Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbirella

york czy sznaucer miniatura?

Polecane posty

Gość STERYLIZACJA
Sama się doucz, pracuję od kilku lat w schronisku i mam kontakt z wieloma weterynarzami, zwierzęta i ich zdrowie to dla mnie codzienność. A Ty usłyszałaś gdzieś że suczka musi mieć raz w życiu młode i powtarzasz bezmyślnie. Suki w schroniskach są sterylizowane po ukończeniu dojrzałości płciowej lub jeśli starsze to oczywiście później. Suki niesterylizowane dużo częściej zapadają na ropomacicze i nowotwory. Gdyby każdą sukę w schronisku raz rozmnożyć to psów byłoby teraz więcej niż ludzi. My wydajemy ostatnie grosze na sterylizacje by zmniejszyć psie nieszczęście a ktoś sobie rozmnaża przez niedouczenie czy dla własnej satysfakcji. Rozmnaża się tylko psy rodowodowe, inne to mieszańce których na świecie za dużo. http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx

to wiadome że w schroniskach się sterylizuje suki....ale jeśli masz w domu niewysterylizowaną suczkę to trzeba ją raz dopuścić bo później może mieć problemy psychiczne typu ciąża urojona....i głupoty piszesz ze tylko psy rodowodowe się rozmnaża dla ich zdrowia...to według ciebie zdrowie kundelków jest mniej ważne? to współczuję twoim podopiecznym...każdy weterynarz ci powie że jesli nie wysterylizujesz suki to musisz ją raz dopuścić

Gość STERYLIZACJA
Miałam i mam kontakt z ok 20 weterynarzami i jakoś żaden mi tak nie powiedział. A nie- jeden- NA WSI, który zajmuje się tylko krowami. Ciążę urojoną może mieć i suka juz raz czy 5 razy dopuszczona. Psy rodowodowe rozmnaza sie dla psów dla kasy dla utrzymania rasy a nie dla zdrowia. Tak współczuję moim podopiecznym po przez takich nieuświadomionych ludzi jak Ty psów jest coraz więcej. I tylko sterylizacja pomaga w walce z bezdomnością. Dziwne, że akcja 'bądź odpowiedzialnym właścicielem- sterylizuj swoje zwierzęta' /fundacja ARKA/ której mottem jest nie tylko sterylizacja ale i nie rozmnażanie zwierząt, nie została zbojkotowana skoro to takie straszne.

Suka NIE MUSI mieć chociaz raz młodych,bo będzie miała problemy zdrowotne!!!!! to stary przesąd i tyle!!! ja mam same suki.....tylko jedna z nich miała szczeniaki jeżeli właściciel suczki nie chce,aby ona kiedykolwiek miała młode to po pierwszej cieczce może ją wysterylizować!!

Gość balbirella
yhy, chciałam ci tylko powiedzieć że jestem szczęśliwą posiadaczką od wczoraj ;-) sama rozkosz,radość ale i ogromne obowiązki pozdrawiam

Gość PAT11986
JAKIE SA OBJAWY CIĄŻY UROJONEJ

Gość yoreczki
ja mam yorka :)Moim zdaniem yorki sa lepsze od sznaucerów nie sczekają zbyt dużo mają milsze pyszczki i są kochane zamiast sierści mają włos ,nie gubią włosów.Są bardzo dobre dla alergików. (i są popularniejsze).(Ja bym na twoim miejscu wybrała yorka).Ale to już od ciebie zależy co wybierzesz :)))). Pozdrawiam :)

Gość nadiapls
jak ktoś pisze że ma yorka i jest lepszy niż sznaucer bo mniej szczeka i ma włos to zapewne ma ok.5 lat. Włos ma także sznaucer, west i pudel. Wszystkie dla alergików.Polecam w 100% sznaucerka.Szczeka nie bez sensu tylko wtedy jak coś się dzieje na jego terenie.Nie jest to zabawka jak york tylko pies stróżujący.Polecam poszukać w charakterystykach ras niż laików pytać się co wybrać,Jedni cenią klasę inni gadżety na pokaz.

Gość syllaa
Hehe . Sznaucery szczekacze . dobre!!! hahaha . to źle słyszałaś. ja mam sznaucera miniaturowego białego i szczeka tyyylko wtedy gdy usłyszy szczekanie innego psa. Ostatnio szłam sobie z moim sznaucerkiem na spacer i jakiś głupi york do niego podleciał i zaczął na niego szczekać i go gryźć. Głupi york ; / bez obrazy dla ich właścicieli . Choć zdarzyło mi się, że moj piesek bawił sie z yorkiem, ale szczeniaczkiem i sie fajnie bawili. ale ciekawe jak bedzie starszy.

ja mam sznaucera miniaturę, a sąsiedzi yorka. mój sznaucer wcale nie szczeka więcej niż to małe gówno za płotem. tamten wręcz piskliwie ujada, za każdym razem, gdy ktoś koło plotu przechodzi. mój pies ma teraz 4 lata, bardzo lubi ruch i zabawę. jest straaaaasznym pieszczochem, ale jest cudowny ❤️ http://images23.fotosik.pl/270/8fcf076ab9cdec41.jpg nie mam innych zdjęć, ale gwarantuję, że na żywo jest jeszcze ładniejszy :)

Gość GHJG
ja mam 2 sznaucerki miniaturki i sa kochane::D

Gość gość
odpowiedz jest prosta zalezy jaka ty jestes osoba, jeli lubisz duzo czasu spedzac na swiezym powietrzu las rowniez zima spacery itd to wez sznacera to pies dla tzw brudasów, a juz napewno nie pedantów:)