Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siet

olejek rycynowy szkodzi !! pomocy

Polecane posty

Gość siet

ostatnio użyłam olejku rycynowego razem z naftą i odrobiną odżywki.Juz 3 dni chodze z lepiącymi tłustymi włosami chociaż spłukiwałam maseczke DOSłOWNIE 10 razy!! jestem zrozpaczona ..Włosy naprawde się lepią ale tylko na czubku głowy ,a co najgorsze zauwazyłam jakby czubek głowy stal sie łysy ! ;(( w pewnym miejscu czuje skóre .zakrywa to jednak kilka włosów w dodatku sztywnych .I to wszystko od olejku ;/ nigdy wiecej go nie uzyje.Co mam zrobic z tym łysieniem?? prosze pomóżcie .może powinnm isc do lekarza?

Gość kie ka
bo trzeba było dać olejek na końcówki a nie przy skórze i w mniejszej ilości;) a czemu od tego ci wyszły włosy ,nie mam pojęcia

spłukiwałaś, czy dokładnie umyłaś włosy szamponem? Ja nałożyłam kiedyś samą naftę i nie mogłam jej niczym zmyć, ciągle miałam tłuste włosy. Teraz używam jej tylko i wyłącznie w połączeniu z żółtkiem (i olejkiem rycynowym) i spłukuje się świetnie :)

Gość HIMMMMM
Włosy ci się polepiły więc wygląda jakby było ich mniej. Bez przesady, nie da wyłysieć po jednorazowym użyciu czegokolwiek. No i umyj włosy porządnie, przede wszystkim.....

Gość Gliceryna
Można dodać do szamponu parę kropel gliceryny (do kupienia w aptece) - szampon się jeszcze lepiej pieni i usuwa tłuszcz z włosów.

wez jakis dobrze pieniacy sie szampon i po problemie, nie wiem jak myjesz glowe ze masz takie tłuste wlosy, ja zawsze uzywam samej nafty i bez problemu splukuje