Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złaa*

podrażnienia, ból, bez końca..

Polecane posty

Gość złaa*

jak walczyć z ciągłymi podrażnieniami miejsc intymnych?? współżyję od roku i ciągle dokucza mi ból podczas stosunku..nawilżenie mam prawidłowe, tym niemniej używam dodatkowego żelu, bo wtedy jest TROCHę lepiej..natomiast już po, piecze mnie, boli.. z moim lekarzem widuję się stanowczo za często.. i testuję na sobie kolejne środki..cicatridina pomaga po kilku dniach,ale efekt nie jest trwaly, tantum rosa nie działa, rumianek nie działa, łykanie dobrych bakterii też nie działa.. teraz będę próbować z vitagynem.. lekarz mowi ze nie ma organicznej przyczyny dla której miałoby mnie boleć, a co do podrażnień to widocznie taką mam już skórę. czy któras z was miała lub ma taki problem i wie jak sie z nim uporać? ;/

Gość niedobory witamin
skoro taka "delikatna" ta twoja skóra/śluzówka może warto byłoby uzupełnić braki łykając B-compleks, skrzypem, wapnem, magnezem ... wszystko co robi dobrze na strukturę skóry

Albo kwasy omega (najlepiej 3-6-7-9), wiesiołek z olejem rokitnikowym - regeneruje i nawilża. Najlepszy byłby kwas hialuronowy, ale jest bardzo drogi.

Gość złaa*
dzięki! napewno spróbuję połykać coś z tego co wymieniłyście, na coś takiego nie wpadłam.. a kwas hialuronowy jest głównym składnikiem cicatridiny o ile się nie mylę.. pomógł mi istotnie ale na krótko:( mam też problem z takimi krostkami bolesnymi które wyskakują mi bardzo często w "tych" 'miejscach. lekarz mówi ze to sprawa mikrouszkodzeń skóry i miejscowych zakażeń, ale jeśli chodzi o jakąkolwiek terapię - jest bezsilny;/ bardzo dbam o higienę, stosuję też płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym i wszystko na nic. nie wiecie czy istnieją jakieś maści antybakteryjne lub coś w tym stylu, które można stosować do miejsc intymnych?