Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

Ból brzucha !!! wazne

Polecane posty

Gość kejsi

Hey dziewczyny , jestem w 32 tygodniu ciazy i od 3 dni mam straszny bol brzucha , wczoraj mialam czeste skurcze macicy a dzis jest tylko sam bol , nie wiem czy to jest normalne prosze was o opinnie, dodam ze malenstwo rusza sie caly czas

Gość a może do ginekologa co
?

Gość kejsi
tylko ze ja mieszkam w angli i nie mam takiej mozliwosci zadzwonienia i zapytania sie poloznej czy tak powinno byc, a do tego nie znam jezyka .....i nie wiem czy jest sens panikowac i zawracac dupe moim znajomym zeby zadzwonili w moim imieniu..

Gość kejsi
moze poczekac jeszcze z jeden dzien??

Gość faafmmm
Booosh... to co ty w tej Anglii robisz, jak nie znacz języka nawet na tyle, żeby sobie poradzić w codziennych sytuacjach. Szczerze mówiąc - żałosne.

Gość a może do ginekologa co
dokładnie żałosne :D wyjechała do angli gary pucować, zaciążyła, nie zna jezyka i dlatego zaryzykuje zycie dziecka, bo woli spytać na debilnym dorum :o żenua

w takich sprawach sie nie czeka czasami nawet godzina jest decydujaca nie chce Cie straszyc ale nie czekaj

Gość a co nas to
siedzisz w anglii to nie zawracaj nam głowy swoimi angielskimi głupotami. bachor będzie anglikiem wiec co nas interesuje jakis nały kurduper który będzie czcił królowa elżbiete??

Kejsi w ciąży nie ma sytuacji panikowania bez potrzeby. Ja bym dla wlasnego świętego spokoju poprosila znajomych by zadzwonili i zapytali. To pewnie nic powaznego ale ja bym wolała mieć pewność. Dziewczyny tak ciężko jest napisac coś normalnego? Musicie od razu krytykę uskuteczniać? W temacie jak może zauważyłyscie nie chodzi o to dlczego autorka jest za granicą ie znając języka tylko o niepokojące ją objawy w ciąży. Nie badźcie takie małpy.

A co Was tak boli że nie zna języka???? kejsi ---- Uważam że nie ma na co czekać! nawet jeśli miałabyś fatykowac znajomych to zrób to.Lepiej zrobić coś za dużo niż za mało i płakać po nocach.Ale zrobisz jak uważasz :)

Gość kejsi
Nie no niektore z was sa naprawde mile , siedze tu poniewaz moj nazyczony ma tu dobra prace i chcemy byc razem , a te forum chyba jest po to zeby pytac , wiec nie pisz ze zawracam wam glowe.. bo to nie jest sympatyczne!!!

kejsi ---Nie musisz się nikomu tłumaczyć :) Gówno ich to obchodzi czy znasz język czy nie .Niestety chamstwo trzeba omijać.Przeciez tu na fortum co druga ma mnustwo zer na koncie,zna minimum 3 jezyki itd itp :D

Gość kejsi
:)) no tak masz racje

a gdzie mieszkasz w tej anglii? chodzisz tam do lekarza? sama chce wyjechac zajsc tam w ciaze ale nie wiem dokladnie co i jak jaka tam jest opieka?

Gość nie farbuj wlosow bedziesz
no a Twoj narzeczony nie moze zadzwonic do lekarza?? nie rozumiem w czym problem

chyba on zna angielski??

Gość tget
ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza, popros kogos znajomego znajcego jezyk bo masz chyba znjomych polkaow? jesli twoj narzeczony prcuje popros znajomego i pomoze ci z jezykiem, zycie dziecka jest wazniejsze niz bariera jezykowa,a pozatym w szpiatalach pracuje dosc duzo polkich lekarzy.. gdzie miezkasz?

Gość kejsi
mój narzyczony jest teraz w pracy, i musi byc kolomnie poniewaz beda zadawac 100 pytan jesli zadzwonimy , wiec chyba poczekam do wieczora. A co do opieki, nie jest rewelacyjna , tu ciaze sa masowe i nie sa tak bardzo otoczone specjalna opieka jak w polsce, wizyty mam u poloznej co miesiac , teraz pewnie bede miala je co 2 tygodnie. A co do szpitali to tez jest nieciekawie poniewaz jesli nie ma miejsca w szpitalu wysylaja cie na odzial dla polozniczy i tam rodzisz bynajmniej bedzie tak w moim przypadku , ale co do dofinansowania nie bede narzekac bo jak to kiedy ktos powiedzial,, dziecko utrzymuje rodzicow.. Wiec sparcie finansowe jest tu brdzo dobre, ale opieka nie.

ale ja brzuch boli juz 3 dni!:o nie rozumiem czemu jej facet sie tym nie zainteresowal:o

as to prawda ze jak sie chce mieszkac tam na stale i ma sie dziecko to mozna dostac mieszkanie za darmoche?

Gość kejsi
Mieszkam w Londynie , Norwood Junction i podlegam pod szpital na Croydonie gdzie nie ma zadnego polskiego lekarza co jest naprawde nieciekawe.., bo chociaz gdyby jakis jeden polak pracawal bym nie zawracala nikomu gglowy i pojechala sama.

Gość tget
to idz prywatnie lepiej zaplacic i miec pewnowsc i isc do prywatnego gina...

Gość kejsi
Nie do konca za darmo, tylko dostajesz mieszkanie za ktore rachunki i czynsz placi krolowa a po 5 latach mozesz je wykupic za grosze.

Gość kejsi
no tak ale nie chcielismy panikowac i przekladalismuy z dnia na dzien z mysla ze bol minie

Gość tget
Ginekolog – Położnik, zarejestrowany jako specjalista w General Medical Council, przyjmuje w THE HALE CLINIC w Londynie codziennie od poniedziałku do soboty. Zakres prowadzonej diagnostyki i leczenia: - prowadzenie ciąży i opieka poporodowa - USG narządu rodnego i ciązy - USG piersi - leczenie nadżerek, cytologia, kolposkopia, wymrażanie - leczenie niepłodności - antykoncepcja - możliwość leczenia operacyjnego. W przypadku wskazań do leczenia farmakologicznego wystawiane są recepty. THE HALE CLINIC znajduje się w centrum Londynu (Zone 1): 7 Park Crescent, London, W1B 1PF Klinika położona jest tylko 100 metrów od stacji metra: Regent's Park oraz Great Portland Street, można również dojść od stacji metra: Warren Street lub Baker Street. Wizyty prosimy umawiać telefonicznie. Rejestracja w języku polskim pod numerem telefonu: 0770 463 98 50.

powaznie tak jest?:D nawet nie wiedzialam niezle jaja, nic tylko jechac do anglii rodzic dziecko i sobie fajnie zyc

ale przeciez jestes w ciazy kazde obawy powinnas jak najszybciej konsultowac z lekarzem przeciez to chodzi o twopje malenstwo a takj na marginesie jaka plec? znasz juz?:)