Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolace uszko

bardzo boli mnie ucho po przebiciu kolczykiem, pomozcie

Polecane posty

Gość bolace uszko

w grudniu przeklulam sobie uszy. prawe ucho jest ladnie zagojone, natomiast lewa dziurka ciagle mnie boli i ropieje. nie wiem czy wyciagnac kolczyki na jakis czas, raz na noc zdjelam i rano mialam problem z wlozeniem kolczyka w lewe ucho i bardzo bolalo, tak jakbym na nowo przebijala ucho. dezynfekowalam woda utleniona i stosowalam masc trybiotyk, bez skutku :( macie moze pomysl co z tym zrobic?

Gość bolace uszko
nikt nie pomoze ?:(

Gość bolace uszko
/?????

Gość bolace uszko
:(

Gość nectarrine
mozliwe ze jesteś uczulona na srebro/złoto lub tp.

Gość bolace uszko
ale mi tak sie robi tylko w lewym uchu, prawe jest calkowicie ok

Gość nectarrine
ja mam to samo w prawym :-) chyba właśnie od sztucznych kolczyków,jak noszę srebro jest ok

Gość paseczkowa
Niewiele można doradzic, musisz przynajmniej dwa razy dziennie dezynfekowac to ucho....wodą utlenioną lub spirytusem salicylowym byc może problem wynikaz z tego jaki masz kolczyk: genaeralnie lepiej się goją te tradycyjne kolczyki czyli w kształcie pętli czy kółka (można je obracac w uchu) niż te które używa się do przekłuwania ucha za pomocą "pistoletu" sztyfty czasem mają za krótką tą częśc, która tkwi w uchu i gdy małżowina uszna spuchnie lub jest obrzmiała pojawia się ból bo kolczyk jest jakby za ciasny jeśli masz właśnie takie kolczyki to wymień je na kółka lub inne które można w uchu swobodnie poruszac czy przypadkiem nie masz problemu z uchem po stronie na której zazwyczaj sypiasz ?

Gość bolace uszko
spie raz na tym boku raz na tym, ale moze faktycznie ucho jest podraznione...

Gość kolor nieba
są osoby takie jak ja ktorych cieło nie toleruje obcego ciała, i dlatego nie nosze biżutri :(, ale słyszalam że u niektorych jest tylko tak na poczatku , moja koleżanka np, zamiast kolczyków nosiła na samym początku tylko uchu wyjałowioną żyłke i to jej pomogło a jak się wszystko zagoiło to założyła normalne kolczyki i nic się wiecej nie działo, a może poprostu czym sobie uraziłaś ?

Gość Wyzia235
No chyba trzeba być głupim żeby takie rzeczy spirytusem lać jeżeli już to octanisept i sól fizjologiczna na patyczek od uszu i lekko umyć tym ja sobie ostatnio zrobiłam 4 dziurki na raz w jednym uchu i mi puchło strasznie i bolało i też mi ropiało strasznie ale to tak bywa każdy reaguje inaczej a sól fizjologiczna mi bardzo pomogła za tydzień ci przejdzie