Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca...........

czy warto isc na staz?

Polecane posty

Gość chcaca...........

6mc a potem umowa na stale czy szukac dalej normalnej pracy? staz platny z urzedu pracy 504zl brutto

Gość xwoman
To jakaś ściema; od kiedy to stazysci zarabiaja 504 brutto??

Gość kjkgh
staz jest 650

Gość dglkg
Staż 650 teraz na rękę i warto iść z bardzo prostego powodu. Staż często załapujesz w jakimś fajnym miejscu typu sądy, urzędy i inne administracyjne instytucje. Pracy od tak sobie w takich miejscach nie dostaniesz. No i potem masz fajne doświadczenie, które przy poszukiwaniach pracy bardzo się przydaje. A czasami jak masz dużo szczęścia mogą Cię nawet w takim miejscu zostawić na stałe. Warto!

Gość fafa.
Wzroslo stazowe? Kiedys bylo o ile sie nie myle 450zl. A warto isc, jesli to firma, ktora ma prestiz i fajnie wyglada to w CV.

skoro potem proponuja prace to chyba warto, jeszcze zalezy czy ta praca Ci sie podoba, jesli nie to nie ma sensu i szukaj dalej

Gość dglkg
Wzrosło, bo teraz są jakieś dofinansowania z EFS. Poza tym dają go przeważnie na 9 miesięcy. Sama jestem na stażu i się trochę orientuję w temacie.

oczywiście,że warto,zdobywasz doświadczenie i czasami szanse na przyjęcie do pracy.Ale oczywiście, jeżeli nie jesteś jedynym żywicielem rodziny.

Gość ja pytam
do tej co się orientuje... a czy może być tak, że idę do jakiejś firmy, pytam się czy nie potrzebują stażystki, później kierownik tej firmy zgłasza to w PUPie, że ma kandydatkę i tam rozpatruja wniosek? czy raczej idę do PUPu i tam mam do dyspozycji staż w piekarni albo przyuczenie w kwiaciarni... ? a i jeszcze może wiesz czy jeśli utraciłam status osoby bezrobotnej to przysługuje mi staż czy musze sie ponownie zarejestrowac najpierw? baaardzo prosze o odpowiedz 🌼

jesli interesuje Ci konkretny staz to lepiej sama poszukaj a pracodawca zglosi w urzedzie... na urzedy nie ma co liczyc, ale oczywiscie tam tez mozna cos znalezc, zadnej drogi nie zamykaj... moj chlopak znalazl sam staz, zaczal wlasnie od poniedzialku :)

Gość ja pytam
a ile się mnie więcej czeka na przyznanie stażu? bo ja mogę się zarejestrowac ponownie 27 lipca a we wrzesniu moglabym juz zaczac staz, gdyby ktos mnie zechcial ;)

Gość dglkg
Pewnie, że można tak zrobić. U mnie w mieście samemu się poszukuje miejsca stażu, bo tak jak ty mówisz, prosto z Urzędu Pracy to marne te staże. Najlepiej szukaj w urzędach, tam jest tego najwięcej. A co do tego statusu bezrobotnego, to nie pamiętam już za dobrze, ale chyba minimum 3 tygodnie musisz być zarejestrowana, żeby pójść na staż.

Jesli chodzi o czekanie to w kazdym miescie chyba jest inaczej, poza tym to zalezy od branzy... i od Ciebie, takze trudno to stwierdzic, moj chlopak znalazl staz jakos 3 miesiace po zarejestrowaniu w urzedzie, no ale znalazl sam