, dumny jesteś z tego żartu?

Gość ......a
A może Lemony Snicket -Seria niefortunnych zdarzeń-?

Montgomery ma bardzo fajne książki, z tego co pamiętam to jak miałam 12 lat to większość przeczytalam. Polecam 'Błękitny zamek' i 'Dzban ciotki Becky'

Świat Zofii- moim zdaniem za poważne jak dla 13 letniej dziewczynki. Hym, może Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów? Dostałam tą książkę w wieku 14 lat, mi się nie podobała, ale większości moich 14 letnich wtedy koleżanek tak :) Może powiedz coś więcej o tej dziewuszce? Jaka jest? Nad wiek poważna, czy może dziecinna? Jakie książki czytała do tej pory? Łatwiej będzie nam pomóc Ci.

Gość www.stopnudzie.pl
ja kupuje ksiazki dla siebie dziecka meza itp na ww.stopnudzie.pl naprawde fajne maja i dobre ceny

Gość nie wiem kto to pisze
ale Kosiński to nie dla dzieci jest:o mam nadzieje ze autorka o tym wie...

Gość szatan z siódmej klasy

Ania z Zielonego Wzgórza,Mikolajki,Pipi,Muminki,Alicja w Kkrainie Czarow-cudo....i wiesz, kup jej coś o silnych dziewczynkach,są teraz takie książki.I nie chodzi o babę z wąsami;) Z Kosinskim to chyba dowcip ktos sobie zrobil ;) Musierowicz-a jakze! Zresztą wszystko zależy od charakterku dziewczynki.

Siostra jest raczej typową nastolatką :) Lubi książki w stylu \"1000 powodów, żeby się nie całować\", ale zawsze stara się jej podrzucać jakieś nieco \"ambitniejsze\" książki ;) Pomysł z \"Hobbitem\" mi się podoba, ale tu też mam wątpliwość czy nie za mała jest jeszcze na to.