Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbirella

york czy sznaucer miniatura?

Polecane posty

Gość balbirella

Pomóżcie bo podobają mi się oba,a nie mogę wziąść dwóch. Którego wybrać bo to decyzja na lata??

ja mam yorka :)...yorki bardziej mi się podobają bo mają milsze pyszczki i są mniejsze

Gość No tak..
bóbr, bez wątpienia

Właśnie sznaucerki mają milsze pyszczki :P Bierz sznaucerka :P

Gość balbirella
a który mniej chałaśliwy? bo słyszałam że sznaucerki straszne szczekacze są

yorki to też szczekacze :) ale poza tym są strasznie kochane :)

Ja mam sznaucera miniaturę, ale yorki też wyglądają na kochane przytulanki ;) Chyba najlepiej, żebyś sama podjęła decyzję, bo to będzie Twój zwierzak :)

I jedne i drugie to niezłe łobuziaki :) Dużo zależy też od charakteru :)

każdy piesek ma swój charakter...znajoma ma yorka który do wszystkich podchodzi,pozwala się głaskać i brać na ręce obcym....a mój uwaza tylko mnie,męża i moich rodziców....do nikogo obcego nie podejdzie nie pozwoli się pogłaskać...ja tam jestem z tego zadowolona bo po co wszyscy mają dotykać mojego pieska...

Gość balbirella
a jeśli ochodzi o zabiegi pielęgnacyjne? Jednego i drugiego trzeba strzyc a co po za tym? Już sama nie wiem jak widzę yorka to już bym dziś wzięła go do domu,ale jak patrzę na sznaucerka to też.... a dla dzieci może któryś bardziej przyjazny..(wiem wszystko zależy od charakteru)

jeśli chodzi o zabiego pielęgnatyjne to jest to mniej więcej to samo przy yorku jak przy sznaucerku....a co do dzieci to mój ich nie lubi ale on nie lubi nikogo poza domownikami.....ale to właśnie zależy od harakteru ale myślę że szczeniaczek przyzwyczai się do dzieci

Gość balbirella
yhy dzięki za podpowiedzi chyba poprostu wśród domowników zrobimy głosowanie ;-) to jeszcze suczka czy piesek?

ja mam pieska :)....z suczkami jest o tyle problem że mają cieczkę no i chociaż raz w życiu trzeba ją dopuścić ze względów zdrowotnych...a z facetem nie ma takiego problemu :P;)

york yorkowi nierówny...niektóre są takie ''szczurowate'' bo mają rzadką sierść,drobne kosteczki....mój jest taki hmmm grubokościsty i ma bardzo gęstą sierść....nie zmienił koloru i jest czarny....waży 2,5 kg ale jest malutki...przeważnie każdy myśli że to szczeniak a ma już 6 lat....bardzo dużo zależy od budowy yorka na to jak wygląda....mój jest taki śliczny że jego fryzjerka stwierdziła że jest najładniejszy w moim mieście i ludzie przychodzili do niej po mój adres żeby się dowiedzieć gdzie go kupiłam

ja mam sznaucerke miniaturową,czarną z szarą brodą i szarymi łapkami.Jest kochana,a szczeka tylko wtedy,kiedy ktoś puka do drzwi.Plusem sznaucerów jest to,że nie puszczają sierści.Trzeba je jednak obcinać(moją daje do fryzjera co 3 miesiące,a w zimie nie,żeby jej było ciepło),czeszę ją też,chociaż tego nie lubi.Pozdrawiam właścicieli sznaucerów

yorki też nie linieją bo zamiast sierści mają włosy przez co mogą je posiadać alergicy

Gość balbirella
no ja mam właśnie alergika w domu... i też zauważyłam że są ladne yorki takie jak kuleczki,pysie mają takie milutkie a są zteż z rzadką sierścią i takie wlaśnie szczurowate, a karmienie,czy jest bardzo uciążliwe? sucha karma czy gorowane?

mój je suchą karmę Royal Canim dla yorków...jest dość droga bo pół kilograna kosztuje około 20 zł ale jest naprawdę dobra...

Gość balbirella
a na ile starcza ci ten kilogram?

to jest pół kilograna i starcza na około 3 tygodnie...nic poza tym nie je...ma karme cały czas w miceczce a je tylko wieczorem i piszczy żeby mu dawać z ręki

Gość balbirella
to utrzymanie nie jest takie kosztowne po za strzy zeniem i wizytami u weterynarza...

nie nie jest takie kosztowne....no szczepionki,strzyżenie,szapon z olejkiem norkowym i odżywka do włosów strzyżenie-60 zł szampon około 15 zł odżywka około 40 zł

dla szczeniaczków też jest taka karma

Gość balbirella
a co ile ją/jego kąpiesz?

tak co 3-4 tygodnie...akurat go wykąpałam...jak stał 10 minut w odżywce to ci odpisywałam :)...teraz mój mąż go suszy suszarką...bo trzeba je wysuszać po kąpieli...

Gość STERYLIZACJA
''ja mam pieska ....z suczkami jest o tyle problem że mają cieczkę no i chociaż raz w życiu trzeba ją dopuścić ze względów zdrowotnych...a z facetem nie ma takiego problemu '' matko ciemnogród, co za bzdury suka nie musi mieć mlodych

musi mieć młode chociaż raz w życiu bo jak nie będzie miała to może mieć później ciążę urojoną....weź się doucz a później wyzywaj kogoś od ciemnogrodu....dla zdrowia psychicznego suczka MUSI chociaż raz urodzić

Gość balbirella
dzięki yhy za pomoc pozdrawiam i już nie mogę się doczekać nowego domownika

nie ma za co :) daj później znać na jakiego pieska się zdecydowałaś :)