Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buczek

ból piersi a okres

Polecane posty

Gość buczek

mam pytanie,czy coś sie dzieje ze mną nietak bo od kąd pamiętam to zawsze mie bolały piersi z tydzien przed okresem a od jakis 2-3 mieiecy tego bólu nie mam...i okres zawsze przychodzi niespodziewanie,bo i mi sie cykl skrócił...zawsze miałam ok 30-32 dni cykl a teraz 26-28...czy ktoś moze mi pomóc?

Gość buczek
czy ktoś mi odpisze???błagam noo

Gość ......b
no co pozmieniało sie i tyle:)

Gość 4623
Ja tak mam.Zawsze kilka dni przed okresem bolaly mnie piersi, w pierwszych dniach okresu rowniez.Dodatkowo brzuch.Tym razem nic.Jestem w trzecim dniu okresu i praktycznie jest normalny,ciut go tylko mniej niz zwykle.Od 3 miesiecy biore Duphaston na wywolanie owulacji, i od tego czasu okres mam co 29 dni.

Ginekoldzy dziela kobitki na dwie grupy , te ktore maja zaokraglone biodra , bolens emiesiaczki i bolens epiersi w czasie prze miesiaczka i na druga grupe Najczesniej szcuplych wysokich pan ,bez ww objawow. Stres, zmiana miejsca zamieszkania,lub okres tuz po dluoterminowym stresie moze powodowac zaburzenia cyklu i miesiaczkowania ,a takze zaburzenia owyulacji.Moim zdaniem nie ma sie czym przejmowac, Duphaston tez wplywa na to ze peirsi nie sa obrzmiale i bolesne. POzdrawiam