Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 60 akurat

od ile miesiecy mozna dac dziecko z głebokiego do spacerówki ?

Polecane posty

Gość 60 akurat

opinie sa bardzo sprzeczne

Gość eh zycie trudne jest
ok 6-7ego

Gość masakra111
bo to zalezy tez w duzej mierze od dziecka,jak sie rozwija

Gość femme_fatalle
Są też spacerówki rozkładane na płasko więc można wczesniej

Gość ojejj
ja przesadzilam syna do spacerowki jak skonczyl 4 miesiace jednak oparcie mial rozlozone prawie na plasko

Gość no co ty---
wredna Kasko- nie prawda. Moja corka ma 18 lat i jest prosta, zdrowa, nigdy nie miala problemow z kregoslupem a wozilam ja w spacerowce od urodzenia

Gość femme__fatalle
NO CO TY - chyba nie powiesz, że wozilaś dziecko na siedząco od urodzenia?!?! O Matko :o

Hm, idealnie jest przełożyć dziecko do spacerówki jak już samo SIADA. (nie jest sadzane tylko siada). Ale w praktyce dziecko zaczyna siadać koło 8 miesiąca, a do głębokiego zazwyczaj się już nie mieści. Generalnie - im później tym lepiej. I to nie do żadnej parasolki leciutkiej z szmatką z tyłu, tylko do wózka z utwardzanym oparciem, w miarę dobrze amortyzowanego. Wózek powinien być rozkładany na płasko, ale i tak dzieci są wożone na siedząco (bo na płasko się buntują) a dopiero do spania układane na leżąco.. p.s. takie są zalecenia lekarzy. Oczywiście zdarzają się dzieci wożone w spacerówce od urodzenia, którym "nic nie jest" ale nikt nie poleci takiej metody :)

Moja corka ma 4,5 m-ca i wlasnie zmienilam jej gondole na spacerowke:) Ale moja spacerowka jest taka na wpol lezaca, dokladnie taka jak fotelik do samochodu, ktory uzywa sie od urodzenia:)

do no co ty -> wyjątek potwierdza regułę. I nie mówię tego z przekąsem. Ale ja osobiscie mając teraz pełną świadomość zagrożeń, czytając wypowiedzi lekarzy nie zdecydowałabym się na coś takiego.

moj maly mial 3,5 mc ale rozklada sie na plasko, rozmawialam z lekarzami i mozna:)

Gość no co ty---
no nie na siedzaco!!!!!!!!! Ale ciezko wam sie mysli co? Spacerowke mozna rozlozyc, nie? Wiele matek na swiecie nosi w nosidelkach na brzuchu i tez dzieciaki maja plecy proste.:)

Gość i-owszem
a najwiecej skrzywien kregoslupa to chyba w Polsce.........

Od kiedy? – to w dużej mierze zależy od pory roku oraz od możliwości spacerówki .Jednak nie dałabym zdecydowanie wcześniej niż dziecko by nie skończyło pół roku.

No a właśnie w UK malutkie dzieci tak jakby na siłę SIEDZĄ w spacerówkach. O takie coś mi chodzi. Rozłożona spacerówka to już coś zupełnie innego.

Gość sa takie co nie wiedza.
n i co ze siedza??? garbate sa??? bo ja nie widzialam.Nie od dzis tak matki sadzaja!

moja córa skończyła 6 mcy. Gdyby chciała jeździc jeszcze w gondoli - przeciągnełabym z miesiąc, ale spacery w gondoli to był koszmar..