Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latająca mama

Pytanie dotyczące Britis Airways

Polecane posty

Gość latająca mama

jak mam to rozumiec: Prekroczenie limitu wagowego sztuki bagażu - od listopada 2008 Zgodnie z przepisami BHP oraz zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia W. Brytanii, maksymalna waga sztuki bagażu nadawanego jest 23kg (dotyczy to bezpłatnego limitu bagażu). Rozumiemy, że może zdarzyć się tak, że pasażer będzie chciał przekroczyć ten limit. Od listopada 2008 wprowadzimy sztywną opłatę wysokości GBP 25 za sztukę, której waga przekracza limit 23kg. Opłata ta pokryje dodatkowy koszt związany z handlingiem tej sztuki bagażu. Do momentu wprowadzenia tej opłaty, zgodzimy się przyjąć jedną szutkę do 32 kg bez dodatkowej opłaty (traktując to jako wyjątek). oraz to: Na zmianach skorzystają rodzice podróżujący z dziećmi. Każdy mały pasażer będzie uprawniony do 1 sztuki bagażu rejestrowanego o wadze maksymalnej do 23 kg, jak również do przewozu składanego wózka. Dodatkowo rodzic oprócz swojego bagażu podręcznego będzie mógł wnieść na pokład bagaż podręczny standardowych rozmiarów dla dziecka. Czy mam rozumiec, że mogę przewieźc na siebie jeden bagaż 23 lub do 32 kg plus na dziecko dodatkowe 23 kg???????

Gość latająca mama
Sorki oczywiście BRITISH AIRWAYS

Gość latająca mama
upupup

Gość latająca mama
upupup