Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W70

cytologia III grupa

Polecane posty

Gość aga37
wszystko....pszepraszam bardzo .Niwiem co mam napisać.Zelektryzowało mnie.

Gość aga37
Tak myślałam że potraktowali cie łagodniej.Ale naiważniejsze że jesteś że możesz wspierać innych.

AGA ! Ja pragnę wspierać , tylko nie każdy tego chce ! i dziękuję ze to rozumiesz!ale nie znaczy to że i Ciebie tak potraktują !pozdrawiam!

Gość aga37
Droga alda .Jest taki powiedzenie że nieważne co masz tylko ważne jaka jesteś...jesli ktoś czegoś niechcę nikogo na siłe się nie uszczęsliwi świata nieda się zbawić.Jednak wiem że słowa otuchy nikomu nie zaszkodziły namie działają jak magnez żadna tabletka ni stawia na nogi jak słowa mądrych ludzi .Pozdrawiam bardzo gorąco życzę zdrowia boono jest nam najdroższe i najcenniejsze powodzenia.

Gość w70
kochani, dzis byłam u lekarza wyjął mi wkładkę była zardzewiała, spytał lekarz kto mi wlozył taki wynalazek, zrobił tez USG szyjka macicy podobno bez zmian, lekarz podejrzewa że III grupa wzięła sie ze stanu zapalnego, w poniedziałek sie okaże. Nie wiem jeszcze co mam powiedzieć temu lekarzowi który jest winny mojego stanu. Założe mu chyba sprawe w sadzie.

W 70 ! masz rację , ale z nimi nie wygrasz !a IIIgr. to ewidentne ze to jest od tego! to cholerstwo sialo Ci zarazki , to i tak dobrze sie skończylo , Znam przypadki że od tego naprawdę można dostać raka.Jak na to wpadłaś ???? że postanowiłaś iść do innego???

Gość w70
do Alda Otworzyłam mi oczy koleżanka w pracy, zwróciła uwage że ja nie moge nosić żadnych zwykłej bizuterii bo dostaje uczelnia a od kolczyków puchna i ropieja uszy, powiedziałał że i ta spiralka to obce ciało, doradziła natychmiast usunąc. I tak zrobiłam wybrałam sie wczoraj ale do innego lekarza. Troszke mnie uspokoił i kazał spac spokojnie bo szyjka macicy jest zdrowa, ale niestety III grupa jest. Był bardzo żdziwiny gdy zobaczył ta wkładkę cytuje jego słowa" kto pani wlozył taki wynalazek" Mój mąż jest teraz za granica i niewiele może zrobić, ale nie gwarantuje co zrobi gdy wróci w sobote. Matrwie sie bo jeadę w poniedziałek do kliniki na dokładniejsze badania. Pozdrawiam

Gość w70
do ada Tylko gdy dowiedziałam sie że mam III gr od razu zaczęłam poszukiwac najlepszych lekarzy , znalazłam i umówiłam sie na wizyte w sobotę. chciałam u niego podjąć dalsze leczenie a zaczęłam od usunięcia spiralki. Moja kolezanka z pracy również ma wkładkę zakładana u tego samego lekarza już ma stan zapalny i II grupe. Zdenerwowała sie bo wczesniej nie miała stanów zapalnych. Ciekawa jestem czy sa jeszcze takie kobiety, chyba sie tym zainteresuje.

W 70 Witaj ! To jakiś oszust ! ON Ci nie włozył tej wkładki za jaka zapłaciłaś czy kupiłas !!!OJ NIE DARUJ MU TEGO!!! jA JUŻ cI WSPOMNIALAM ŻE TO JEST CIAŁO OBCE I COŚ TAKIEGO MA PRAWO SIĘ DZIAĆ ale nie do takiego stopnia !Jak będziesz w tym szpitalu przedstaw sprawę bez ogródek - Ty nie zawiniłaś tylko ten oszust !Staraj się aby ta wkładka w jakiś magiczny sposób nie zniknęła, a IIIgr. to już możesz się nie martwić bo przyczynę st. zapalnego masz w ręce !!!( mialam podobny problem ) Trzymaj się dziewczyno kochana i nie daruj mu tego , chociażby po to aby przestrzeć INNE DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM ! I BARDZO PROSZĘ ODEZWIJ SIĘ JESZCZE PO WYJŚCIU ZE SZPITALA! JA TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI!!!BĘDZIE DOBRZE !!!wszystko przez tą wkładkę NAPEWNO!!!!!!!!!!!!!!pa!

W70 ! TO DOBRZE ŻE TY KOLEŻANKI SŁUCHASZ ! mnie jakoś nie chcą!

Gość w70
odebrałam wynik pisza że stwierdzono obecność nieprawidlowych komórek nablonkowych, infekacja bakteryjna o cechach Actinomyces, nie mozna wykluczyć HSIL ( ASC - H ) Co to oznacza?

Nic strasznego ! ale ja proponuje badanie na posiew, tam będzie wszystko dokładnie i wiadomo w jakim kierunku leczyć!!!pozdro!!!

Jeszcze raz na pewno nie jest to rak , jest to bardzo duża infekcja !! A do tego idioty co Ci to załozył poszłabym o zwrot kosztów i zaszantażowała go że rozglosisz to w lokalnych mediach!!!!!!!!! To idiota !by Cie wykończył!!!!!!!!!!!!!

Gość w70
do Alda Napewno tego tak nie zostawie , co to za badania na posiew? Ucieszyłam się gdy napisałas ze to nie rak tylko duza infekacja.

Witaj ! gdyby to był rak wezwali by Cie natychmiast!!! To badanie na posie przeprowadza sie na oddziale !dlatego że pobrane próbki muszą od razu trafić do laboratorium!!!zupelnie badanie to wygląda jak wymaz tyle że do specjalnej probówki!ja mialam zawsze na oddziale , nie wiem jak jest u Was >no i nie zostajesz tylko wracasz do domu !!!a wynik jest ok.3 tyg. do 4 tyg. i jest bardzo dokladny i podane tam są leki jakie podać ewentulnie tzw.antybiogram !!!to tyle !będzie dobrze !juz się tak nie denerwój!TYLKO TEGO OSZUSTA ZAŁATW !!!albo zadzwoń do telewizji!!!jest taki program jak reportaż itp.POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!

Gość w70
Dzieki Alda, duzo mi pomogłas. Odezwe sie jak sprawa sie posunie do przodu. Zagladaj tu czasem. Jestem ciekawa jak czuje sie aga37, dziś poszła do szpitala. Trzymam za nią kciuki, i za wszystkie chore kobiety

Gość mememttt21
TY alda TY NIE JESTES NORMALNA RACZEJ...CO ZA BABA ...

Gość w70
Nie rozumiem dlaczego macie cos przeciwko Aldzie, to nie jest forum przeznaczone do sprzeczek ale do rad wsparcia a ktoś ciągle czepia sie Aldy.

Gość liśka
Dziewczyny,założyłam wkładkę tydzień temu,a dziś mam już wyjętą.Błagam Was nie zakładajcie tego g.... do siebie bo jest to obce ciało w naszym organizmie.Objawy,które przeżyłam to szok.Wysypka straszna na całym ciele,ból w podbrzuszu,uczucie zakorkowania,silny gorąc,ba bardzo silny,gromadzenie się gazów (nigdy tak nie miałam),a w dodatku zaparcia.Lekarz powiedział,że akurat mój organizm zareagował tak jak mają panie gdy przechodzą klimakterium,a u mnie to niemożliwe bo mam dopiero 34 lata.Wyjął i ból przeszedł i ten wzdęty brzuch jak ręką odjął.Apeluje,nie zakładajcie tego świństwa bo moja koleżanka nie może mieć dzieci przez wkładkę.Kobiety zakładają drogą Mirenę ,potem występują te bóle,ale myślą sobie,że im szkoda wyjąć skoro zapłaciły 1000zł.No tak,rozumię,ale jednak ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE.Jeśli,któraś założyła i zle się czuje to radzę niech w tym momencie nie patrzy ile wydała,niech usuwa to świństwo z siebie jak najszybcie.Usunięcie wkładki trwa 2 sekundy i jest to ból krótki i do wytrzymania.Nie zakładajcie spiral jeżeli jesteście "czyste".

Gość w70
Dołanczam sie do tego co napisała Liska, ja nosiłam to świństwo 5 lat a teraz mnóstwo problemów, stres i nie przespane noce. Czekanie na wynik i szpital. Ja nie moge nosić zwykłej bizuterii musi być złota, w przeciwnym razie dostaje uczulenia, że ja nie pomyslałam że tak samo reaguje moja macica, na dodatek jakis wynalazek wlozył mi lekarz. To najgorsza metoda antykoncepcji.

Gość liśka
Do W70 Wyobraź sobie,że lekarz nawet nie zaproponował mi bym najpierw zrobiła testy u alergologa czy czasem nie jestem uczulona na metale.Wiesz poza tym to też cytologia wyszła mi III-ka w lutym i przed założeniem nic mi nie powiedział,że najpierw powtórzymy cytologie,a potem ewentualnie wkładka.Wczoraj jak ją kazałam usunąć pytam,a tą cytologie zrobimy,a on na to a była zła?,a ja na to no: tak.Wiesz udał głupiego ponieważ dobrze wiedział tylko zależało mu na tym by to gówno mi założyć no bo by nie zarobił.Wszystkie dziewczyny,które założyły wkładke,a zle się czują to powinny wyjąć ją i nie patrzyć na koszty,że przecież zapłaciły dużą kasę.Naprawdę jest to świństwo.Niedawno napisałam do pani z telewizji,która prowadzi program o zdrowiu i wyobraźcie sobie,że dostałam od niej nr telefonu do docenta,który mówił w tym programie,że jeżeli wychodzą złe wyniki cytologiczne to pacjentka nie powinna od razu dawać sobie pobierać wycinki tylko zrobić badanie KOLKOSKOPOWE ponieważ wielu lekarzy się myli,to są słowa tego docenta.Wspomniał,że właśnie lekarze często nie mają tego kolkoskopu i pobierają wycinki,a po co coś naruszyć.Mam do niego dzwonić po 15 czerwca.Zobaczymy co dalej.

Gość w70
Boże ale ci lekarze . co oni robią. Ja musze coś zrobić z tym swoim lekarzem jakoś go ukarać, ale jak?

Gość liśka
Wiecie oni czyli lekarze nie powiedzą do końca że spirala to zła rzecz no bo wtedy nie mieliby tyle kasy co mają.Dodam dla przykładu: zwykła spiralka miedziana kosztuje około 50-70 zł a jak zapytasz ile kosztuje założenie to mówią 400zł (w cenie jest koszt wkładki) i na zdrowy rozum od 400zł odliczyć 50 zł to dla lekarza na czysto zostaje 350zł a zakłada to 3 sekundy,więc nic tylko zakładać głupim babom wkładki wewnątrzmaciczne bo to dla nich kasa a dla nas "fajne zabezpieczenie" tylko co lekarz ci powie o tych wadach i bólach,niestety nie bo kto by nie chciał na czysto w 3 sekundy tyle kasy? Najwyżej co lekarz wtedy myśli: No założę,bo zarobić trzeba,a jak się połapie,że to takie bee to znowu przyjdzie i jej zdejmę.Uwierzcie takie ich ginów myślenie.Aa jeszcze jedna kalkulacja,koszt założenia wkładki o nazwie Mirena waha się od 1000zł do 1500zł,a sama wkładka kosztuje 699zł.Zrozumcie i nie dajcie się nabrać bo ginekologowi nie zalezy na tym,że mogą być problemy z tym świństwem u was w ciele no bo on tego w sobie przecież nie będzie miał tylko wy więc jego to wali,poważnie.

to nieprawda ze wszyscy lekarze sa tacy jak napisalas moja doktor mi zawsze odradzala wkladke bo mam problemy i mam wirusa hpv wiec mowila ze to niewskazane ona mowi ze jak sie ma problemy i stany zapalne to odradza taka wkladke:)

Gość w70
oczywiste jest to że nie wszyscy lekarze sa partaczami, ale większość niestet tak.

Gość liśka
Oczywiście,że nie wszyscy i każda,która czyta to to wie i się domyśla.Mówimy tu o tych nieuczciwych!

Gość w70 miałambrak dostępu
I przykry telefon ,też mam 3 st,(IIIgr.)pozdro!!!!

Gość w70
do aga 37 odezwij sie gdy bedziesz w domu

W70 witaj ! To ja starałam się powiadomić Cie że mam kompa zawieszonego !i że mialam telefon bo znów mam IIIgr. jestem już po wizycie bo zadzwonili abym przyszła i naprawdę mam już tego dosyć!Na domiar złego moja karta wraz z wynikiem od wczoraj zagineła bo ta co do mnie dzwoniła poszła dzisiaj na urlop>lekarz w ciemno zapisał mi czopki za pokażną sumę i jak wybiorę mam przyjść bez kolejki! Mam już dosyć wszystkiego !no i za tego co mnie przeszkadza to odpowiednie organy są powiadomione!!!Za to że staram się pomagać, komuś bardzo przeszkadza-już niedługo to się skończy !pozdro!!!