Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia212

jak dłiugo karmiłyście piersią????

Polecane posty

ja karmie już 10,5 miesiąca.Mysle po woli o odstawieniu. co do zdrowia to przekazuje mu antyciała i dzidzi jest zdrowe. I nawet mnie nie łapią sie chorubska...organizm jak by mocniej się bronił. Ja tam lubie karmić...czuje taką bliskość z dzieckiem...

Gość policewoman33
mój syn ma 16 miesięcy i nadal go karmię :) w dzień 2 razy i w nocy raz:) starszego karmilam 9 miesięcy :) nie żałuję :)))

4 mc, od 2 tyg. butla, wczesniej tez dokarmialam, bo maly chcial tylko z jednej piersi jesc, a tydzien temu odrzucil druga. bardzo to przezylam, tak mysle ze to ma podloze w chyba psychice, jak ktos pytal sie o karmienie to łzy napływały mi do oczu, ale teraz jest dobrze :) idzie lato moge zjesc truskawki i napic sie piwka. dodam ze bardzo chcialam karmic min. pół roku - nie wyszło, trudno...trzeba zyc dalej:)

dopoki jest tylko kilka zabkow,mozna je latwo po kazdym karmieniu wyczyscic nakladka na palec... jednak gdy jest juz duzo to po wieczornym myciu nie dalabym w nocy mleka i koniec. u kazdej jest inaczej,ale u mnie bylo tak,ze dopoki karmilam piersia moje zycie seksualne bylo nudne i nigdy nie moglam calkowicie oddac sie chwili. miedzy innymi dlatego spieszylam sie z butelka,jednak trzy miesiace byla tylko piers,a potem kolejne posilki zastepowalam butla,takze podkarmialam naturalnie do 6 miesiecy.

Gość mhb
karmiłam rok i 10 mieięcy, pierwsze 7 miesięcy wyłacznie piersią, później wprowadzałam nowe pokarmy, dziecko stopniowo samo ograniczało ilość posiłków, otatnie miesiące to było raczej symboliczne parę lyków na dobranoc. Może nie uwierzycie ale z moimi cyckami jest wszystko ok, moze wlaśnie dzieki temu, że nie odstawiłam gwałtownie dziecka i piersi miały czas by się się "wchlonąć'' bo przeciez nie ma nic gorszego od gwałtownych skoków wagi-wielkości. Co prawda nie rozstawałam sie dzień inoc z dobrze dopasowanym stanikiem, w ciąży przytyłam 8 kg noi cale życie ćwiczę. A obwisłe cycki widziałamnawet u kbiet, które nigdy nie rodziły.

małą skończyła 7mcy i chyba jeszcze troszkę pokarmię, chociaż mała sama ogranicza ilość cyca - dostaje troche stałych pokarmów. Karmienie na początku to była TRAGEDIA. Wtedy gdyby nie resztki zdrowego rozsądku - dałabym butlę (miałam pokarm, ale szału dostawałam siedząc godzinami w fotelu z cycami na wierzchu). Jak mała miała 3 mce i zaczęły sie ogromne problemy z alergią lekarz-konował kazal przejsć natychmiast na butlę. Wtedy dopiero poczułam taki żal... Z czasem bardzo polubiłam te chwile bliskości z małą. No i jaka wygoda - idę na spacer, czy na zakupy to nie muszę sie martwić że przeciągnie się i mała bedzie głodna. Ogromna wygoda.

Gość matkapolka ico
rok i miesiąc

Gość stonoga dawaj zdjęcie
obiecuję, że uwierzę, że to twoje, no chyba, że nie ma się czym chwalić. Powiedziało się "A",trzeba powiedzieć "B" ;)