Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam o tym myslec..

On nie chce ślubu. NIGDY.

Polecane posty

Gość facet z drugiego planu
A to niemożna żyć se sobą bez ślubu ??? Czy papierek coś zmienia ?? Przecież brak ślubu nie oznacza że nie można ze sobą żyć do końca, po za tym w tych czasach formalizowanie związku jest zbędne, kto powiedział żeby tworzyć rodzinę trzeba ślubu, jak dla mnie takie parcie kobiety na ślub jest dowodem braku zaufania, chęcią zabezpieczenia się przed nie wiadomo czym, przed tym że się ją zostawi, po ślubie tez ja może zostawić, więc jak dla mnie różnica jest tylko w tym że po zawarciu związku małżeńskiego jest trudniej, trochę papierkowej roboty, oczywiście pół biedy jak jest zawarta odpowiednia umowa przedmałżeńska, bez której w tych czasach jest skrajną głupotą hajtanie się. Ja osobiście bez umowy, w której są opisane warunki na jakich zasadach będzie się opierać z ten formalizowany związek,a po (opcjonalnym)rozpadzie małżeństwa jak będzie wyglądał podział majątku, jakie okoliczności zakończenia związku będą maiły wpływ na ten podział, ewentualne wynagrodzeni poniesionych szkód moralnych, przykładowe wartości procentowe, opieka nad ewentualnym dzieckiem, i i jeszcze sporo innych spraw. Może jest to strasznie chłodne, ostrożne, i bezduszne podejście do sprawy ale taka umowa, zdecydowanie wszystko upraszcza potem gdy pojawią się( choć lepiej jak się nie pojawią)komplikacje, szczególnie w tych czasach gdy małżeństwa są już mało trwałe, podstawowe wartości ulegają tracą na znaczeniu. Taka umowa ma chronić obie strony w sposób jednakowy, żeby ktoś mi nie za rzucił mi stronniczości, tak więc gdy przykładowo facet zdradzi, zaniedba, lub coś innego będzie musiał wypłacić odszkodowanie kobiecie, a jak kobieta zawini to ona będzie musiała wypłacić zadość uczynienie, może to mieć przełożenie na podział majątku. Mało romantyczne podejście ale bezpieczne i jak najbardziej rozsądne, oczywiście niema co od razu zakładać że się rozleci, bo wtedy to niema nawet sensu normalnego związku kontynuować, ale zabezpieczyć się można.

Gość jpkuuulo
DZIEWCZYNY KOCHANE,TO NIE JEST KWESTIA WIEKU ANI DOJRZAŁOŚCI.mój pierwszy miał 19 lat jak powiedział że chce mieć kiedys ze mną ślub i dzieci,mój obecny miał 18 lat i juz wiedział że chce mieć żonę i dziecko.Oboje mieli trudne dzieciństwo,przeżyli alkoholizm ojca,awantury,biedę i kilkoro rodzeństwa na jednym pokoju myślcie sobie co chcecie,ale facet chce ślubu jak kocha,jak się "miga"to liczy że trafi mu się "coś lepszego"...nie marnujcie lat,jak ktoś napisał-potem Wam powiedzą,że niczego nie obiecywali i zostaniecie z 300 alimentami

Gość hujaliju
niedawno zakładałam taki sam topik....koleś mnie w końcu zostawił,bo stwierdził ,że nie ma kasy żeby rodzinę założyć(zarabiał dobrze,był informatykiem)przepraszał że zmarnował mój czas..a jak się okazało powodem była nowa dziewczyna

Gość polizacuvb
a tak w ogóle prawda jest prosta-ludzie powinni wiązać się z ludźmi o takim samym światopoglądzie na zasadnicze sprawy w związku-czyli chcesz ślubu,szukaj kolesia który także popiera małżeństwo.Uwierz mi,dobrze na tym wyjdziesz

Gość kasia1221
mialam podobny problem, kolezanka polecila mi eboka http://mezczyzna.zlotemysli.pl/szpryn ,AdoZ/ , przeczytalam go w jeden wieczor, wciagnal mnie jak malo ktora ksiazka, uswiadomilam sobie wiele spraw, porozmawialam z moim partnerem ,zmienilo sie co nieco w naszych relacjach, ja zmienilam troche swoje postepowanie, no i teraz szykujemy sie do slubu w sierpniu

Gość pewnie się przestraszył
że chcesz po 5 miesiącach brać slub :D

Gość milena_____________
chyba jedna osoba tutaj miala rację - jak się mocno kocha to naturalne jest, że się chce tego ślubu.