Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość architektka

pomózcie idea domu!!!!

Polecane posty

Gość architektka

zrobiłam projekt domku zaczełam od końca bo nie wymyslilam hasła i ideogramu- co poetyckiego jakie hałso tytuł ksiazki-cokolwiek kojarzy wam sie z " kontrastem-zawieszeniem w przestrzeni"

Gość kałamarz
ile bierzesz za projekt domu ?

Gość architektka
jestem na studiach-wymyslilam fajny projekt a prowadzacy sie pytaja o idee-i musze cos dorobic na sile zastanawiam sie czy nie porzucic studiów to chyba nie ejst przyszlosciowe...

Gość kontrabutor
architektura nie jest przyszlosciowa?Znaczy,co w takim razie jest?Czy was tam ucza na architekturze,ze wrocimy moze do jaskin?A nie jest ich teraz za malo?

Gość kałamarz
ideą każdego domu powinno być aby ten dom był ciepły z nazwy i ciepły , czyli rodzinny oraz przestrzenny i wygodny , rozumiem że właśnie taki dom zaprojektowałaś a teraz chodzi tylko o nazwę tego domu ? szukam projektanta i nie mogę natrafić , wszyscy są zajęci robieniem projektów, więc dlaczego mówisz, że to jest zawód bez przyszłości ? Czy zrobisz dla mnie projekt ?

Gość architektka
panuje powszechna opinia ze ejst przyazlosciowa i dobrez oplacalna-a tak naprawde to chyba tak nie jest..;/ coraz czesciej sie przekonuje co roku kończy to multum studentów a chodzi mi np o inspiracje" w poszukiwaniu straconego czasu" "nieznośna lekkosc bytu" takie cos sie przewija:P

Gość architektka
projektu niez robie-ucze sie nie mam wogole upranień

Gość kałamarz
moim zdaniem , architekt jest jak rzeźbiarz albo malarz obrazów i zostawia po sobie jakiś ślad pod warunkiem oczywiście, że ma talent do tego zawodu i najważniejsze , musi mieć wyobraźnię :) Polscy architekci - są znane nazwiska i nie mają się czego wstydzić :)

Gość architektka
wyobraznia to nie wszystko:)

Gość kałamarz
architektka , czy czujesz się na siłach aby dla mnie zrobić projekt domu powiedzmy za 1/5 ogólnie przyjętego wynagrodzenia a z pieczątką na projekcie sobie poradzę ?

Gość architektka
co to znaczy 1/5 wynagrodzenia?

Gość kałamarz
to znaczy 20 % kwoty jaką wziąłby za projekt architekt z uprawnieniami

Gość architektka
:D domyslam sie:D jestem na politechnice-ale o kwote jakiego rzedu chodzi?

Gość kałamarz
jak sądzisz, ile bierze architekt z uprawnieniami za projekt budynku ?

Gość architektka
szczerze-nie mam pojęcia-pracowałam kiedys w biurze-robiłam wizki-ale wiekszosc pracy wykonywałam w domu-nie wiem ile sie dostaje za projekt domku jednorodzinnego-a ile sie dostaje?

Gość kałamarz
architektka , proponuję za zrobienie projektu budynku 4000 - 5000 zł . ale ostrzegam, projekt nie będzie łatwy , prosty ale chyba będzie ciekawy :) zaniteresowana jesteś ?