Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robicccc

terapeuta mi powiedział,że jestem współuzależniona od faceta

Polecane posty

tak jak w opisie, mój facet jest chory, cierpi na depresje i nerwice, i przy tym nie zawsze normalnie się zachowuje, wyzywa nie ma dla mnie szacunku itd terapeuta nazwał to rys maniakalno depresyjny, i moje złe samopoczucie określił jako współuzależnienie od niego, bo tak właśnie jest. Był ktoś w takim związku, jak sobie radził? jak mojemu facetowi sugeruje, żeby się poszedł leczyć (wcześniej się leczył psychiatrycznie i psychologicznie) to twierdzi, że mam spierdalać bo on jest zdrowy, o byle co się denerwuje i wyzywa jak powiem co o tym sądze, to gnoi mnie za wszystko, kocham go ale jak można żyć z takim człowiekiem, już nie daje rady. Chce krzyczeć głośno POMOCY!!

Gość przeczytaj co napisalas
i pomysl co bys doradzila gdyby to ktos inny napisal

żeby od niego uciekała jak najszybciej!!! ale mnie to różni bo podchodze emocjonalnie do tego i tak nie potrafie

samej mi czasem chyba juz odbija, nie ma się co dziwić będąc z takim człowiekiem który jest non stop agresywny

Nie wyobrażam sobie nawet, jak można się uzależnić od człowieka agresywnego. Miłość miłością ale rozsądek podpowiadałby mi ucieczkę z takiego związku.

w taki sposób, że masz takie samopoczucie jak twój partner i tym samym powielasz jego wzorce;/

Gość ankieterkaaa
nie ciekawie;/

Gość gonnnna
a skad u niego takie zachowania? wiesz cos o jego rodzinie i relacjach tam panujacych?

Ja by Ci poradził czym prędzej się spakować, wyjechać do innego miasta i znaleźć sobie kogoś innego!!!Chyba,że chcesz siedzieć w tym chorym układzie, do momentu aż mu coś odbije i Cie zabije!

on dla swojej rodziny taki jest, ona jest zastraszana, nic nie robi bo nie jest w stanie, śpi do 16 a do 6 rana buszuje, jeśli mu delikatnie powiem, żeby za coś się wziął to mnie wyzywa, że żadna szmata nie będzie nim rządzić, czasem się zachowuje jakby był normalny a tak naprawdę to on ma odchyły, powinien się leczyć ale twierdzi, że jest zdrowy i nigdzie nie idzie i to jest ten ból

a na dodatek jak o coś się tak spytam to ma schizy, że go kontroluje i to jest denerwujące bo o nic nie mogę się go spytać bo odrazu ta agresja

Ja w ogóle Cię nie rozumiem! Rzeczywiście jesteś współuzależniona od niego!Całe życie chcesz się męczyć? Prawda jest taka, że Ty mu nie pomożesz jeżeli on sam nie zrozumie, że robi źle i sam nie będzie chciał się zmienić! Na moje to nie jesteś w stanie za dużo zrobić, znajdź sobie normalnego chłopaka, który będzie Cię szanował!

.. Słonko.. wiem, że to może banalnie zabrzmi, że będzie bolało.. ale powinnaś sama poszukać pomocy u terapeuty i odejść

najgorsze jest to, że kiedy już chce odejść to podchodze emocjonalnie i sobie mówie przecież go kocham, on jest chory za wiele od niego wymagam i koło się zamyka, czasem to tak mam dość, że nawet niechce go widzieć bo nie mam siły na jego zachowanie chamskie i denerwujące

No właśnie idź do psychologa bo widzę, że to Ty masz problem!!!

ja nie mam siły tak od niego odejść bo wiem, że on mnie kocha, a jego zachowanie jest nienormalne i jedynym chyba rozwiązaniem jest, pomocna dłoń, kogoś kto mi pomoże z tego wyjść, bo sama chyba nie dam rady

niestety tak zrobiłam ale on sie wkurzył, że miałam czelność dać mu do zrozumienia, że jest chory jak przecież jest zdrowy;/

polecam bardzo dobrą książkę: Susan Forward-Toksyczne namiętności; drug tezjest swietna, ale innego autora-Toksyczni ludzie. Sa w niej opisani ludzie, rózne charaktery i sposoby postepowania z nimi. . np typ "żyleta". . "uśmiechnięty morderca" itd. . Jak przeczytasz i weźmiesz sobie do derca i zanalizujesz to znajdziesz sama wyjście. . Pozdrawiam. .i radze raczej uwolnic się od tego toksycnego związku. .bo naprawde grozi ci śMIERć

Gość dziewczyno poczytaj co piszesz
bo wiem, że on mnie kocha a wyrazami tej miłości pewnie są: -nie mogę się go spytać bo odrazu ta agresja -jeśli mu delikatnie powiem, żeby za coś się wziął to mnie wyzywa, że żadna szmata nie będzie nim rządzić -gnoi mnie za wszystko -twierdzi, że mam spie**alać Jeśli to są wyrazy miłości, to chybabym wolała, żeby mnie nienawidził

faktycznie macie racje, a książkę wypożycze i przeczytam, ja się męczę z nim, ostatnio znowu się na mnie wyładował i teraz chodze taka "przybita"i nie potrafi mi się "odmienić", taka osoba mnie wykańcza