Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaraz

czy psycholog tu pomoże??

Polecane posty

Mam pytanie do osób które chodziły do psychologa, lub są w temacie. Chodzi o to że mam problemy ze sobą, mam mnóstwo kompleksów i to nie tylko związanych z wyglądem zewnętrznym, ale i moim wnętrzem.Mam bardzo niską samoocenę, nie wierzę w siebie, czuję się osobą bezwartościową i niezasługującą na czyjekolwiek zainteresowanie. Doszło do tego ze nawet jak rozmawiam z ludźmi w pracy zastanawiam się co ich skłania do tego żeby meć ze mną jakis kontakt, jeślli i tak nic ciekawego im nie powiem. Praca i studia wypelniaja mój czas, mimo to w mojej głowie rodzą się jakieś chore myśli. Nie jestem też dziewczyną brzydka, wiem że faceci sie mną interesująm a jednak zawsze węszę w tym jakis podstęp, bo przecież dookoła tyle fajnych , ciekawych dziewczyn. Męczą mnie bardzo moje myśli, tym bardziej ze tłumię je w sobie i próbuje ukryc przed wszystkimi. Mam wrażenie ze może być to sprawa wychowania na grzeczną miłą i skromną dziewczynkę. Czy psycholog tu pomoże? Jak długo moze potrwać wyciągnięcie mnie z tego dna, sama chyba sobie nie poradze.

No to forum to jest dobijanie zdrowo trzymających sie ludzi....Szczerze powiem nie szukaj tu pomocy bo Ciebie dobiją dzieci i cymbały znudzone.... Choć nie powiem jest troche osób co dobrze życzą .... przwadziwej pomocy szukaj na innych stronach :)

psycholog pomoże, ale najpierw zastanów się, dolaczego tak o sobie sądzisz- wszystko ma swoje początki w dzieciństwie, lub w jakich traumatycznych przezyciach.

Po lekturze paru wątkow przekonasz się, że twoje problemy to tzw. pikuś.

ludzie-zastanówcie się , dlaczego tak sądzicie? w czym jesteście gorsi od innych? Bycie przeciętnym - oznacza, bycie normalnym, a nie kimś gorszym:)

dobra- wygrałem- spójrz się w lustro- tylko bez emocji:) przyjrzyj się sobie-czy masz coś co jest zdecydowanie deformujace:) widziałam zdjęcie andrzeja- tez uwazał się za brzydkiego, a faktycznie to była ładny chlopak.

sowaaa nie popisałaś się :) W tym co pisałem, w żadnym słowie, nie myślałem o wyglądzie...raczej o brakach w charakterze/osobowości/doświadczeniach życiowych/itd... :O chociaż wyglądam niepoważnie i nie wyjściowo :P

Gość benioslaw
a ja mysle,ze winny za te uczucia jest przecholowany krytycyzm wlasnej osoby. Sama "cierpie" na to owo, ale ja sie dobrze z tym czuje.

beniosław-i tak trzymaj:) z drugiej strony, lepiej chyba patrzec na siebie krytycznie, niz uważać się za lepszego od innych

"ci się nie podoba w sobie" no wiesz: nudne życie, brak znajomych, brak zainteresowań, nudna osobowość, brak doświadczeń z przeszłości, nieumiejętność zawierania znajomości, nieśmiałość i takie tam :O

a ile masz lat- jesli wolno spytać?:) udzielasz się na cafe jak widzę- dlaczego nie robisz podobnie w realu? a zainteresowania-musisz je wyrobić:) zastanów się najpierw- jakie głowne nurty cię interesują-np.polityka, muzyka, sport itp- potem wniknij bardziej

Gość benioslaw
"a ja wygralem zycie" pasuje mi jednak dla optymisty

"dlaczego nie robisz podobnie w realu?" bo chyba inaczej rozmawia siez ludźmi a inaczej pisze na forum i dwa... trzeba mieć gdzie i umieć kogoś poznać "akie głowne nurty cię interesują" to chyba tak nie działa :O

wygrałem- cos mi się wydaje, ze znasz na wszystko odpowiedzi:) więc jestes raczej pewny siebie- jakąś sprzeczność chyba tu mamy?

spróbuj być sobą na necie, jeśli ktoś będzie chciał ztobą rozmawiać tutaj, równie dobrze będzie rozmawiał w realu. Znajdujesz tu chyba rózne tematy i wypowiadasz się- w takim razie masz też jakieś zainteresowania