Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dynia2000

tydzień po porodzie

Polecane posty

czesc jestem tydzien po porodzie .. i mam pytanie .. czy moge już wskoczyć w gatki obciskające ??? i zacząć ćwiczyć ?? jestem załamana moim aktualnym wyglądem

Jeśli masz siły…………….. Ja ledwo co się ruszałam by ćwiczyć. Owszem spróbowałam gatek ale mnie po nich strasznie bolał b4rzuch(pewnie dlatego że poród był przez cc)

ja tydzień po porodzie ubrałam w niedzielę przylegające do ciała dżinsy i pozniej cierpiałam kolejne dni, bo cały dzień w tych dżinsach spowodował iż kroczę ( rodziłam naturalnie) mnie zaczęło bardzo boleć. Od poniedziłaku wróciłam do nie ściągającej brzucha bielizny i dresowych spodni. Ja uważam, że to za szybko. Aby kroczę się ładnie goiło musi być dostęp powietrza a takie sciągające majtki go nie zapewniają. Poczekaj do czasu aż nie będzie cię nic bolało, rany się zagoją. Ewentualnie jeżeli czujesz się już na siłach to rób jakieś poporodowe ćwiczenia. Ja o tym czasie nie miała na to sił.

dynia 2000 wyluzuj to dopiero tydzien jeszcze z ciebie bedzie schodzilo ja jak sie zobaczylam po porodzie to sie zastanawialam czy naprawde urodzilam bo brzuch mialam ze tak powiem spory. potem z dnia na dzien bylo lepiej sama macica na obkurczenie sie potrzebuje troche czasu...daj sobie z miesiac i dopiero ruszaj:)

Gość nie ma piękniejszego widoku
niz kobieta w ciazy:) ja jestem kobieta ale na babeczki w ciazy napatrzecs ie nie mogę

Niezapominajko ciąza wcale nie musi powodowac ze po niej bedziesz brzydko wyglądąc. Dbaj o siebie w trakcie i po a zobaczysz że będziesz wyglądac nadal super.

Gość did
ja jestem 15 miesięcy po ciąży i wyglądam tak jak przed ciąża,ale dbałam o to całą ciąże, jadłam zdrowo dbałam o skore i ruchu też mialam sporo a ćwiczyć zaczęłam po miesiącu bardzo powoli