Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szowinistyczxna męska świnia

Całowanie kobiet w dłoń.

Polecane posty

Gość Szowinistyczxna męska świnia

Dzień dobry. Jak to teraz ma być z całowaniem kobiety w dłoń? Kiedyś, kiedy na świecie nie było równouprawnienia płci, obowiązkiem mężczyzny było okazywanie kobiecie szacunku, co przejawiało się między innymi w przepuszczaniu kobiety przez drzwi jako pierwszą albo całowaniu jej w dłoń. Teraz już tak nie jest. Przez drzwi przeciska się ten, kto jest silniejszy a kobietę facet nie całuje w rękę, ale najczęściej o niej mówi "dupa".

teraz nie ma przymusu obyczajowego :) jak facet czuje potrzebę i ma taka ochotę to całuje dłoń :) dla mnie to zawsze bardzo miłe i bardzo to lubię (ale nie wymagam od mężczyzn)

Gość Szownisityczna męska świnia
Tu nie chodzi o obyczaj, czy przymus. Ale skoro mamy równouprawnienie, to dlaczego facet ma ustępować miejsca kobiecie w zatłoczonym autobusie. Jeśli już, to kobieta także powinna to robić.

I co ma oznaczać podawanie kobiecie dłoni? Kto ma pierwszy wyciągać rękę?

niczego nie musi :) jeśli jest dobrze wychowany to sam to zrobi bez przymusu (z reguły nie ustępują jednak - o co nie mam pretensji) jak facet się źle czuję to i ja mu ustąpię a czemuż by nie :) aa piszesz o równouprawnieniu... pewnie zaraz mnie zjadą osoby pokroju retro... ale ja nie jestem za równouprawnieniem... nienawidzę feministek. uważam, że zarówno kobiety jak i mężczyźni mają swoje obowiązki i nie powinni się wpieprzać między siebie... fakt jest taki, że ja jestem od gotowania a mój mąż od wbijania gwoździ i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej... a feministkom dziękuję (z wielką ironią oczywiście) za to, że będę musiała robić do 60 czy 65 roku życia :o

Gość przepuszczanie tak
całowanie w rękę nie.

kto powinien pierwszy wyciągnąć dłoń? kobieta. ja nie podaję mężczyzną dłoni i nie lubię jak pierwsi wyciągają do mnie grabę:D

A co sadzisz o facecie, który zna się zarówno na wbijaniu gwoździ jak i na gotowaniu? Umiejętność gotowania, to jakby "wpieprzanie się" w kobiece rewiry.

He! Co za temat! A ja nie jestem feministką i uważam że przepuszczanie kobiety w drzwiach, całowanie w rękę itp to bardzo piękne gesty ze strony mężczyzny. Rękę pierwsza podaje oczywiście kobieta, bo to ona decyduje czy chce mieć kontakt z meżczyzną :D A mężczyzna powinien pierwszy powiedzieć \"cześć\" bądz \"dzień dobry\" kobiecie. Oj dawniej było bosko... a teraz pojawiły się te pierdolone feministki... :/ Do kopalni! Babochłopy!

Gość e tam nie lubię całowania
w dłoń, jak już coś to uścisk dłoni i tyle.

Ba! Me1! A która kobieta teraz potrafi z wdziękiem i zalotnością wyciągnąć dłoń do pocałowania?

oj no nie wpieprzanie... jak to lubi i sprawia mu to przyjemność to niech to robi :) ale nie rozumiem zmuszania przez niektóre kobiety mężczyzn na siłę do pomagania w kuchni

Uważajcie, koleżanki. Publiczne deklaracje o tym, że się nie jest feministką, naraża kobietę na ostracyzm a nawet szykany. Tak samo, kiedy człowiek ma niezbyt nowoczesny stosunek do homoseksualizmu.

Meaaa? A w czym uwłacza mężczyźnie to, że pomoże kobiecie w kuchni?

Gość zależy co sie rozumie pod
pojęciem "feminizmu" bo są różne typy, wy chyba macie na myśli ten radykalny.

a gdzie powiedziane ze kobietom ustepuje sie miejsce w autobusie raz jechałam w autobusie gdzie wszyscy faceci siedzieli a ja i jakas kobieta stala :D zycie kobietom sie ustepuje w przypadku gdy jest ona w zaawansowanej ciazy lub staruszce, to nie uprawnienie lecz etyka

Szowinistyczna męska świnio, gratuluję Ci bystrości obserwacji. :-) Ja mam nadzieję, że w równym stopniu coraz więcej kobiet znajduje upodobanie we wbijaniu gwoździ w ścianę i że coraz większej ich ilości (kobiet - nie gwoździ), wbijanie gwoździ w ścianę sprawia niekłamaną radość oraz satysfakcję. :-)

w niczym to nie uwłacza, jeśli robi to z własnej woli (mój mąż uwielbia mi pomagać w kuchni - nigdy jednak nie zmusiłam go do tego) chodzi mi o zmuszanie, na siłe dzielenie obowiązków. jak facet jest mądry i widzi, że kobieta ma dużo roboty to sam pomoże. a fochy i wymagania są bezsensowne

A czy jest coś złego, jeśli mężczyzna - na widok wsiadającej do autobusu kobiety - podniesie swoje dupsko z siedzenia, uśmiechnie się i wykona ku kobiecie, która nie koniecznie jest w ciąży, zapraszający gest?

Gość a cóż to jest wbicie gwoździa
w ścianę? rozumiem, że jeśli potrafię to zrobić i jeszcze kilka innych niby "męskich" czynnosci dyskredytuje mnie jako kobietę?:classic_cool:

feministki to straszne babsztyle! I nie zmienię swojego zdania :D chciałabym zyć w innej epoce, gdzie kobiety były traktowane z szacunkiem, były uosobieniem delikatności, wrażliwości i piękna :) Tam przynajmniej po ulicach nie paradowały lachony po solarce i w mini. Ani babochłopy!

Gość do meska świnia
ja jeszcze nigdy nie zauważylam, zeby jakiś facet ustąpił miejsca kobiecie, jeśli nie jest ona w ciazy bądź nie jest staruszką.:o teraz to same buraki a nie faceci.:classic_cool:

Rozumna z Ciebie kobieta, Meaaa. Oczywiście, mężczyzna pomoże kobiecie w kuchni, kiedy jest dużo roboty i nie tylko korona mu z łepetyny nie spadnie, ale będzie odczuwał satysfakcję, że żona ma trochę w tej kuchni lżej. Ale, ale... Czy kobieta może mężczyźnie pomóc w noszeniu worów z cementem?

Gość a ja bym nie chciala zyc
w dawnych czasach, kobiety wtedy niewiele mogły robić, ot choćby nie mogly studiować.:o

hmm... jeżeli jest zdrowa, silna i ma na to wielką ochotę to w sumie czemu nie... przecież nikt jej nie zabroni heh

Zgadza się, do męska świnia. Same buraki. Ale gdzie i kto uczy dzieci - w tym przypadku chłopców, żeby kobietę traktować jak kobietę a nie jak "równouprawnioną obywatelkę"?

Znaczy, studiowanie nadaje cel życiu? Jest jego sensem?

Gość a ja bym nie chciala zyc
chyba nie rozumiesz - to tylko jeden wymieniony przykład.