Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaa

zapisy do przedszkola i żłobka- sytuacja kujawsko-pomorskie

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaa

czy wszystkim rodzicom udało się zapisać swoje dziecko do przedszkola?? jaka jest sytuacja w grudziądzkich przedszkolach?? i nie tylko- cale wkujawkso-pomorskie , czy ktoś się orientuje? i w żłobku?? czy są kolejki? mnie za jakiś czas czeka zapis dziecka, i zastanawiam się czy są duże kolejki? czy nie ma problemu,. chciałam Mamy z Grudziądza zapytać jeszcze o sprawę opiekunek, ile im płacicie za godzinę czy za miesiąc?? te osoby którym nie udało sie zapisać dziecka do przedszkola, Jak wygląda ten rynek?? z góry dziękuje za wypowiedz na ten temat

Gość serek wiejski
zapisy byly w marcu na wrzesien-po 30 dzieci jest nie przyjetych

Gość serek wiejski
opiekunka 500 zl za caly dzien

Gość 500zł chyba zgłupiałaś
:O

Gość a ja obstawię
500zł? a gdzie jest tak tanio?! Ja płaciłam dwa razy tyle w Świeciu nad Wisłą! Nie wiedziałam, że jeszcze ktoś za darmo w tym kraju pracuje :O

Gość a ja obstawię
dwa razy tyle na miesiąc oczywiście a nie dziennie :O

Gość 500zł chyba zgłupiałaś
no na miesiąc to rzeczywiście jak za darmo

Gość maamam
czyli 1000zł za opiekunkę na miesiąc?

Gość ktos z grudziadza
a to znaczy że jest przepełnienie w naszych grudziądzkich przedszkolach, a co mają robić te osoby których dzieci nie dostały się do przedszkola?! zrezygnowac z kariery zawodowej:( albo zatrunic opienunkę ale piszecie że to koszt 1000zl to dużo, i chyba trudno o piekunkę kompetentna tzn pomysłowa, umejąca zabawić dziecko, a nie tylko siedziec i patzrec czy aby nie robi sobie krzywdy. jak bym miała dać 1000zl to bym musiała mieć pewność ze dziecko ejst pod fachowa opieką, nie nudzi się!! wychodzi na spacer itp...

u nas opiekunkom placa ok 5 zl za godzine :O . z zapisaniem do zlobka raczej nie ma problemu,ale z zapisaniem dziecka do przedszkola jest tragedia!!!brak miejsc.

Gość serek wiejski
500 zl oczywiscie za m-c u mnie sie zarabia 900-1300 zl w miescie wiec jak mozna wiecej dac opiekunce?

Gość ktos z grudziadza
"taka ona" skąd jestes? tez z grudziądza

Gość ja obstawie
a są we włocławku jakieś kluby przedszkolaka? czy tam kluby malucha, co organizują opiekę nad dzieckiem? orientujesz się może?

Gość wybacz ale za 1000zł
chciałabyś żeby ktoś jeszcze wysilał się i urozmaicał czas dziecku??? to chyba jakiś żart:O za takie pieniądze, to rzeczywiście co najwyżej można pilnować by nic dziecku się nie stało, bo co można za 1000zł?:O

Gość jakaka taka
przecież jak się w Grudziądzu zarabia 1400zl na rękę max to z mężem ma się 2800zl to mam dać opiekunce 1000 zł, lekka przesada

Gość a kogo to obchodzi ile ty
zarabiasz?:O ktoś ma sie za poł darmo zajmować twoim dzieckiem, bo ty zarabiasz mało? nie ma co:O zajebisty argument:O

Gość jakaka taka
a Ty z jakiego jesteś miasta? że stać Cię na opiekunkę za 1tyś?

u mnie w przedszkolach to w ogole absurd bo ci mówią ze dziecko nie zostanie przyjęte poniewaz nie pracujesz ale w tym samym czasie urząd pracy kieruje cie do pracy bo przeciez dziecko mozesz dac do przedszkola i niewazne ze nie ma miejsc. Jak obecnie jestes bezrobotna to szanse na przedszkole są żadne a jak pracujesz to np do 18 a przedszkole do 17 czynne. Ja naszczescie nie mam takich problemow ale kolezanki niestety opowiadają mi o tym jak to wygląda to po prostu koszmar.

Gość a kogo to obchodzi ile ty
to nei jest ważne ile zarabiam i gdzie mieszkam pomyśl czy chciałoby ci się pracować za 1 tys. zł??? a opieka nad dzieckiem, to bardzo odpowiedzialna praca przecież tak naprawdę to są śmieszne pieniądze, bo pracujesz na cały etat, bez żadnych świadczeń praktycznie za grosze:O jak za to przeżyć??? no zastanów się

Gość nie dziwie sie
jaki zawód taka płaca, ja też bym nie zapłaciła więcej opiekunce niż 1tys zł miesięcznie!!!, to lepiej jak dziecko chodzi do jakiegoś klubu przedszkolaka, jeśli nie dostało się do żadnego z wybranych przedszkoli! !akurat w moim mieście są takie - Poznań, i za 800-900zł na opiekę 8h dziennie, i 4 posiłki! to już jest lepsze wyjście niż płacić opiekunce tys za siedzenie z dzieckiem, jak w klubie np może przebywać z innymi dziećmi, i ma do tego różne zajęcia. przesadzacie z ta wypłatą dla opiekunki!! a tak wogóel to nie jest mało, za taką pracę! poza tym to w niektórych miastach biedniejszych, jest równowartość pensji rodzica, więc nie popadajmy w skrajności.jeśli nie udało się dostać do wymarzonego przedszkola to proponuję zainteresować się inną możliwością, np może są jakieś zajęcia koło bibliotek, może jakieś świetlice.

moja kolezanka pilnuje roczne dziecko w Grudziadzu i ma 4 zl na godzine a wczesniej dostawala za inne dziecko 450 zl na miesiac

Gość oferta- grudziądz
witam wszystkich rodziców z Grudziądza i okolic planowane jest otwarcie klubu przedszkolaka - pracującego na tych samych zawadach co prywatne przedszkole, w Grudziądzu na osiedlu Tarpno. W klubie dziecko było pod opieką nawet od 7 do 18, lub w wybranych godzinach, od poniedziałku do piątku. Klub byłby zatwierdzony przez sanepid, i straż pożarną. Kadra to cztery osoby na max 25 dzieci, dwoje nauczycieli wychowania przedszkolnego i dwie opiekunki z doświadczeniem, do tego zajęcia w formie zabawy z j. angielskim , muzyką, gimnastyką, logopedą. Klub będzie pod opieką stała logopedy i psychologa. Również psycholog prowadził by w tygodniu spotkanie z dziećmi, po czym rozmawiałby z rodzicami o rozwoju ich dziecka. Klub dysponować będzie ogrodem ok 300m2 wyposażonym w zjeżdżalnię, piaskownicę, bujaczki itp. Dwie sale każda po ok 35m2 dla łącznie 25 dzieci w wieku 1,5-5 lat. do tego toaleta dla dzieci, szatnia, mała kuchnia do sporządzania śniadań i podwieczorków, obiady przywoził by catering-zawsze drugie danie. Miesięczny koszt pobytu do 11 h dziennie dziecka wyniósł by ok 800zl w pierwszych miesiącach, cena zawiera wszystkie zajęcia dodatkowe, wyżywienie 3 posiłki, =dopłata ok 30 zł na ubezpieczenie. a po podaniu pełnej listy do gminy najprawdopodobniej od nowego roku była by refundacja kosztów 40% na każde dziecko czyli rodzice płacili by 480zł. Można by także zostawiać sowje pociechy w tych sytuacjach kiedy rodzice muszą pilnie wyjechać , wyjść z domu a nie ma z kim zostawić dziecka- tzn. opieka na godziny. Byłaby możliwość wynajęcia sal na uroczystość urodzinek dzieci. Klub mieścił by się na osiedlu Tarpno na parterze domku jednorodzinnego ok 100m2-parter, +ogród. Sale urządzone w taki sposób aby był kącik do nauki, rysowania, śpiewania, tańczenia, ćwiczenia, muzykowania, a także odpoczynku-leżakowania w sali dla starszych jak i młodszych. Przyjazne otoczenie i domowa spokojna atmosfera. Proszę się wypowiedzieć czy rodzice miasta Grudziądza, widzą potrzebę otworzenia takiego klubu przedszkolaka, czy byli by chętni? Co myślą te osoby na temat opłaty miesięcznej? przeliczając na godziny 8h dziennie od poniedziałku do piątku - 800zl za miesiąc wychodzi 5h za godzinę. Rodzice podzielcie się z nami swoimi uwagami na temat takiego klubu. czy widzicie potrzebę powstania? co byście chcieli w takim klubie dla swoich pociech? pozdrawiamy - klub przedszkolaka w Grudziądzu

Gość izka zgreg
podoba mi sie ten pomysl

Gość KLUB MALUCHA we Włocławku
Polecam językowo-artystyczny Klub Malucha Przedszkolak www.klubprzedszkolak.pl

Gość Bateryjka
W Świeciu nad Wisłą nikt nie da opiekunce 1000 zł. Takie są realia zarobków w tym mieście na normalnym etacie w zawodzie. W najbardziej prestiżowym zakładzie w tej mieścinie (bogatym podobno) zatrudniane są osoby za 1200 zł na rękę. Z mojego otoczenia. Jedna koleżanka daje opiekunce 300 zł. Druga 500 zł. Najbogatsza daje 600 zł. I to jest wg tych reali dużo. Ja dawałm 4 lata temu 350 zł. A pisać że to żałosne.....może ale tu tak wygląda życie. W Warszawie opiekunka może splunąć na 1500 zł na rękę. Tutaj nie.