Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obesitas

Opalanie w solarium..porozmawiajmy

Polecane posty

Gość baeteta
Ja chodzę czasami, po prostu mam czasami pogrzac się 8-10 minut. NIe widzę w tym problemu i nie wiem skąd takie głupie teksty innych ludzi. Chcesz-chodzisz...nie chcesz- to sie nie opalasz....to jest jak z jedzeniem np.flaków- jedni je lubią inni nie.... Mam dość ciemna karnację więc wystarczy mi krótka wizyta na słoneczku...i co sie dzieje z moimi znajomymi?padają pytania- co na Dominikanie byłas? ...

Gość ja nie robie niczego
CELOWO co by mi szkodzilo. poprostu mysle racjonalnie. nie opalam sie lezac na solarium ani tez na sloncu, nie pale , nie pije... ale jesli wy to lubicie to OK. tylko potem pretensja do samych siebie.

Gość malalmla
no przeciez zadna dziewczyna nie ma potem pretensji do tych co sie nie opalały na solarium, hehe

Gość tegjdvbfcds
ja chodze w zimie raz na miesiac na 10min i przed latem kilka razy 1xtyg, potem ladnie mnie lapie slonce i nie musze sie opalac specjalnie. ale w solarium nie opalam twarzy, zawsze wylaczam lampy. wole sie machnac pudrem brazujacym troche bo szkoda mi niszczyc skory

Gość panic
od czasu do czasu chodzę na solarium, ale wolę nie przesadzać z nadmiernym opalaniem, ale zawsze dbam o to, żeby skóra wyglądała zdrowo i ładnie, także przed opalaniem przyjmuję te kapsułki: http://www.e-lek.pl/104486,oenobiol-solaire,100477.html żeby skóra była lepiej przygotowana na tego typu opalanie

Gość ja wczoraj byłam pierwszy raz
w życiu, mam 30 lat. jestem bladzioch, który nei ma czasu i cierpliwośći leżeć plackiem na słońcu. Solarium opala bardziej równomiernie. Zafunduje sobie jeszcze ze 3 seanse.

Gość porvokejszyn jak nic
ja tam wole solarium .... od lutego biore tabletki z beta karoten, a od maja/czerwca chodze na solrium raz w tygodniu na 5-6 min ,prze 5-6 tyg.. jak wyjdae gdzies to sie dodatkwow pooplam od slonca- ale ja robie tak ze, po 16 p oprsotu laze sobie wzdluz plazy w bikini ,bo nie lubie lezec plackiem i mam naprawde ladna oplenizne ,az ludzie na ulicy prawia mi komplementy. na solrium dodoatkwo uzywam przyspeszaczy ze Swedish Beauty- -troche drogie ,ale mylse ze warto, mam jedna butelke juz 3 rok.....

Gość blastert
fajny jest też przyspieszacz opalania z Evy Sun, niedrogi a naprawdę skuteczny.

"od lutego biorę tabletki z beta karoten, a od maja/czerwca chodzę na solarium raz w tygodniu na 5-6 min ,prze 5-6 tyg.." nie wolno łykać karotenu i jednocześnie chodzić na solarium, to tak na marginesie... Ja tam na solarium nie chodzę, bo o ile na słonku jak się opalam to się obchodzi bez żadnych problemów, o wizyty na solarium kończyły się zawsze podrażnieniem... Ale wtedy najlepsze jest coś łagodzącego, z algami, np. merino ma taki żel ;) I faktycznie polecam na podrażnienia. W każdym bądź razie wniosek z tego taki jak dla mnie - lepiej na słonku parę godzin niż parę minut w solarium.

Dziewczyny, proszę powiedzcie mi jak to jest z tymi filtrami w solarium? Jeśli zakładam filtr spf 30, plus koszulka na twarz i wyłączone lampy czy to mnie chroni przed opalenizną, przebarwieniami na mojej bardzo pochorowanej twarzy? Cała reszta ok tylko twarzy nie mogę i nie chcę opalać. Proszę o odpowiedź.

Gość kollmeee
Ja od czasu do czasu chodzę na solarium, zwykle na wiosnę, choćby po to żeby poprawić sobie humor i się wygrzać. Nie palę, nie piję, kawy też nie lubię a przecież one tez niszczą naszą cerę więc sumienie mam czyste. A poza tym wszyscy wiedzą że te nasze wspaniałe kosmetyki to sama chemia i co one niby nie niszą cery? Gliceryna w kremach i silikony zapychające, parabeny rakotwórcze. skoro tak dbamy o swoją skórę to odstawmy wszystko a nie skupiamy się tylko na jednym aspekcie. Nie popieram częstego opalania bo wiadomo że co za dużo to nie zdrowo ale nie popadajmy w obłęd

Gość relusia90
hej. mam maly problem. w grudniu zaczelam chodzic na solarium chodzilam tak przez 3 tyg mniej wiecej co 2,3 dni po10-15 min troche sie opalilam pozniej przestalam przez miesiac i zaczelam teraz znow chodzic...tak juz od miesiaca sie opalam podobnie jak wczesniej troche sie opalilam przez pierwsze pare razy i ........stanelo!!!:( nie umie sie opalic czyja to moze byc wina???? lampy? moja skora? mam fototyp raczej jedynka rude wlosy piegi cera blada jak sciana do tego wysuszona stara,m sie uzywac roznych kremow ale slabo pomagająmam bardzo sucha skore. do tej pory chodzilam na brazujace lozka moze zaczac chodzic na opalajace?? i mam jeszcze jedno pytanie czy ktos wie jak mozna sie dowiedziec czy lampy w solarium nie starcily waznosci??

Gość bladatwarzyczka
Tez jesten blada taki typ i zadne solaria na mnie nie działają :)

Gość truskawka7781
Dla mnie opalanie w solarium jest ok. Trzeba tylko używać odpowiednich kosmetyków, żeby opalenizna była równomierna oraz takich, które będą pielęgnować naszą skórę po opalaniu. Tutaj https://sklep.soleo.pl/po-opalaniu-soleo-122 warto sobie zerknąć na tego typu produkty.

Gość gość
Ja sie opalam codziennie o tej samej porze po godzinie na jednej stronie - jedna godzinka plecy, jedna - przod. Najpierw smaruje sie kremem z filtrem, po kazdych 15-tu minutach polewam cialo zimna woda. I tak sie opalam - na krem i wode. Szybko bierze. I zawsze mam czapke na glowie, bo latwo o udar. Ewentualnie wykorzystuje opalanie natryskowe https://www.facebook.com/mojapasjafakebake/