Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natusia22

p60- gdzie mam zlozyc ??

Polecane posty

Gość natusia22

hej wszytskim. wczoraj dostalam od mojego pracodawcy p60 i nie mam pojecia gdzie mam teraz z tym isc?? mieszkam w polnocnym londynie. gdzie ja znajde jakies biuro podatkowe ?? chcialabym jak najszybciej sie rozliczyc, czy moze mi ktos pomoc. to jest moje piewsze rozliczenie w Anglii, poniewaz jestem tutaj dopiero rok. bardzo prosze o pomoc. pozdrawiam.

wyslij swoj p60 do inland revenue,albo zadzwon do nich i sie zapytaj.ja sie nie rozliczam,bo mi sie nic nie nalezy w tym roku.albo poszukaj jakiegos biura w internecie badz Coolturze

Gość natusia22
no ja dzwonilam do pewnej ksiegowej i przysluguje mi 400f, tylko teraz wlasnie nie wiem co mam z tym zrobic, gdzie mam zaniesc ten p60.

to odesli do inland revenue,albo najpierw do nich zadzwon,niestety nie moge znalezc numeru

Gość natusia22
no wlasnie ja tez nie moge znalesc nic na necie,dlatego napsiala na ten temat na tym forum. bo napewno jest duzo osob ktore juz przez to przechodzily.

Gość natusia22
czyli ja juz nie musze isc z tym p60 nigdzie ??

Gość natusia22
no a pieniadze ze zwrotu gdzie bede mogla odebrac??

ja p60 wysylalam rok temu i zwrot dostalam,poczekaj,sprobuj ten nr 0845 30003939

Napisz coś takiego: Nazwisko i imię Adres NIN: Dear Sir/Madam, Please find enclosed my P60 for my employment. This was my only income from 6th April 2007 to 5th April 2008. I think I have paid too much tax and I would like to claim repayment of the amount due to me for the period ended 5 April 2008. I would like to receive the rebate to my bank account: Account Name: Account No: Sort Code: If you require further information, please do not hesitate to contact me. Kind regards i wyślij razem z P60 na adres: Inland Revenue Regent House Hardaway Head Queen Street BARNSTAPLE EX32 8RR

Jesli należy ci się zwrot to pieniązki wpłyną bezpośrednio na konto:)

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
tutaj szukasz swojego najblizszego biura kliknij w link http://www.hmrc.gov.uk/local/individuals/index.htm P60 Jest to formularz, który otrzymujemy od pracodawcy pod koniec roku podatkowego. Potwierdza wysokość zarobków w danym roku podatkowym i wysokość odliczonego podatku. Formularz P60 również powinien zostać automatycznie wystawiony przez pracodawcę. Jeśli pracodawca tego nie zrobi, należy się o ten dokument upomnieć, gdyż będzie on przydatny na przykład podczas składania wniosku o zwrot nadpłaconego podatku.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
I nic nie piszesz wysylasz tylko p60 - kopie to wazne bo oni gubia takie papierki, chyba ze z tego linka co ci wyslalam okaze sie ze masz blisko to sama idz. pozdrawiam

bbbbbbbbbbbb owszem możesz iść do lokalnego IR, ale oni i tak odsyłają papiery do Devon, więc prościej wysłać tam bezposrednio

zrobiłam dokładnie tak jak napisałam wyżej i zwrot wpłynął mi na konto

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Trudi tylko i wylacznie czekiem ok ,nie wprowadzaj w blad,

Gdybym chciała wprowadzać w błąd napisałabym na pomarańczowo:P. A tak na serio nikogo nie wprowadzam w błąd ani nie sciemniam, w ubiegłym roku zrobiłam dokładnie tak jak napisałam i pieniądze WPŁYNĘŁY MI NA KONTO, więc proszę nie zarzucajcie mi kłamstwa, bo mnie to obraża.

zwrot podatku wplywa na konto o ile sie poda dane (zakladajac ze tego nie przeocza) nie wiem kogo z was rozliczal pracodawca ale w przypadku moim i znajomych tak nie bylo. jesli chcecie sie rozliczyc to trzeba napisac list, wyslac formularz albo zadzwonic bo inaczej rozliczenie nie bedzie mialo miejsca. pracodawca moze wysylac dokumenty do IR na koniec roku ale to nie jest rozliczenie na zwrot podatku. o to niestety trzeba sie zatroszczyc samemu. czasami moze sie zdarzyc ze przyjdzie wam doplacic do podatku. dlatego lepiej sie umowic na konsultacje w IR, gdzie konsultant wypelni wszystko, wyliczy zwrot (lub doplate) i poprosi o podpis. osobiscie przyszlo mi do zaplacenia 70 funtow za 2005 ale pani konsultantka powiedziala ze lepiej sie nie rozliczac i wyrzucila moj formularz do smieci :) powodzenia :)

OK zrobie Wam wszyskim przysluge i wkleje informacje pobrane ze strony HMRC odnosnie wplat w banku zeby lalka25 i inne lalki czuly sie oswiecone :) If you have paid too much tax We will repay direct to your bank or building society account – this is the safest and quickest method. Tell us where you would like any repayment to be made by filling in boxes 4 to 13. a tutaj macie linka do dokumentu z ktorego powyzszy paragraf pochodzi http://www.hmrc.gov.uk/sa/forms/net-07-08.htm#a dla niezorientowanych dodam ze nalezy wybrac formularz Tax Return - SA100 poza tym zeby sie rozliczyc mozna: PISAC LISTY WYSYLAC FORMULARZE POBRANE Z NETA LUB IR DZWONIC UMAWIAC SIE NA WIZYTY SZUKAC LOSIA KTORY ZROBI TO ZA WAS SKORZYSTAC Z BIURA RACHUNKOWEGO I ZAPLACIC HARACZ Good luck :)

sluchaj missy,nie badz taka madra,poniewaz w tamtym roku,jak i w roku poprzednim otrzymalam czek,znajomi w tym roku rowniez,wiec masz jakies przedawnione te informacje:P

droga laleczko jak nie zrozumialas tej linijki ktora jest po angielsku to sprobuj ze slownikiem. nie wiem czy wplata na konto jest przedawnieniem biorac pod uwage ze formularze HMRC sa raczej up-to-date.

Gość natusia22
czyli razem z p60 musze wyslac formularz Tax Return - SA100 ?? no a jezeli napisze ze chce dostac pieniazki na konto to moga to uwzglednic?? wollabym na konto poniewaz zmienilam adres a w tym domu juz nikt nie mieszka wiec bedzie problem z odzyskaniem czeku.

natusia Albo wyslij list razem z P60 i w liście zaznacz, że chcesz zwrot na konto, albo wyślij formularz tax return i wtedy P60 nie wysyłasz. Pozdrawiam

Gość natusia22
SMILEY ale z tego co pisalas to nie mialas nigdy zwrotu podatku, no w ja z tego co mi ksiegowa mowila to mam. naprawde nie jestem zoretowana co mam zrobic z tm, bo jestem tutaj dopiero rok.

natusia dostałaś już tyle odpowiedzi, że chyba nie powinnaś mieć problemu:)

Ja wydrukaowałam to co Trudi napisała(dziękuję) i jutro wysyłam z p60.Zobaczymy co przyjdzie:-)